9.3.2014

VINTAGE-TUOLIN VERHOILU







Tein viime kesänä kaupat kahdesta Askon vintage-tuolista hintaan viisikymmentä euroa. Ajattelin, että verhoilen ne heti, mutta mites kävi. Tuollaisia pieniä projekteja tuppaa aina siirtämään, varsinkin kun tietää, ettei niitä ihan hetkessä tehdä. Sain onneksi otettua itseäni niskasta kiinni ja purin ensimmäisen tuolin osiin lauantai-aamuna. Tilasin uuden kankaan vähän aikaa sitten Eurokankaan kautta, mutta surukseni sen väri ei miellyttänyt minua, kun kotiin pääsin (ko. blogitekstiin tästä). Koska muutakaan kangasta ei siihen hätään lauantai-aamuna ollut, tyydyin kohtalooni. Onneksi, jos näin voi sanoa! Väri nimittäin sopii mainiosti yhteen muun sisustuksen kanssa, onhan siinä aivan sama sävy kuin Tunto-Kivi seinässä takan takana. (Harmaat aivosoluni eivät sittenkään pettäneet.)




Työvaiheet │

×irrota käsinojien kiinnitysruuvit
×irrota niitit, itse käytin tähän lastaa ja pihtejä
×pura päälliset osiin, silitä ja asettele kankaalle, leikkaa (huom. muista merkitä mitkä sivut ommellaan yhteen)
×ompele päälliset ja silitä saumat auki
×asettele päälliset paikoilleen ja nido kangas kiinni tuoliin
×ruuvaa käsinojat takaisin paikoilleen



Nopeaahan se olisi ollut, jos olisi tarvinnut vain yksi tehdä, mutta nyt niitä on valmiina kaksi. Viikonloppuhan tässä tuhraantui, muttei se mitään. Olen ihan mielettömän onnellinen näistä kahdesta! Tämä on nyt vähän vaikeampi DIY, mutta onnistuu myös ensikertalaiselta kuten minä, hommaan tarvitaan vaan hiukan ompelutaitoa, sekä näppivoimia.




Pin It!

16 kommenttia:

  1. Vau mitkä tuolit. Hyvät kaupat olet kyllä tehnyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tykkään tuoleista valtavan paljon ja oli kyllä hyvä löytö :)

      Poista
  2. Aivan upeat! Epäilemättä fiilis on sen mukainen :)! Ehkä tästä saisin vähän potkua omienkin tuolien uusaamiseen. Tosin ne ovat monta vuotta eksyneinä vaeltaneet huoneista toiseen ja siinä varmaan suurin syy, että päällystäminen on jäänyt, kun ei oikein tiedä mihin huoneeseen niiden pitäis sopia. No mutta täällä voin käydä sitten inspiroitumassa (osimoilleen näin) kunhan se aika koittaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikun vaan inspiroitumaan ja osimoilleen näin;) Kyllä pari tasajalkahyppyä tein, kun kerrankin onnistuin. Verhoiluintoa sinne suuntaan!

      Poista
  3. Oot näppärä ja VAU mitkä tuolit! (Ja miten halvat. olen kateellinen) ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Marjukka, nämä ostin tori.fistä, oli kyllä todellinen löytö, eikä harmittanut yhtään maksaa rahteja, kun Seinäjoelta asti matkasivat. Nyt ovat ansaitsemallaan paikalla ja ansaitsemassaan kunnossa :)

      Poista
  4. Upeilta näyttävät ja istuvat sisustukseen vallan mainiosti. Jotenkin noilla diy-huonekaluilla on paljon enemmän tunnearvoa kuin suoraan kaupasta ostetuilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari.Tunnearvoa varmaan nostaa tuolien harvinaisuus ja se, että niiden eteen on joutunut vähän tekemäänkin jotain.

      Poista
  5. Vau, oletpa sä taitava. Kauniit tuolit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Johanna! Tuolit ovat ihanat <3

      Poista
  6. Aivan upeat! Minulla on jonossa pari Artekin tuolia. Odottavat pääsyä kunnostukseen. En tiedä, mikä on, kun en saa aloitettua. Ehkä jännittää lopputulos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmeisesti näiden vanhojen tuolien osana on hieman odotella sitä kunnostusta. Yritä saada jostain inspis, lopussa kiitos seisoo :) ja niitä tulee varmasti hienot!

      Poista
  7. Mieletöntä. Olen ihaillut näitä tuoleja täällä ja haaveillut että löytäis jostain samanmoiset. Yhtenä päivänä onnisti ja netistä löytyi yksi kpl tätä tuolia ja eikun ostamaan. Tosin yhtä halvalla en päässyt, maksoin yhdestä tuolista lähemmäs 100 e. Myyjän kanssa siinä katteltiin tuolia mutta hän ei keksinyt että kenen designia se olisi mutta kotona huomasin Askon tarran ja mikä riemu siitä syntyikään. Juuri se mitä olen etsinyt, 50-luvun Askon tuoli. Myyjän myyntikuvasta en sitä tunnistanut. Nyt kangaskauppaan ja askartelemaan. Tuolissa on alkuperäinen täysvillainen kangas joka on moitteettomassa kunnossa, mutta valitettavasti väri ei nyt sovi :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tästä. Tämä tarina piristi kyllä päiväni! Onnea tuolista ja tsemppiä verhoiluun. Nämä on kyllä ihan mahtavat tuolit joissa on mielettömän hyvä istua!!!

      Poista
  8. Onnittelut onnistuneesta verhoilusta. Tosi hyvännäköiset tuolit!
    Mikä kangas tuo tarkalleen oli, mitä käytit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kankaan ostin Eurokankaasta ja se oli tilattava verhoilukangas.Kankaan nimi ei ole enää tallella. Kangas on kuitenkin palttinasidoksinen puuvillapolyesteri ja väriltään harmaanruskea.

      Poista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...