16.3.2015

DIY │ VANERINEN LIUKUOVIVihdoin se on siinä! Vanerinen liukuovi, josta olemme haaveilleet lähes kaksi vuotta. Ovi, jota on suunniteltu hartaudella, mutta erinäisten syiden, lähinnä saamattomuuden takia valmistusta on siirretty aina myöhemmälle. Viikonloppuna kuitenkin tartuimme tuumasta toimeen ja haimme materiaalit vaatehuoneen ovea varten -  ikuisuusprojekti oli valmis yhdessä aamussa. 

Ostimme kaikki tarvikkeet K-raudasta ja liukuovisarjan tuotteet olivat Helaformin. Vanerin ostimme 15mm paksuna, josta leikkasimme oikean kokoisen palan oviaukkoon. Vedintä emme laittaneet lainkaan, vaan aukko on porattu 65mm reikäporasarjalla. Vanerin reunat hiomme kevyesti ennen asennusta,  muuten emme käsitelleet pintaa lainkaan.


Jos siellä joku haaveilee omasta liukovesta, kuvasin kaikki työkalut joita tarvinnee oven tekoon. 

Aloitimme oven valmistuksen mittaamalla oviaukon ja päättämällä oven koon. Halusimme koteloida liukuoven mekanismit piiloon, joten kiinnitimme kiskon kakkoskakkoseen ennen seinään poraamista.


Vanerin olisi voinut ostaa myös paksumpana, ei ainakaan olisi ollut ongelmia laittaa kannakkeita. Vähän oli tarkkuutta vaativaa sihtausta näiden poraamisessa.


Sitten kiskoon pujotettiin rullat, joihin oven kannakkeet kiristettiin. Stopparit pitävät huolen, ettei ovi pääse tippumaan. 


Vielä jäi peitelistat ostamatta, mutta ne on nopea asentaa. Minulla ei ole kuvaa pienestä ohjurista, joka estää oven heilumisen alareunasta, mutta sellaisen asensimme lattiaan. Alakiskokin on mahdollista asentaa,  mutta sitä emme löytäneet tähän hätään.


Ovi kätkee taakseen pojan vaatehuoneen, leluja, kirjoja -  ja lapsia. Piilopaikkana siis varsin toimiva!
*Kuvissa näkyvä juliste Ateljee Keltainen talo - Siellä on Kesä Mitäs tykkäätte?
Pin It!

20 kommenttia:

 1. Hieno ovi, ja hyvin sopii huoneen muuhun sisustukseen! :)

  VastaaPoista
 2. Erinomainen ratkaisu, kiitos vinkistä! Hieno tuli!

  VastaaPoista
 3. Näppärä! Me asennettiin tavallisesta puisesta väliovesta liukuovi talliin, sinne kun ei normi ovi menny millään. Ja toimii! Vaneri sopii tosi hyvin tuonne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla Sirpa, tykkään vanerista paljon ja sopii yllättävän hyvin tuon parketin kanssa. Haaveilen lisäksi vanhasta ovesta tehdystä liukuovesta, mutta tähän kotiin en taida sellaista saada :P

   Poista
 4. Tosi kivalle näyttää! Ja miten luova ratkaisu julisteemme ripustukseen :) Ihania ideoita sinulla! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Vaatekaupan työntekijä ei unohda hengareita edes kotonaan ;)

   Poista
 5. Hieno tuli, vaneri on Pop! Tulin vastavierailulle ja tosi kivan blogin löysinkin :) Täytyy yön tunteina lukea vanhempiakin postauksia. Mukavaa pikkulauantaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukavaa tutkimusmatkaa. Omia kirjoituksia tuleekin luettua harvoin :D

   Poista
 6. moi todella hieno keksinkö ja ajaton ,kaunis , tv mummo

  VastaaPoista
 7. Niin niin hieno ovi! Tätä jo instassakin kuolasin. Monesti ne ideat jää päähän ja itse toteutus onkin sitten nopea eikä ollenkaan niin aikaa vievä kuin oli ajatellut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Johanna! Onneks saatiin otettua itseemme niskasta kiinni ja tehtyä ovi. Tykkään siitä tosi paljon. Samalla rauhoitti huoneen, kun vaatehuoneen sekamelska ei näy kaikkialle :)

   Poista
 8. Tottahan me tykätään!! Vanerissa on jotain todella mielenkiintoista. Kaikki DIY-ideat, pihistä ja säästä sekä massasta poikkeava on pop. Hyvä te! :)

  VastaaPoista
 9. Hei. Onko vaneri alkanut käyristymään? Itse suunnittelen melamiinista liukuovea...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole käyristynyt, suorana on pysynyt :)

   Poista
 10. Moi, nyt kun aikaa on kulunut, niin onko ovi vääntynyt tms? Kuulin, että vanerisen oven kanssa niin voi käydä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...