23.3.2014

RETKELLÄ SAARISTOKAUPUNGISSA


Moni Asuntomessukävijä varmaan muistaa Kuopion Asuntomessut pari vuotta sitten. Upeissa maisemissa järven rannalla pidetyt messut ovat olleet mielestäni tähän mennessä parhaimmat, ja saa nähdä miten Jyväskylä onnistuu Äijälänrannassa tänä kesänä. Kuopion Saaristokaupunki on ollut pientalorakentajien leikkikenttä yli kymmenen vuoden ajan ja kaupunki vain laajenee edelleen. Eikä ihme, sillä maastoa halkoo upeat järvimaisemat ja Itä-Savoon kuuluvat mäet ja kukkulat. Vaikka usein rakentajalla saattaa upota pitkä penni louhintaan ja pohjatöihin, on alueena Saaristokaupunki lapsiperheiden ykkönen. Me asumme uudella mustakattoisten talojen alueella. Kaupungin on tarkoitus kasvaa vielä pitkälle tästä, missä nyt ollaan. Jännä nähdä, miten maisema muuttuu parin vuoden sisään, tai miltä täällä näyttää kymmenen vuoden päästä. 

Eilen täällä näytti tältä. Kevään auringonsäteet pakottivat meidätkin neljän seinän sisältä ulos ihmettelemään luontoa ja omaa asuinympäristöä.
Puutalorakentamisen viimeisimmät trendit on helppo hakea näistä kuvista. Tällä hetkellä suositaan valkoisia taloja, tummanharmailla yksityiskohdilla. Joitakin harmaanruskeita taloja löytyy myös, mutta yleinen tyylisuunta näkyy varsinkin yllä olevassa kuvassa. Meidänkin talo noudattaa värimaailmaltaan samaa linjaa. Ensimmäiset rohkelikot ovat maalanneet yksityiskohtia nyt ruskealla ja veikkaankin tulevien talojen värityksen vaihtuvan näihin pehmeämpiin kontrasteihin, kuten valkoisen ja ruskean yhdistelmään. Katon muoto on moderneissa taloissa joko murrettu, tai pulpettikatto. (Oma vinkkini omakotitalosta haaveilevalle: jos haluat olla trendin harjalla, valitse taloosi jyrkkä pulpettikatto ja julkisivuun korkea lasiseinä.)


Meidän piha näyttää tältä. Pitäiskö itkeä vai nauraa, on nimittäin aikamoinen pihaurakka ensi kesänä tiedossa.

Onneksi terassille paistaa aamuaurinko. Se saa haaveilemaan kesästä ja rottinkisesta riipputuolista, joka roikkuisi terassin katosta. Lukisin siinä sisustuslehtiä ja lapset leikkisivät vihreällä nurmikolla.Valitettavasti ne leikkii tuolla hiekassa ja mudassa ja kantaa sitä soossia sisälle vielä pitkälle kevääseen. Mutta haaveillahan saa. Tässä linkki yhteen piirtämääni  pihasuunnitelmaan, joka on pian kaivettava taas esille.Pin It!

10 kommenttia:

 1. Ihanan keväistä, kaunis koti teillä myös ulkoapäin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Johanna, eilen keväistä tänään räntää, mutta muuten on ollut mukava päivä sisällä:)

   Poista
 2. Tuosta tulee hieno alue! Teillä on siellä tilaa hieman harvempaan rakentamiseen kuin täällä Helsingissä. Kadehdin. Tontit ovat ihan mukavan kokoisia eivätkä talot nojaa toisiaan vasten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä vähän harvempaan, tuohonkin tien toiselle puolelle on kaavoitettu kaksikerroksiset rivitalot. Mutta on ihana alue, tykkään tosi paljon avaruudesta ja järven läheisyydestä:)

   Poista
 3. Saaristokaupunki on kaunista aluetta. Me aina silloin tällöin ajellaan reitti huvikseen läpi, ihan vain maisemia ja muuttunutta talomiljöötä katsellen. :) Ennen raksailua käytiin siellä myös monissa talonäytöissä. Tykkään teidän kodin ulkonäöstä! <3 Ja se piha... Äkkiä se nurmi kasvaa.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omaan kotiin on kiva napata ideoita toisten pihoista :D Varsinkin Saaristokadun varrelle on noussut viime vuoden aikana todella upeita taloja, joista on kiva hakea inspistä. Kiva jos tykkäät :) Nurmikkoa odotellessa.

   Poista
 4. Tuttuja kulmia. Omamme valmistuu 1-2 kk:n kuluttua samalle alueelle. En vain malttaisi odottaa. Pihatyöt edessä kesällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemiä viime metreille, kohta pääsette muuttamaan! Pihahommat odottaa juu, pitää varmaan hakea pino piha/terassi-lehtiä, että tietää mitä istuttaa:)

   Poista
 5. Oih, tutulta näyttää, meilläkin on pihaprojekti alkamassa ja pihasuunnittelijamme pisti juuri sähköpostia, että pitäisi kiireesti buukata kaivurimies... Ihanan paljon teillä on noita kiviä omasta takaa, teettekö jotain pengerryksiä niiden avulla tms.? Mä haluaisin meidän pihaan isoja kiviä ihan vain tunnelmaa tuomaan ja lasten leikkipaikoiksi, mutten vielä ole keksinyt, mistä niitä voisi järkevästi ja järkevällä hinnalla tuottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiviä räjäytettiin tontilta aika iso satsi ja tarkoitus on käyttää niitä pengerryksiin ja istutusten rajauksiin, sekä koristeeksi (lue:lasten kiipeilyyn)... Maa-ainesta ja kiviä saattaa irrota toisilta tonteilta, kannattaa seurata netti tai lehti-ilmoituksia, jos joku vaikka haluaa päästä omastaan eroon. Sitä kautta saa ainakin halvimmalla kiviä pihaan :) Mukavaa pihanrakennusta sinne. Tekemistä piisaa juu :)

   Poista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...