14.6.2013

T*R*E*N*D*I*T osa 1

Sisustustrendit syksy/talvi 2013/2014

Oman talon rakennus on usein hyvin ristiriitaista touhua, ainakin näin sisustajan näkökulmasta. Usein olisi kova halu tehdä kodista juurikin se omannäköinen, jossa vuosien varrella hankitut tavarat pääsisivät oikeuksiinsa ja  omat sisustusideat arvoisalleen paikalle. Toisaalta taas kodista olisi ihana saada ajanmukainen, trendikäs, ehkä sisustuksellinen edelläkävijä, josta muut ammentaisivat inspiraatiota taas eteenpäin. Asuntomessuille  mennään usein arvostelemaan muiden ideoita, tekemään päätelmiä siitä, mitkä trendit ovat jo mennyttä ja mitkä sitä tulevaa. Valtavirrasta poikkeavaa arvostellaan usein rankallakin kädellä. Hatunnosto vaan kaikille niille, jotka uskaltavat messualueelle rakentaa (lukulistaltani löytyy myös Jyväskylän asuntomessuille rakentavan Hennan mielenkiintoinen raksablogi, jota voit lukea osoitteessa: http://kotidaaliatielle.blogspot.fi/). 

Halusin tehdä esittelyn niistä sisustustrendeistä, joiden uskon jatkavan voittokulkuaan vuodelle 2014. Ensimmäiseen kollaasiin kokosin kuvia, sanoja ja värejä luonnonmukaisesta tyylistä. Siinä väripaletti kulkee liidunvalkoisesta harmaan kautta mustaan, tai liidunvalkoisesta beigen kautta ruskeaan. Pehmeät materiaalit, kuten neuleet, turkikset, sekä kaikki käsintehdyt tuotteet luovat vastakohtia kovien materiaalien, nahan, puun ja teräksen kanssa. Avainasemassa on luonnollinen, skandinaavinen, lähes boheemi tyyli, jossa tavoitellaan ihmisläheistä designia. Mielenkiintoisilla materiaalivalinnoilla, tekstuurien leikittelyllä ja kiiltävän ja matan vastakohtia käyttäen syntyy kotoisa, luonnonläheinen tunnelma, jossa on sekoitus pullantuoksuista mummolaa, hämyisää lapin taikaa ja nostalgista 50-lukua.

lähteet: 
WSOY, Nauti Kodistasi, Monique Wiemeyer, 2010

Pin It!

8 kommenttia:

 1. Näin verhoilijan eli kodin sisustusideoiden jakajana, voin sanoa, että suomalaiseen sisustajan tyyliin on iskostunut hyvin "luonnon läheinen" ajatus kodin VÄREISTÄ. Itse saan työni kautta suurta hurmiota, kun asiakas valitsee jotain räväkkää väriä sohviin, nojatuoleihin, pikkutuoleihin... Usein asiakas valitsee sen perinteisen beigen, harmaan, ns. luonnon värin (mudan, saven, luonnon valkoisen). Ajatellaan, että ei uskalleta valita värikkäämpää, ettei kyllästy. Helpompi sitten niillä sisustustynyillä tuoda "halvemmin" väriä ja vaihtelua elämään. Sisustusarkkitehtuuri Marko Paanasta lainatakseni: Nopeammin sinä kyllästyt niihin valtavirran väreihin, kuin jos uskallat valita värit rohkeasti OMAN elämäsi tyyliin :) Huippu tyyppi! Tämä on aihe, mitä voisin jatkaa enemmän. Työ ja kokemus on muokannut minusta vahvan ammattilaisen tässä asiassa ja voin sanoa, että menkää ihmiset OMAN vaistonne varassa, tehkää KODISTANNE sen värisiä kuin ITSE HALUATTE, olkaa ROHKEITA!!! T: Päivi, PP Verhoilu, Hämeenlinna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marko Paanasen sanat väreistä sattui minunkin korviini taanoisessa tv-ohjelmassa. Olen huomannut palaavani aina samoihin väreihin vuosien saatossa niin sisustuksessa, kuin vaatteita ostaessa. Voin jo varmalla kädellä sanoa, että tulevassa kodissamme näkyvät jossakin muodossa marjapuuron punainen, limen vihreä, turkoosi ja keltainen. Ne ovat minun värejäni, jotka ovat seuranneet minua kautta vuosien. Aina niihin palaan ja niistä tykkään. Minusta ei saa mustavalkoista tekemälläkään. Kiitos tästä, Päivi <3!

