2.8.2013

ASUNTOMESSUJEN*PARHAIMMAT*PALAT


Lopuksi ajattelin palkita messujen parhaimmistoa, inspiroivimpia tiloja ja ratkaisuja. Saa olla eri mieltä, mutta minua nämä kohteet henkilökohtaisesti liikuttivat.

I wanted to pick up some of the best ideas and inspiring decorations from this year's Housing Fair Finland. You may totally disagree, but these interiors made an effect on me.
YHTENÄISIN KOKONAISUUS

Durofix Kototalo (20),
sisustussuunnittelu Helena Karihtala

Messujen ehyin kokonaisuus oli ehdottomasti Durofix Kototalo, jonka sininen väri kuljetti vierailijan harmonisesti läpi talon. Keittiö on rohkea - muttei liian. Näin kuvista katsottaessa voisi luulla, että vain hullu valitsee sinisen keittiön, mutta sinisen sävy oli kaunis mustikkainen, kuin Arabian 24h astiastossa. Sama väri toistui maalisävynä lastenhuoneen seinässä, wc-tilassa, sekä kodinhoitohuoneen tehosteseinässä. Sinisen pariksi oli valittu keltaisia yksityiskohtia, kuten kastelukannu kodinhoitohuoneen tasolle, radio vessaan tai sitruunat keittiön pöydälle. En tiedä oliko ne kotoisasti asetetut vaunut eteisessä, vai erillinen ompelupiste, joka sai minut tykkäämään tästä kodista, mutta sisustus ainakin poikkesi raikkaasti muista kohteista, siitä siis propsit. Voit muuten käydä kurkkaamassa lisää tämän projektin valmistumisesta Helena Karihtalan kirjoittamasta blogista osoitteesta http://www.asuntomessut.fi/blog/helena-karihtala.PARAS KEITTIÖ

Mielestäni messujen paras keittiö oli Lapplin Lumon(10) mittatilaustyönä teetetty saarekekeittiö. Välitilassa oli eleetön peililasi ja saarekkeeseen asennettu liesituuletin ei peittänyt näkyvyyttä ruokailutilan ja keittiön välillä. Mustan ja puun yhdistemä  puri ainakin minuun ihan täysillä. Keittiön on toimittanut Solid Furniture.VÄLIOVI - UUTUUS

Kotimatkalla pohdimme liukuovimahdollisuutta kodinhoitohuoneen ja pesuhuoneen välille. Liukuovet olivat ehkä liiankin paljon esillä messuilla, kun silmä alkoi etsiä muita ratkaisuja. Ihanimmat väliovet löytyivät Lammi-Kivitalon Validus Motuksesta. Fenestran Witka Wood sisäovet ilahduttivat jälleen mustan ja puun yhdistelmällä. Mielenkiintoa loivat vaneriset karmit, upotetut piilosaranat ja  ulko-ovimainen ulkonäkö.


PARAS NÄKYMÄ

Messut ovat siitä ihana paikka, että siellä pääsee ihailemaan näitä hulppeita kaksikerroksisia taloja, joissa en mitenkään voisi asua kahden rasavillin lapsen kanssa. Lasiset kaiteet ja korkeat tilat yksinkertaisesti kauhistuttavat. Mutta, jos unohtaa tämän tapaturma-aspektin, voi ihailla upeita tiloja. Monessa kohteessa oli avoin näkymä toiseen kerrokseen ruokailuryhmän yläpuolelta tai olohuoneen puolelta. Mutta löytyi myös kohteita, joissa koko alakerran tupakeittiö oli nähtävissä yläkerrasta käsin. Parhaan näkymän palkinnon kuitenkin saa Omatalo Maisema  (19). Se oli huikea!KOTOISIN TALOPOHJA

Useimmat 1-tasoiset talopohjat noudattivat messuilla linjaa, jossa keittiö, ruokailutila ja olohuone olivat yhtä suurta tilaa ja makuuhuoneet ryhmittyivät vastapäiselle seinustalle. Yksi talopohja oli minulle mieluinen kuitenkin pienellä erikoisuudella, nimittäin porrastetulla ratkaisulla, jossa pesutilat takkahuoneineen ja terasseineen olivat lisäksi omassa siivessään. RTV-Pintamateriaalitalon (5) pääsisäänkäynti oli siististi toteutetun terassin yhteydessä, vaikkakin sisäänkäynti messuvieraille kävi kodinhoitohuoneen kautta. Kohteen sisustus nyt ei ollut minulle se mieluisin, mutta porrastettu ratkaisu toi mukavaa vaihtelua muihin messutaloihin. Tilavat vaatehuoneet ja wc:t makuuhuoneiden yhteydessä ansaitsevat myös pisteet. Parasta asunnossa oli erillinen takkahuone ja lasitetut terassit. Terassilta löytyi niin oleskeluryhmä, kuin poreammekin. Luksusta, jep!


