15.7.2017

Asuntomessujen Deko Premium hetki -kontti


Pääsin tällä viikolla todistamaan avajaishulinaa, kun Asuntomessut avasivat ovensa Mikkelissä. Mukana olin  Dekolehden, Marabou Premiumin ja Asuntomessujen kutsumana, sillä tehtävänäni oli stailata lukunurkkauskisan voittokohde. Kyseessähän ei ollutkaan mikään pieni lukunurkkaus, kuten aluksi luulin, vaan suunniteltavakseni tuli loppujen lopulta kokonainen messukontti. 

"Varsinaisen lukunurkkauksen lisäksi, minun oli keksittävä miten
 kokonainen kontti saataisiin täyttymään."


Kun tieto kisan voitosta pari viikkoa sitten tuli, sain saman puhelun aikana tietää, että lukunurkkaus tultaisiin rakentamaan kuusi metriä leveään messukonttiin. Varsinaisen lukunurkkauksen lisäksi, minun oli siis keksittävä miten kokonainen kontti saataisiin täyttymään. Kapean ja leveän tilan suunnittelu on haastavaa, mutta onneksi taustalla on kokemusta näyteikkunoiden teosta ja suunnittelusta. Messukontin suunnittelussa lähdin pohtimaan, mitä lukunurkkauksen lisäksi tilassa voisi olla. Sain idean jakaa tilan kahteen eri käyttötarkoitukseen. Toiselle puolelle suunnittelin tunnelmallisen lukunurkan upottavine nojatuoleineen ja kirjoja notkuvine hyllyineen,  toiselle puolelle budoaarihenkisen pukeutumistilan, jossa niin sanotusti valmistauduttaisiin tähän omaan Premium-hetkeen. 


Kaikki ei aina mene niinkuin pitäisi, joten  ongelmilta ei vältytty tälläkään kertaa. Ensimmäisenä selvisi, ettei kontin seiniä voinut tapetoida tai maalata, joten Sandbergin Ava -tapettiseinä tuli toteuttaa tapetoitujen levyjen avulla. Myöskään kattoon ei pystytty kiinnittämään valaisinta ja Tom Dixonin Mirror Ball -riippuvalaisin jäi pelkäksi haaveksi. Tilalle vaihdettiin Le Klintin Carronade 360S -jalkavalaisin, joka toimii tilassa kyllä muuten upeasti. Kalusteet hankittiin yhteistyössä mikkeliläisen Kaluste Marsalkkan kanssa ja yhteistyö oli mielettömän sulavaa. Nopea aikataulu ei aina kohdannut tuotteiden toimitusaikataulujen kanssa, joten &Traditionin Fly SC1 -nojatuoli vaihtui harmaan verhoilun sijasta tummansiniseksi ja Menun Shadow Play -tuikkupidike Normann Copenhagenin Flip-peiliksi. Näin jälkikäteen tuntuu, että sininen toimii nojatuolissa vieläkin paremmin, kuin alkuperäinen harmaa. Nojatuolin alla lepäilee upea viskoosimatto ja sen hapsujen väri toistaa kivasti tapetin kukkien väriä. Matto on Linie Designin Almeria Midnight. 

Törmäsin ihanan tunnelmalliseen Sandbergin Ava tapettiin jokin aika sitten Pinterestissä, sekä viime keväänä uudelleen Taivaldeco-tilissä Instagramissa. Kannattaa muuten käydä kurkkamassa Taivaldeco-tiliä, sillä heidän upea keittiö on tapetoitu kyseisellä kukkatapetilla. Halusin sekoittaa lukunurkkaukseen modernia skandinaavista muotoilua, sekä mennyttä aikaa, joten Ava tapetissa yhdistyivät molemmat. Lisäksi kuvio on hyvin trendikäs. Suunnitelman kalusteet halusin valita myös samalla ajatuksella "jotain skandinaavista, jotain vanhaa", mutta kalusteiden sävyt saivat ehdottomasti olla tummia, suklaisia. Tummaa puuta löytyi Materin Bowl-sohvapöydästä, &Traditionin nojatuolista, sekä rottinkisesta sermistä, joka maalattiin ruskeaksi, ihan tätä konttia varten. Lundian Classic-avohylly on mielestäni täydellinen ja ajaa asiansa kirjahyllystä täydellisesti tässä tilassa. Kirjahyllyn somisteet ovat Kaluste Marsalkasta. Kaikki kontin stailauksessa käytetyt tuotteet löydät muuten helposti heidän nettisivujen kautta, tästä linkistä


Lopussa on helppo hymyillä. Kontista tuli ihanan tunnelmallinen pesä, jonne olisi ollut mukava jäädä pidemmäksikin aikaa. Kiitos Dekon väki upeasta ennakkotyöstä ja ihanan lämpimästä vastaanotosta keskellä kaatosadetta keskiviikkoiltana. Dekon Premium -kontti on siis avoinna ihmeteltäväksi Mikkelin Asuntomessuilla 14.7-13.8.2017 kohteessa Ua11.

Lisätietoja:

Deko-lehti lukunurkka-blogihaaste

Sisustussuunnittelu Emilia Karenina

Kaluste Marsalkka

Dekon Premium hetki -kontti
Mikkelin Asuntomessut
14.7-13.8.2017
Kohde Ua11.

Alkuperäinen suunnitelma näytti muuten tältä:


3D-visualisointi: Sisustusuunnittelu Emilia KareninaPin It!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...