20.10.2013

PALJASTUKSIA


Nyt valaisen teitä Valontalon tulevista pintamateriaaleista. Anteeksi vain viivytys, mutta meillä sairastetaan vesirokkoa. Potilas numero kaksi menossa ja näppyjä tuhat kertaa enemmän, kuin isoveljellään. Laattametsästys on kuitenkin vihdoin ohi ja kaikki laatat taitavatkin olla tilattu ja toimitettu. Eilen sain päätettyä viimein pesutilojen ja kodarin lattialaatan. Eihän siihen mennyt kuin kolme viikkoa ja rautakauppakilometrit päälle. Viimeiselle retkelle lähdin lasimosaiikin ja Siparilalta saadun paneelinäytteen kanssa. Halusin samanvärisen laatan, kuin mosaiikista löytyvän tummanharmaan yksityiskohdan. Ai niin, minullahan oli ne kaksi vaihtoehtoa. Loppujen lopuksi valitsimme Pukkilan GTSB-90 mosaiikin. Tässä muutkin kylppärin laattavalinnat, kuvasta puuttuu se valkoinen kiiltävä laatta, jonka löysimme asiakasystävälliseen hintaan K-raudasta.


Ylhäällä  harmaa, kiiltävä seinälaatta 25*40 (nimi hukassa), vasemmalla  Pukkilan lasimosaiikki  GTSB-90 ja  10*10 laatta löytyi lopulta Terrasta, laatta on Lotus ja värinä Antrasiitti.Meidän kylppärissä näytti tänään tältä. Olemme pääseet viikonloppuna myös saunan kimppuun ja lauteiden rungon kiinnikkeet ovatkin jo paikoillaan. Olemme muun muassa asentaneet kiukaan taakse tulevan taustalevyn, sekä kaakelilujalevyt lattianrajaan, lattialaatan nostoja varten. Myös Sauna-Satujen asennus on aloitettu. Katon alaslaskut ovat valmistuneet viime viikolla. Laatoitus on vaiheessa, mutta projekti jatkuu ensi viikolla. Oikeanpuoleinen harmaa seinä on kuitenkin valmis, vasemmanpuoleinen valkoinen seinä odottaa boordin asennusta.

Viikon aikana on tasoitettu myös sisäseinät. Pian päästään siis hiomaan ja maalaamaan. Alla olevassa kuvassa on tuleva makuuhuoneemme keskipäivän auringossa.
Keittiön ja eteisen lattialaataksi valikoitui Kaakelikeskuksen Dot Saintes Bianco. Kiitos kaikille mielensä ilmaisseelle. Valittiin siis se isompi vaaleanharmaa laatta, jossa kiva betonimainen ilme. Koko siis 45*45. Tätä laattaa on tulossa myös vessaan, jonka muita laattavalintoja en olekaan vielä paljastanut. Muille seinille tulee samaa kiiltävää valkoista 25*40 laattaa, mutta koko päätyseinä laatoitetaan Kaakelikeskuksen Apr Acoustic Blanco -laatalla (31,6*59,2). Huomasin jälkeenpäin, että samaa laattaa oli Hyvinkään asuntomessujen eräässä vessassa. Samaisessa vessassa oli myös kiva valaistusidea, jonka voisimme kopioida, jos  kattopaneelin ja laatan reunaan saisi vedettyä esimerkiksi lednauhaa. Vessan kalusteet haemme Ikealta ja ne ovat vaaleaa Godmorgon-sarjaa. Kuvakollaasin wc:n kalusteista löydät täältä.
Sokerina pohjalla...

Ne lastenhuoneen tapetit.

Voi, kun saisin laitettua tapetit ensi viikolla tilaukseen.

Pojan huoneeseen tulee siis Missprint Mountains -tapetti, keltaisena.Tytön huoneeseen Onszelf Bambi 3032, kera pinkkien yksityiskohtien.
Mitäs tykkäätte?Pin It!

12 kommenttia:

 1. Näkyvää pintaa, mahtavaa :) Ja kylläpä olet löytänyt kivat tapetit :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään tapeteista, ne ovat persoonalliset ja sopivat lasten luonteisiin. Toinen on maailmanmatkaaja ja tutkijaluonne, toinen tullut vaan äitiinsä, tuo meidän pikku kettu(tyttö) ;)

   Poista
 2. Ihania materiaalivaihtoehtoja :). Ja vitsit kun sinä käytät hienoja rakennustermejä, kuulostat ihan ammattilaiselta jo ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ammattilainen :D Tekemällä oppii. Jos jossain on termistö hakusessa, niin kotona. Arjessa jääkaappi muuttuu kassakaapiksi jne... En tiedä milloin opin käyttämään sanaa kodinhoitohuone, kun se on aina ennen ollut pesuhuone tai kylppäri, jossa se pyykinpesukone lojuu.

   Poista
 3. Olen seurannut satunnaisesti teidän rakennusprojektianne. Pintamateriaalien valinnat ovat olleet mielestäni aivan loistavia!
  Itse haaveilen kylppärirempasta ja siksi lähdinkin kyselemään tuon suuren harmaan laatan perään, mistä löysitte noin upean harmaan kiiltävän laatan?

  Ta-ko-mo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Löydettiin harmaa laatta K-rauta Naumasesta Kuopiosta. Laatta on nimeltään Dolce.

   Poista
 4. Tuliko Ikeasta myös allas? Kuulin epäilyttäviä juttuja poistoputkien tiivisteiden pitävyydestä, joten en taida uskaltaa.

  VastaaPoista
 5. Sauna kuvasta kysyisin. Tuliko saunatilan kohdalle ulkoseinään tuplahöyrynsulut?
  SPU eriste ja muovi päällekkäin?

  Muuten näyttää hienolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, paneelin alla on SPU eriste. Ja kiitos :)

   Poista
 6. Aivan ihanat sävyt kylppärin laatoissa. Mietin miltä näyttäisi mattana nuo vaaleanharmaan ja valkeat laatat seinillä? Jääkö suihkussa oltaessa vesiroiskeet paremmin näkyviin kiiltävälle laatalle? Mitä kokemuksia siitä? Kiiltävä on kyllä ehkä tyylikkäämpi vaihtoehto, mutta vähän epäilyttää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matta ja kiiltävä... Meillä valittiin kiiltävä, koska se heijastaa valoa ja antaa tyylikkään vaikutelman. Olemme kyllä aina valinneet kiiltävän laatan remontoimiimme kohteisiin, joten mattalaatasta ei ole kokemusta, ainakaan kylppärissä. Vesiroiskeista ei siis kokemusta kuin tämän kiiltävän kanssa ja ei ole kaduttanut. Varmasti toimisi harmaan ja valkoisen yhdistelmät myös mattana. Ahkerasti kun jaksaa pestä, niin pysyväthän ne puhtaina, niin matat kuin kiiltävät laatat.

   Poista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...