5.2.2014

MINÄ JA BLOGIPERIAATTEENI


Sain Nuapurissa-blogin Marjukalta haasteen kirjoittaa itsestäni ja blogiperiaatteistani. Sain taannoin myös Deko 133 -kirjoittajalta Kristiinalta haasteen vastata yhteentoista kinkkiseen kysymykseen. Olen aina pitänyt erityisen hankalana miettiä itseeni liittyviä kysymyksiä. Olenkin tällainen tyypillinen sulkeutunut rapu, oikein kovalla kuorella, mutta näin lomalla ollessa on aikaa raapaista vähän pintaa syvemmälle. Kuka │

Pidän vedestä, kesästä ja auringosta, pyöräilystä, sekä vanhoista rakennuksista. Olen kahden lapsen äiti, minulla on kuusivuotias poika ja yksivuotias tytär. Olemme olleet mieheni kanssa kohta yksitoista vuotta. Ajan kulkua ei huomaa kuin katsomalla vanhoja valokuvia. Minne ne vuoden oikein katoaa? Lempiherkkuni on tällä hetkellä Danio Stracciatella suklaahippurahka. Olen ollut samassa työpaikassa kohta kahdeksan vuotta. Parasta työssäni visualistina on, että saan käyttää päivittäin luovuuttani ja että minulla on ihan mahtava kollega, Anne. Arkipäivän paras hetki on kun alta metrinmittainen toppahaalarityyppi juoksee hoitopaikan pihalla hymy korvissa ja huutaa: 'äiti, äiti, iti, iti.'

Missä │

Muutin Kuopioon 16-vuotiaana. Olen aina kärsinyt kovasta ramppikuumeesta, eikä sitä lievittänyt edes ilmaisutaidon lukio, josta valmistuin vuonna 2002. Lukion jälkeen jatkoin Muotoiluakatemiaan, josta valmistuin vaatetusmuotoilun linjalta vuonna 2006. Minulla on vähän muistoja lukiosta, eikä juurikaan ystäviä jaljellä niiltä ajoilta. Onneksi olemme pitäneet yhtä lapsuudenystäviemme kanssa tiukasti ja Muotoiluakatemiasta minulle on jäänyt pari aivan ihanaa ystävää. Olen asunut Kuopion keskustassa kaksitoista vuotta, yksiössä Snellmaninkadulla, kaksiossa Kauppakadulla sekä Vuorikadulla kahdessakin osoitteessa. Muutimme uuteen kotiimme Saaristokaupunkiin jouluna 2013. Blogini aiheena on Saaristokaupunkiin rakentunut kotimme ja sen sisustus.

Miksi

Äitiyslomalla ollessani ehdin viimeisinä raskauspäivinä kahlata läpi lähes koko pääkirjaston sisustuskirjat. Tunsin valtavaa kiinnostusta sisustussuunnittelua kohtaan. Näin jälkikäteen ajateltuna, toimivat ponnahduslautana tälle 'alanvaihdolle' myös vuoden kestäneet stylistin opinnot. Pidän toki ompelusta ja vaatteista edelleen, mutta koin kodin sisustamisen todella mielenkiintoiseksi ja uppouduin aiheeseen täysin. Olin aivan elementissäni, kun vihdoin saimme tontin ja pääsimme suunnittelemaan uutta kotiamme. Halusin kirjoittaa blogia, joka käsittelisi talonrakennusta ja jossa voisin jakaa intohimoni sisustusta kohtaan. 

Miten

Blogini päivittymistahtia määrittelee inspiraatio ja arjen kiireet. Usein päivitän myös reaaliaikaisia kuvia Instagramiin, sekä keräilen kuvakollaseja Pinterestiin. Blogini löytyy myös facebookista (psst, saa tykätä). Kuvat tallentaa Canon EOS 600D. Kuvaan mielelläni yksityiskohtia, värejä ja pintoja. Joskus kuvissa vilahtelevat myös perheenjäseneni. Itsestäni en ole tainnut laittaa blogiin kuin pari kuvaa. Yllä siis suuri poikkeus. Yleensä kotonamme vallitsee hallitsematon kaaos, joten siistit panoramakuvat kodistamme ovat silkka mahdottomuus. 

