11.6.2013

ABOUT A C*H*A*I*Rvas. Arne Jacobsen Egg Chair, Harry Bertoia Diamond-tuoli, Ray ja Charles Eames DAR-käsinojatuoli, Ludwig Mies van der Rohen Barcelona-tuoli, HAY About a Lounge Chair AAL82 -nojatuoli, Erik Jørgensen EJ-3 Eyes -nojatuoli.


Yksi kotimme sisustuksellinen puuttuva tekijä on nojatuoli. Olen kaivannut nojatuolia, sitä upottavaa ja  kutsuvaa pesää jonne käpertyä neulomaan tai lukemaan, jo pitkään. Kauan se on ollut ostoslistalla, mutta tuhannet asiat ovat ajaneet sen ohi. Nojatuolien klassikkoja olen koonnut  yllä olevaan kollaasiiin. Niistä kauneimpana pidän Barcelona-tuolia, joka ihastuttaa minua sisustuslehdissä elämää nähneenä, kuluneen ruskeana. Olen ilmaissut myös ihailuni erästä keinutuolia kohtaan täällä. Keinutuolista haaveilin ensimmäisen kerran, kun vastasyntynyt vauvamme ei suostunut nukahtamaan muuten kuin heijaamalla. Kiikkustuolin puutteessa jouduin pomppimaan jousipatjan reunalla reisilihakset kipeäksi. Voi lapsi parkaa. Toisen kohdalla olikin jo huomattavasti helpompaa, kun neiti oli huomattavasti helpompi nukahtaja. (Nukkui myös siinä maailmalla kummaksutussa pahvilaatikossa kuin unelma).

Ensimmäisenä toivelistallani on siis Charles ja Ray Eamesin RAR-keinutuoli valkoisena, petsatuilla vaahterajalaksilla. Kakkosvaihtoehtona on eräs vanha yksilö, joka täytyisi entisöidä kokonaan. Rähjäinen keinutuoli on osa kahvikalustoa, johon kuuluu myös pieni pöytä ja laverisänky. Tuolia en ole nähnyt kokonaan, vaan se on säilöttynä hyvänkokoisen tavarapinon alla. Samassa varastossa on myös tuleva ruokailupöytämme, joka on osa entistä pirtinkalustoa. Siis tavara-aitta odottaa hetkeä, jolloin voisin päästää sisäisen aarteenmetsästäjäni valloilleen. Esittelen lisäksi eräitä kauniita noja- ja keinutuoliyksilöitä, jotka kaipaavat huomiota.


Ryder-keinutuolissa on kaunis muotoilu.

Monte Design Modern Nursery Furniture - Joya Rocker
Monte Designin Joya -keinutuolissa on näyttävät jalakset.

Eamesin RAR-keinutuoli on yhtä kuin sydän.

BoConceptin Monte-tuoli nahkaisena olisi upea huoneen kiintopiste.
En saa silmiäni irti tästä BoConceptin Monte-tuolista.
Puujalkojen muoto on kaunis ja tuoli toimii myös kangasverhoiltuna.
Pin It!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...