7.8.2013

K*A*N*G*A*S*V*U*O*K*K*O

Kutsu minua myöhäisheränneeksi, mutta minuun iski valtava inspiraatio kirjoittaa aiheesta vasta nyt, vaikka kesä on jo hiipumassa. Ehkä joku muukin siellä etsii  keinoja, kuinka saada kesä jatkumaan sisätiloissa, kun ulkona illat viilenee ja ensimmäiset lehdet kellastuu.

Kuin varkain, olen alkanut tykätä kukkakuvioista sisustuksessa. Olen hylkinyt kukkia ja kaikkea romanttista, niin kauan kuin muistan. Tai siitä lähtien, kun pääsin teininä eroon ruusutapettisesta makuuhuoneestani. Nyt kukat kiehtovat minua. Enkä tarkoita mitään yltiöäklöjä pinkkejä ruusuja, vaan olen  inspiroitunut kasviaiheista, luonnonkukista, akvarellimaisista piirroksista, jotka koristavat kotia tyynyistä tapetteihin.

Oikeastaan sain inspiraation tähän tekstiin kuvasta, johon törmäsin lapsuudenkaverini facebook-sivuilla. Albumi sisälsi kuvia hänen syntymävuodeltaan, 1982. Asuin hänen naapurissa ja ystäväni vietti mummolassaan kaikki kesät. Pysähdyin katsomaan kuvaa, jossa oli muovinen, oranssi pihapöytä.  Kuva herätti minussa voimakkaan muiston, sillä sen ääressä leikimme monet leikit.  Seuraavassa kuvassa ystäväni poseerasi siskonsa kanssa, mutta huomio kiinnittyikin heidän selkänsä takana olevaan tauluun kangasvuokosta. Kaunis, eikö?


Yksityiskohta valokuvasta vuodelta 1982.

Ensimmäinen luonnonkukka-buumi käytiin läpi  keväällä,  kertoo trendbible, joka tosin ennusti kasviaiheiden uudelleentulemisen jo vuonna 2011 . Boråstapeterin viime keväänä julkaisema tapettimallisto Garden Party on kunnianosoitus kesälle ja luonnolle. Tässä heidän kaunis tapettinsa, joka sopisi mainiosti vanhan mansardikattoisen huvilan seinälle, tai rantasaunaan, jos sellaisen ihanuuden sattuisi omistamaan. 


Ripaus kesämuistoja seinällä, Boråstapeter Garden Party 3451

Eksyin kasviaiheita etsiessäni moniin blogeihin, joissa luonnonkukkia näkyi koulutaulujen muodossa. Koulun opetustaulut ovat olleet monille keino tuoda akvarellitaidetta sisätiloihin ja minuakin viehättävät nämä kasviaiheiset taulut, kuten Ebba Masalinin tummalle pohjalle maalamat kasvit. Kun taulut ovat harvinaisia, osataan niistä pyytää kovaa hintaa (netissä taulut liikkuvat noin 40-80 euron tietämillä). Kurkkaapas vaikka Annikan olohuoneen ihanat opetustaulut blogista Vihreä talo.


Tässä lisää inspiraatiota kodinsisustukseen.

H&M Home Conscious -mallisto kesältä 2013 on vielä kaupoissa.

Aidoista kukista ja lehdistä saa näinkin sieviä tauluja.
Kuvassa yksityiskohta Asuntomessuilta 2013,  kohteesta Tunturikoivu.

Viherkasveilla tuot kesän tuntua sisälle. Kuvat sisustussuunnittelija Lotta Agatonin kotoa.


Täytynee kaikin keinoin yrittää saada viherkasvit elämään kauemmin kuin takapihan pelargoniat. Onko siellä joku muu, joka muuttuu haikeaksi näin kesän lopulla?

Terveisin Emilia, joka ei ihan vielä halua kaivaa villasukkia tai kynttilöitä esille.

Pin It!

6 kommenttia:

 1. Anonyymi8/8/13 07:50

  Huomenta.
  Vaikka syysvärit näyttävät mukavan uusilta kaupoissa, silti kynsin hampain pidän vielä kesästä kiinni....älä tule kylmä&kolea!!!!
  :) Siru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahalta vaan näyttää,kun sataa sataa ropisee. Sinne menee kesä, voih. Mutta onneksi on syksyn värit!

   Poista
 2. Sama vimma on iskenut minuunkin. Ystäväni sai anopiltaan vanhoja verhoja ja pöytäliinoja, kukallisia, kuosillisia, herkkiä, kauniita, pitsiä...kuolasin ihan. Ylipuhuin niistä joitakin itselleni. Ei mulla koskaan ole ollut edes pöytäliinoja, puhumattakaan kukkaverhoista, kun ei ole ollut edes verhoja. Nyt tulee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) niin se mieli muuttuu. meilläkin on kaapissa todella arvokas anopin äidin virkkaama sänkypeitto(!), joka ei ole sopinut yhtään sisustukseen(tai niin olen itselleni pitkään uskotellut), mutta nyt teen kaikkeni, että saamme sen esille. romantikkoko minustakin kuoriutuu?

   Poista
 3. Romantikko hyvinkin. Voit sitten paeta sen peiton alle, kun seuraavan kerran on ollut riemukas rautakauppamatka rintaperillisten rutistuksessa. Oli hauska lukea sitä kauppareissustooria --- voisin olla kai tyytyväinen, että mulla on nykyisin vain se mies mukana. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahdestaan ostoksilla, oi kaukainen muisto vain. Hyvin on epäromanttinen olo tuollaisen "rauhallisen" kauppareissun jälkeen. Riippukeinu vois myös toimia hyvin siihen tunteeseen, kun pitäisi päästä pakoon arjesta.

   Poista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...