16.6.2013

T*R*E*N*D*I*T osa 2Sisustustrendit 2013/2014


Kuvittele valkoiseen pellavapukuun sonnustautunut Hercule Poirot salaperäiseen 1930-luvun Rhodoksen vanhaan kaupunkiin. Moderni Marrakech on sekoitus välimerellistä tunnelmaa ja 1920-30-luvulla vaikuttanutta Art Deco-tyyliä. Tyylisuunta ammentaa inspiraationsa marokkolaisesta muotokielestä, sen vahvoista väreistä ja kuvioista. Tyyli kuuluu niihin trendeihin, joiden uskon jatkavan voittokulkuaan seuraavallekin vuodelle. Aluksi saimme ihmetellä, kun kuviolliset matot pilkistelivät lehdissä ja mainoskuvissa. Viime talven menestyksekäs blogimatto, Kodin Ykkösen Pandora, on vain alkua tälle itämaiselle tyylisuunnalle. Kun vuosi sitten Ruotsissa kohistiin kolmen arkkitehdin Claesson, Koivisto, Runen suunnittelemista lattialaatoista Marrakech Designille, niin nyt näitä marokkolaiseen kuviomaailmaan pohjautuvia kaakeleita on alkanut ilmestyä tasaiseen tahtiin blogeihin ja lehtiartikkeleihin täällä Suomen kamaralla. (Katso Glorian Koti, kesäkuu 2013, artikkeli 'Vastakohtien tenho'.) Voisin harkita kyseisiä laattoja myös omaan kotiini, sen verran upeita ovat. 

Pinterestissä voit hakea inspiraatiota hakusanoilla Morocco tai Marrakech stencil. Löydät kuvia geometrisista kuvioista, jotka koristavat seiniä, mattoja, tyynyjä, lipastoja, lähes mitä tahansa. Valikoima on loputon. Hyviä DIY-vinkkejä on suunnaton määrä, kuten tässä linkissä, jossa Shelley toteuttaa sablonimaalauksen avulla marokkolaisen kuvionnin helmiäismaalilla mattaharmaalle seinälle. Ensi syksyn väripalettiin  kuuluvat ehdottomasti helmenharmaa, turkoosi, vedensininen, sahraminkeltainen ja sangrian punainen. Sisustustuotteista etenkin nahkaiset lattiatyynyt, marmoriastiat tai kupariset valaisimet ovat tuotteita, joilla loihdit kotiisi pienen ripauksen itämaista tunnelmaa. Tyyliin istuvat hyvin myös mummolta perityt vanhat vitriinikaapit tai aidot rottinkituolit. Enpä ihmettelisi yhtään, jos Marcel Breurerin 1920-luvulla suunnittelema tuoli Cesca S32, tulisi uudistuotantoon isommallakin volyymilla. Ai, että näyttää ihan 1980-luvulta? Niin, silloin koettiinkin Art Decon jälleentuleminen ensimmäisen kerran ja  ihannoitiin juuri vuosisadan alun moderneja kalusteita. 


Hercule Poirot, Triangle at Rhodes
marokkolaista arkkitehtuuria ja kuviokieltä
Pandora-villamatto, Anno, Kodin1

Essaouira-laatta Marrakech design

Mosaiikki on SomerTilen Morocco, White Porcelain

Seinämaalaus on toteutettu sabloonalla.
nahkainen lattiatyyny berberdecor.com

kuparinen lamppu

kuparilamput ja Marcel Breuerin reikäiset tuolit.
Lähteet:
http://www.contract-textile.com/20142015-trends-by-milou-ket/
http://texworld-fr.messefrankfurt.com/paris/en/visitors/welcome.html
http://www.cuttingedgestencils.com/
http://mirror80.com/2012/02/popular-80s-furniture-pieces-designed-in-the-1920s/
http://blog.visithelsinki.fi/archives/7979
Pin It!

5 kommenttia:

 1. Huomenta, onpa hyvä postaus.
  Ja Modern Marrakech puree täälläkin laattoineen ja tekstiileineen (nimim. sahraminkeltainen Pandora lattialla) :D
  /Siru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään kuin hullu puurosta. Voi kun olisi rohkeutta repäistä ja laittaa kylpyhuoneen lattiaan kuvioitua mosaiikkia :)

   Poista
  2. Laita ihmeessä, esim Marrakech Designillä on upeita!! :D
   /Siru

   Poista
 2. Jos Marokkotyyli kiehtoo kurkkappa www.zocohome.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo vain! Kiitos linkistä, ihania tuotteita, vau ja vielä kerran vau! Lisää ihania mattoja, jos vaan saa toivoa :) Veikkaan, että niille vois olla aika hyvä markkinarako!

   Poista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...