13.2.2014

MINUN VÄRINI -HAASTETiedän, että vuoden Pantone-väriksi on valittu vaaleanvioletti, radiant orchid. Tiedän, että sisustuskaupat tulvivat keväällä vaaleaa turkoosia, keltaista ja lohenpunaista. Sininen tulee taas vaatteissa ja kodintekstiileissä, odottakaas vaan. Minä se vaan en osaa värittää kotiani. Nyt mennään mustavalkoisella pohjavärityksellä niin pitkään, kunnes keksin mitkä värit minua sytyttävät. Mahdollisuuksia olisi tuhansia, värikkäitä Marimekon verhoja, Society 6:n valloittavan kirjavia tyynyjä, Ikean Bråkig-sarjan tuotteita, näin muutamia haaveita mainitakseni. Ihania tekstiilejä, joilla voisi värittää kodin aivan erilaiseksi.
Satuin kerran lukemaan, että muinaisessa egyptissä oli koulujärjestelmä siitä erikoinen, että oppilaat oli jaettu ryhmiin ei iän, vaan aurinkomerkin mukaan. Tällöin oli mahdollista kehittää oppilaiden samanlaisia vahvuuksia huippuunsa ja samalla yhteisen syntymämerkin heikkouksia voitiin vahvistaa. Usein myös samat aurinkomerkit opiskelivat itselleen mieluisassa väriympäristössä. Muistan lukeneeni, että ravun merkkiin syntyneet opiskelivat hopean ja harmaan värisissä huoneissa. Harmi, etten muista enää lähdettä ja kaiken lisäksi, teksti oli englanniksi, joten en varmastikaan ymmärtänyt kaikkea. Mutta tästä aasinsiltana aiheeseen, eli aloin pohtia, mikä on se minun omin väri, jossa viihdyn, se johon voin aina turvautua niin sisustuksessa, kuin vaatetuksessa.

Monet sanovat eläneensä sähkönsinisen kauden 90-luvulla, tai ruskean 70-luvulla. Minäkin muistan eläneeni yhden vihreän kauden 14-vuotiaana. Minun huoneeni matto oli vihreä, samoin verhot, kaikki. Tämän muistan erityisen tarkkaan siksi, että palatessani kotiin rippileiriltä sinä kesänä, oli äitini ystävällisesti laittanut sen maton pesuun ja vaihtanut ne verhot puhtaisiin rippijuhlia varten. Itkuhan siinä tuli, kun viikon verran oli odottanut kotiin ja omaan huoneeseen pääsyä. Nykyään en osta enää mitään vihreää, turhan nähty ja koettu?

Musta, valkoinen, beige ja harmaa ovat minusta ihania värejä ja ne toimivat hyvänä tukena muulle sisustukselle. Mutta kyllä kotoisin väri minulle on turkoosi. Viis välitän sisustustrendeistä, kun näen turkoosinsinisen puseron, sormuksen tai sisustustyynyn. Tämä väri puhutteee minua. Syytä en tiedä."Turkoosi on raikas väri, joka yhdistetään usein mereen ja kirkkauteen. Siihen liitetään usein termejä kuten tietoisuus, meditointi, kuu ja luovuus. Väriterapiassa viilentävää ja rauhoittavaa turkoosia suositellaan ujoille ja aroille ihmisille; turkoosin värin sanotaan lisäävän itsevarmuutta ja auttavan keskustelun aloittamisessa. Turkoosia on käytetty immuunijärjestelmän vahvistamiseen."


Turkoosin voimin kerään rohkeutta ja haastan teidät bloggaajat ensimmäiseen haasteeseeni.
Säännot menee näin:

1.Esittele väri, joka puhuttelee sinua. Sellainen väri, joka on lähinnä sydäntäsi. (mitä rikkaampi väri, sen ihanampi)
2.Liitä tekstiisi kuvia kotoasi, todistusaineistoa vaatekaapistasi, mitä vain keksit.
3.Voit myös kertoa lyhyen selostuksen siitä, mitä uskomuksia väriin on liitetty. 
Lähteenä voi käyttää vaikka coloria.nettiä.


Heitän haasteen seuraavalle kuudelle ihanalle bloggaajalle:

Siru // Boheme Interior
An // She's Got Herself A Little Piece Of Heaven
Marjukka // Nuapurissa 
Sanna // Blogi Vanilja
Johanna // Koti Aurorassa
Luru // Changes

Toivottavasti aihe kiinnostaa edes yhtä teistä. Minua se ainakin kiehtoo, kaikki värit ja niiden symboliikat. Satuin muuten taannoin kysymään mieheltäni, että sanopa ensimmäinen väri, joka minusta tulee mieleen. Voitteko arvata mikä se oli ?!?


Pin It!

9 kommenttia:

 1. Voi miten ihana ja hauska värianalyysiteksti :) Ja miten voikaan olla mulle niin vieras väri taasen tuo turkoosi! Voe tokkiisa... Ja kuitenkin tuossa väripaletissasi sitä katsoessani se näyttää tosi, tosi kauniilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Mielenkiintoisia nuo tarinat värien takaa. Turkoosi on ihana väri ja eikös se pusero mikä viimeksi valittiin sulle ollut tumma turkoosi ;)

   Poista
 2. Hauska haaste. Tokihan minä tähän tartun. Kiitos kun haastoit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, odotan innolla mitä keksit :)

   Poista
 3. Kiitos mukavasta haasteesta -teen sen joku päivä :)
  Hyvää ystävänpäivää

  VastaaPoista
 4. Kiitti haasteesta! Tämä onkin kiva sellainen. :) Teillä on kaunis koti, vaikka värit ovat neutraaleja - sopii minun mielestä myös talon tyyliin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Odotan myös innolla sinun väriäsi, kotonanne on ihania väriyhdistelmiä!

   Poista
 5. Moi! Onpa kiva haaste ja kiva kun haastoit - yritän pian rustailla oman postaukseni!!! Terkkuja ja ihan hirmuisesti haleja sinne <3 <3 <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...