   Poista
 2. Oon ollu rekisteröitynä Pinterestissä jo pari vuotta ja siellä suosiossa ovat olleet chevron-kuvio eli siksakki ja kartat. Siksakkia on maalattu niin seiniin kuin kynsiinkin ja kartoilla on päällystetty lipastoja ja lampunvarjostimia. Tuntuu, että ainakin vaatetuksen osalta Pinterest on reilun vuoden edellä meitä suomalaisia. Se, mitä meillä myydään kaupoissa nyt, on nähty pinnityksinä jo viime kesänä. Tämä selittynee sillä, että suurin osa Pinterestin käyttäjistä on amerikkalaisia.

  Riikka Suomalainen, ahkera Pinnittäjä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Useinhan eri trendeihin herää niin sanotusti myöhässä. Piti ihan googlettaa 'chevron' ja joo, se mikä meille on tänä keväänä raikasta, uutta on jo toisella puolella maailmaa vanhaa. Itse olen ns.myöhännäisherännyt näihin marokkolaisiin kuvioihin, joita on vilahdellut etenkin matoissa, kuten viime talvena villinneessä Kodin1 Pandora-villamatossa.

   Poista
 3. Moikka! Mä niin huonosti kommentoin, kun pääasiassa puhelimella seuraan teidän edesottamuksia :)

  Olemme varmaan Markon painajainen ja se messualueen tylsimmän talon pytingin pokkaava, mutta vaalealla mennään... Vaikka se messukuvio tuo siihen oman jännityksensä ja paineensa, me rakennetaan kuitenkin kotia omalle perheelle. Ehkä messurakentajaksi ei voikaan lähteä ellei luonto anna periksi ottaa vastaan kritiikkiä ja omaa tarpeeksi itsekkyyttä pitää kiinni omasta mausta ja tehdä valintoja sen pohjalta. Ainahan arvostelu kirpaisee, mutta tässä se on julkista ja jopa anonyymiä, toivottavasti se ei päästä kielenkantoja kenelläkään valloilleen ja mennä henkilökohtaisuuksiin!

  Teillä ollaan jo paljon pidemmällä, kiva seurata valintoja, kun samantyyppinen on omakin maku. :) Ja pian nähdään kuinka erilaista syntyy!

  Ihanaa kesäkuuta ja tsemppiä tonttiurakointiin!

  -Henna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun itselleen rakentaa, ei varmasti tule tylsä, sillä oma maku on aina oma maku, vaikka vaalea olisikin. Rohkeutta ja sinnikkyyttä vaan teidän projektiin, niin palautekin on varmasti vain positiivista :)

   Kohta se talo meidän tontille pamahtaa, voit varmaan kuvitella jännityksen määrän, mikä täällä vallitsee!

   Poista
 4. Kiva seurata tätä trendijuttua, kun olen itse niistä ihan OUT! Pakko mennä omalla fiiliksellä, kun suunnittelee näitä värityksiä. Aiemmin olen ollut aika varovainen väreissä, kun meillä asunnot on aina myyty. Myyntitilanteessa on helpompi, kun on suht neutraali väritys kiinteissä pinnoissa.
  Nykyinen projekti on tosi erilainen kuin aikaisemmat: tässä vanhassa talossa haluan säilyttää vanhaa (harmaata ja ruskeaa), jossa on onneksi sitä vanhaa TURKOOSIA (vanhat sisäovet ja ulkona ikkunanpielet) :). Lisäksi tulee korallinpunaista, chiliä, tervaa ja valkoista. Ja pitäis saada johonkin pinkki ja violetti, ne lempparit, ehkä tekstileihin. Tuo marokkolaisteema kuulostaa hyvälle idealle. Voisin käyttää sitä tyyliteltynä kuviointina khh:n ja keittiön välitiloissa. Olen etsinyt kuviollista levyä, mutta ei ole löytynyt hyvää, joten sapluunat kehiin ja maalaten! Terveisin, Kiika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myyntitilanne luo aina omat paineensa asunnon materiaalivalintoihin. Mutta mikä ihana projekti teillä onkaan meneillään! Saa hullutella ideoilla ja tuoda ne itseään ilahduttavat värit ympärille. Eikun vaan maalauspuuhiin, suosittelen lämpimästi :)

   Poista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...