5 RTV-Pintamateriaalitalo

5 RTV-Pintamateriaalitalo
Kuvat:  http://www.asuntomessut.fi/hyvinkaa-2013/5-rtv-pintamateriaalitaloUPEIN TAKKA

Täytyy myöntää, että tänä vuonna en inspiroitunut mistään takasta. Johtuneeko siitä, että omamme on jo tilattu, vai eikö messuilla vaan ollut esitellä mitään uutta ja erikoista. Parhaimman takan palkinnon saa Tulikiven messupisteellä esitelty Kide-takkauuni. Vihdoin pääsin näkemään pinnan livenä ja miten hieno se oli! No, jospa saisin takan sitten siihen seuraavaan kotiin ;)


ERIKOISIN KATTO

Mielenkiintoisin kattomateriaali löytyi Sebastian Sandelinin sisustamasta Bassotalo Villa Avantista (24). Kuvat saavat kertoa miksi.


TYYLIKKÄIN VESSA

Jämerä-Sisussa (28) oli panostettu tyylikkäisiin laattavalintoihin. Oleskelutiloihin oli valittu mustaa, neliönmuotoista ja himmeästi kimaltelevaa laattaa, joka näyttää varmasti upealta, kunhan messujen aikaiset suojukset voidaan ottaa pois. Laattavalinnat olivat tarkkaan harkittuja myös kodinhoitohuoneessa, pesutilassa, sekä mustanpuhuvassa vessassa. Tyylikkäimmän vessan palkinnon saa siis rohkean musta vessa.Tässä vielä Jämerä-Sisun olohuoneen laattalattia.
 VALAISTUSIDEOITA

Messuilta sai paljon ideoita valaistukseen ja esittelenkin lopuksi kivoja ideoita valaistuksen toteuttamiseen.


Betonimaiset riippuvalaisimet, Kimara Aurinkorinne(6)

Näyttävät riippuvalaisimet tuovat rytmiä käytävämäiseen tilaan, Jämerä-Sisu (28)

Valolistan avulla luot tunnelmaa, Passiivikivitalo Lumikki (15)

Listan avulla totetettu valaistus tv-tason yläpuolelle, Tunturikoivu (11).

Kaiteen valaistus on kiva idea, Kivenherra (21)

Rappusten valaistusta, Bassotalo Villa Avanti (24)

Toisenlainen rappusten valaistus, Omatalo Maisema (19)

Upotettu led-valaistus saunassa, Lammi-Kivitalo Validus Motus (27)

Tähän toteutukseen olisi ollut kiva tutustua lähempääkin, lähinnä mietityttää miten valo on suojattu vesiroiskeilta,
Validus Motus (27).

Lammi-Kivitalon Majan(25) valaistus oli omaa luokkaansa, kuin sadepisaroita
 olisi valunut seinää pitkin. Upeaa!Pin It!

4 kommenttia:

 1. Kiva postaus, mukava nähdä messukuvia. Olen niin samaa mieltä tuosta Durofix Kototalon keittiöstä! En olisi uskonut, että minäkin valkoinen-harmaa-beige-musta-ihmisenä sanoisin sinisistä ovista että vau! Etenkin ne sitruunat ja viherkasvit siellä vielä korostivat ilmeen raikkautta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Vähän pelkäsin, että messukuvat tulevat jo korvista, mutta toisaalta kurkkaan itsekin aina muiden postaukset, vaikka kuvat olisi nähnyt jo sata kertaa. Minäkin olin hieman varpaillani nähtyäni esim. Deko-lehden kannen, että mitä ihmettä - sininen keittiö, mutta niin vain paikan päällä tämäkin epäilevä tuomas joutui syömään sanansa.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi4/8/13 22:12

  Juu täällä kanssa tykättiin sinisestä keittiöstä....mukavaa vaihtelua muuten aika samantyyppisiin messukeittiöihin!
  :) Siru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Rohkea valinta, mutta eipä tullut messuilla toista samanlaista vastaan.

   Poista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...