18.6.2013

T*R*E*N*D*I*T osa 3

sisustustrendit 2013/2014

Tätä hattarankevyttä trendiä nimeltä Sweet and Sour ei pidä sekoittaa Tilda-maailmaan tai Kirsten Dunstin suloiseen Marie Antoinetteen, vaikka värimaailma sieltä lainattu onkin. Tyylissä pysytään mustavalkoisten raamien sisällä, ottaen inspiraatiota 1960-luvulla vaikuttaneesta pop-taiteesta. Kuitenkin taidesuunnasta tutut kovat värit käyvät läpi aurinkokylvyn ja haalistuvat korallin, mintun ja puuterin sävyihin. Trendiin yhdistetään voimakkaat graafiset kuviot, kolmiot, pilkut ja harlekiinikuviot, sekä aiemmin  puhututtanut chevron, eli siksak-kuvio. Myös ne kuuluistat viikset, jotka ensin alkoivat vilahdella hipsterien ylähuulilla, tuovat tyyliin oman lisänsä. Viiksiä voit bongata nykyisin IPhonen kuorista, teinityttöjen kynsistä tai vaikkapa kodin tapetista. Maltillisemmat sisustajat yhdistävät pastellit kuitenkin betoniin. Betonilamput, lattiat ja seinät antavatkin purkkaväreille upean lisäpotkun. Uskon, että betonin ja pastellien liittoa voidaan ihailla tulevilla asuntomessuilla  paljon.

Syksyn väripalettiin kuuluvat mustan, valkoisen ja harmaan ohella haalistuneet neonvärit, sitruunankeltainen, ametistin violetti ja jaden vihreä. Sisustustyyliiin voit sekoittaa rohkeasti 50-lukua, tyyliteltyjä arkiesineitä ja vanhoja puisia kalusteita. Monet ovat innostuneet maalaamaan kulahtaneita kalusteitaan pastelliväreillä, kuten Heinie blogissaan Villa H. DIY-juttuja tähän trendiin liittyy monta muutakin, kuten silkkipaperiset pompomit, joiden tekoon on olemassa lukematon määrä postauksia. Kovaan suosioon nousseen alunperin japanilaisen keksinnön, paperisen washi-teipin käyttöön löytyy upeita ohjeita Pinterestistä.  Kivoja ideoita olen bongannut muun muassa i n a n a n blogista, jossa washi-teipillä on luotu lastenhuoneen lattialle ruutuhyppelyyn sopiva ruudukko. Jos pöydän kattaus kiinnostaa, niin tällä tyylillä luot trendikkään kattauksen juhlaan kuin juhlaan. (Kurkkaapa vaikka Majan synttärikattaus.) Lisäksi voit leikitellä erilaisilla sisustustarroilla, sillä mikään ei ole suloisempaa kuin ripaus sadetta lastenhuoneessa.

Haalistuneet neonvärit ja pastellit innostavat myös suomalaisia suunnittelijoita. Printtejä suunnitteleva Polka Jam, jonka takaa löytyy suunnittelijakaksikko Haapalainen ja Vähä-Aho, pitää sisällään inspiroivin painokuvin koristeltuja kodin sisustustuotteita, postikortteja ja julisteita. Kannatta tutustua!


Sofia Coppolan elokuvassa Marie Antoinette on upea väripaletti.

Harlekiini-tapetti ja silkkipaperiset pompomit tuovat huoneeseen tarvittavan twistin.

Pilkkuja seinällä ja mikä suloinen lipasto siinä onkaan!

50-luvun keittiöstä voi ammentaa inspiraatiota tähän päivään.
ps. kuvan sukupuolirooleista ei tarvitse inspiroitua.


mitkä värit ja mitkä kuviot!

Sadepisaroita makkarissa.

Viikset ovat päässeet koristamaan myös seiniä.Lähteet:
https://koppa.jyu.fi/avoimet/taiku/taidehistorian-aikajana/nykytaide/poptaide
http://www.behance.net/gallery/Moustache-Wall/8829773
http://www.contract-textile.com/20142015-trends-by-milou-ket/
http://www.sherwin-williams.com/architects-specifiers-designers/inspiration/color-forecast/2013-color-forecast/vintage-moxie/

Pin It!

2 kommenttia:

  1. Ihana trendisivu! Ihanat pastellit! Herkullista! Voi miten tykkään. Tämä pastelliteema pitäis nähdä luonnossa, kun en itse voi toteuttaa. Seuraava rakennusprojekti voisikin olla joku Villa Pastello-

    VastaaPoista
  2. Miten jos sisustais leikkimökin tai vajan Pikku-Villa-Pastelloksi :) Vois toimia!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...