20.7.2017

Yksi ylitse muiden | Villa Sukka | Asuntomessut


Tänä vuonna Mikkelin Asuntomessujen kohteella 9, Villa Sukka ja minulla on erityisen tärkeä suhde. Viime keväänä saimme kunnian valmistaa Finnlamellin Timberkoti-messutaloon UNIAITTA-talosänkykokonaisuuden. Sänky ja vuodevaatelaatikot tilattiin meiltä maaliskuussa ja kokonaisuus valmistui sopivasti toukokuun alkuun, juuri ennen Deko-lehden kuvauksia. Sänky on osa EK for kids -mallistoa, jota suunnittelen päätyökseni. Sänky siis tosiaan jää asiakkaalle, mikä on vielä ihanampi asia, kun tietää että se saa näin upean kodin. 


Villa Sukka on arkkitehti Anne Mäkisen yhdessä rakennuttaja Jyrki Valkosen kanssa suunnittelema koti. Sisustuksesta vastaa Sari Kosonen Sisustussuunnittelutoimisto Butterflysta. Sarin apuna lastenhuoneen sisustuksessa on ollut Sanna Haikonen Vienola Designista. 

Talon suunnittelussa on ollut keskeistä Saimaan maisemien avautuminen asujille tärkeistä tiloista sekä niin yksityisyyden kuin perheen yhdessä tekemisen kunnioittaminen. Finnlamellin Timberkoti –taloissa on kantavana rakenteena aito pilaripalkkijärjestelmä, joka mahdollistaa suuret lasipinnat ja vapaavalintaiset julkisivumateriaalit. 


"Villa Sukan keittiösuunnittelu lähti siitä, että keittiö 
on koko kodin sydän, ja kooltaan suurempi kuin olohuone."


Villa Sukan keittön pohjaratkaisu on erittäin toimiva. Asukkaiden toiveena oli maiseman huomioiminen sekä mahdollisimman suuri ja avara keittiö. Keittiöön on käynti ulko-ovelta, josta on suora näkymä ruokailutilan läpi kauniille Saimaalle. Keittiön toiminnot jäävät siis sopivasti kotiintulijalle näkymättömiin, kun saarekekeittiön toiselle puolelle sijoittuu nerokkaasti eteisen liukuovikaapit. Puustellin keittiön ovet ovat mustaa, vaakaharjattua mäntyä ja tasot tammea. Keittiön kanssa samaa väri- ja materiaalimaailmaa toistavat kodinhoitohuone ja  WC-tilat, jolloin koti muodostuu harmoniseksi kokonaisuudeksi.


Kuva: Puustelli


Villa Sukassa on nelioitä 225m². Kahteen asuinkerrokseen sijoittuu neljä makuuhuonetta, kaksi olohuonetta, keittiö, ruokailuhuone, saunaosasto, sekä suuret monitoimitilat. Lämmönlähteenä on maalämpö. 

Yläkertaan sijoittuvat olohuoneen ja ruokailutilan lisäksi, työhuone, lastenhuone, saunaosasto, sekä vaatehuone. Alakerrassa on toinen olohuone, sekä kaksi makuuhuonetta. Suuret varastotilat antavat mahdollisuuden harrastaa monipuolisesti kellarikerroksessa. Yläkerran ja alakerran yhdistää suuri terassi, jossa on tilaa niin ruokailuun, oleskeluun, kuin kylpemiseen. 
Vanhempien makuuhuone on yksi Asuntomessujen kauneimmista. Huone sijoittuu pohjaratkaisussa hieman erilleen muista ja siitä on oma käynti myös terassille. Makuuhuoneen vierelle jää wc, sekä tilava vaatehuone. Parasta huoneessa on kuitenkin upea musta seinä, sekä mahtava huonekorkeus, joka ei valitettavasti tule oikeuksiinsa näistä kuvista. Myös Punkaliven Ruuhi-sarjan puiset tuotteet tuovat kauniisti pehmeyttä tilaan. Punkaliven tuotteita on esillä kohteessa muitakin, muun muassa lastenhuoneesta löytyy vihreäkantinen Kaiku-säilytinkaluste.

Harmoninen Villa Sukka on siis ehdottomasti vierailun arvoinen paikka. Tontin rinteeseen on lisäksi rakennettu upea kasvihuone. Kasvihuoneesta ja sisustuksesta voit katsella lisää alla olevasta, Meillä kotona- sivuston videosta. Videolta selviää lisäksi minne mummolan kivinavetan vanhat seinäkivet, sekä tuvan kattolankut ovat asuntomessukohteessa 9 kierrätetty.VIDEO: Tutustu Mikkelin Asuntomessujen lämminhenkiseen Villa Sukkaan.


Pin It!

2 kommenttia:

 1. I have been giving some website for a lot of days, Appearance with informality content, today I have found your site, I fan of your site. You have to

  keep doing such an article even future.


  100 majedar paheliya
  Hindi paheliyan
  Hindi funny jokes
  Hindi riddles
  paheliyan Hindi
  Funny jokes in vs paheli in hindi
  Hindi paheliyan with answer

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...