Kenen kanssa

Yksi blogitaipaleeni huippuhetkistä on ollut yhteistyö Tikkurilan kanssa, jonka kautta sain materiaalit iki-ihanaan Tunto Kivi -seinään. Alkuviikosta kihisin onnesta kun ranskalainen sisustuslehti Marie Claire Maison tykkäsi kuvastani Instagramissa. Kuvassa oli siis meidän ruokailuryhmä. Ihaninta olisi, jos joskus voisin työllistää itseni sisustusalalla. Salainen haaveeni olisi päästä sisustamaan koti Asuntomessuille. PS. Minulle saa tarjota työtä ;)


Sitten vielä 11 asiaa minusta

1. Kolme asiaa, jotka ovat bloggaamisessa parasta? Valokuvaaminen, inspiraation hakeminen ja vuorovaikutus.
2. Miten ystäväsi kuvailisivat sinua ihmisenä? Iloinen, lämminsydäminen, hauska. (tai näin ainakin toivon!)
3. Kadutko mitään tehtyä ja tekemättä jätettyä? Se, etten aiemmin jo kuunnellut itseäni ja tehnyt sitä mikä tekee minut onnelliseksi. Monta vuotta on mennyt kulkiessa sumussa.
4. Kulta vai hopea? Molemmat
5. Minkä sisustushankinnan aiot tehdä seuraavaksi? Eteisen matto.
6. Nolo tapasi? Nipistelen kaikkea, etenkin takin hihaa ja housun etutaskuja. Minulla oli lapsena pehmolelutyyny, josta tapasin nipistellä. Tämä on minun pahin maneerini.
7. Mitä muistat ensimmäisistä koulupäivistäsi? Naulakoiden yläpuolelle oli jokaiselle piiretty jokin kuva, jotta muistaisi mihin oli oman takkinsa jättänyt. Minulle sattui eka päivänä pelkkä lapio, kaverille nätti nalle ja sekös harmitti koko vuoden eskarissa.
8. Oletko unelma-ammatissa? Matkalla sinne.
9. Mitä käsilaukustasi löytyy? Suolapähkinöitä, tärkeitä papereita, rahapussi ja avaimet. Olen maailman huonoin ostamaan sekä käyttämään käsilaukkuja, nytkin kuljen risaisella laukulla, jonka parasta ennen päivä meni kauan sitten.
10.Paljasta kodistasi asia, jota et ole aiemmin blogissa kertonut? Aiomme tehdä pojan huoneen liukuoven vanerista tai osb-levystä. Tai niin ainakin kovasti toivon!
11.Kuinka valmistaudut tulevaan jouluun? Sain tämän haasteen ennen joulua, joten älkää ihmetelkö etten aio miettiä vielä joulua pitkään aikaan. Mutta se on varma, että tulevaan jouluun valmistaudun ihan eri tavalla kuin tähän viimeiseen, joka meni muuttotohinoissa aivan ohitse. 

Haasteen heitän seuraaville bloggaajille, jotka voivat vastata kumpaan vaan haasteeseen, tai molempiin.

Koti Daaliantielle, Moderni Valkoinen Koti, Musta Lampas, VenDo ja Maikin Kontti.

Seuraaville pitäisi vielä keksiä uudet 11 kysymystä. Ne menee näin:

1. Haaveammattisi lapsena?
2. Mille olet nauranut viimeksi?
3. Ihanimmat sanat jotka olet koskaan kuullut?
4. Huulipuna vai huulikiilto?
5. Asia, jonka tekemistä olet siirtänyt eniten?
6. Muisto kouluajoilta?
7. Miten äitisi kuvailisi sinua?
8. Lempi juhlapyhäsi?
9. Paljasta jokin asia, jota et ole blogissasi vielä jakanut.
10. Uskotko horoskooppeihin?
11. Mitä toivot tulevaisuudelta?

Pin It!

5 kommenttia:

 1. Olipas kiva lukea sinusta, kävin heti tykkäämässä facessa, en ymmärrä miten se onkin mennyt ohi :) Aivan ihana koti sinulla ja kaunis on bloggaajakin :)

  VastaaPoista
 2. Olipas mukavaa lukea sinusta! Kiitos, että vastasit haasteeseen.

  Teillä on niin nätti koti ja tosi upeasti sisustettu. Tykkään ihan älyttömästi tuosta teidän ruokailuryhmästä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjukka ja kiitos haasteesta, oli kiva vastata!

   Poista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...