24.1.2014

KOLMEN OVEN RISTEYKSESSÄ


Kodinhoitohuoneemme on vain yhdeksän neliön kokoinen. Se kätkee sisäänsä niin monta toimintoa, että pohjakin on muokkautunut tarpeiden kasvaessa useammin kuin kerran. Ehkä suurin tenkkapoo oli jakotukin ja viemärintuuletusputken piilottaminen kaapistojen sisään. Ne tulivat täytenä yllätyksenä itse suunnittelijallekin ja viime tipassa jouduimme muuttamaan yhden korkeakaapin kokoa. Sulateltavaksi jäi, että pesutornin viereen tuli kahden samanlevyisen kaapin sijaan viiskymppinen ja nelikymppinen korkeakaappi.

Meillä oli monta toivetta tätä huonetta kohtaan. Suunnittelun kompastuskivenä oli kuitenkin kolmen oven suma. Erityisesti käynti pesuhuoneeseen oli pohdinnassa usein, sillä ovi, kun tuppaa aukeamaan suoraan kaapistojen eteen. Onneksi huoli on osoittautunut turhaksi, eikä oven aukeamissuunnalla ole ollut käytännössä suurtakaan merkitystä. Yhteisistä toiveistamme tärkein taisi olla uloskäynti terassille (on muuten näppärä), mutta minun toivelistani ykkönen taisi olla kurapiste. Ties kuinka monta unetonta yötä tuo yhden neliön kurahaaveeni on meillekin aiheuttanut. Ensin siirrätytin ovea neljäkymmentä senttiä, sitten vaadin tuon muuratun seinän jne. Kaiken lisäksi se on ollut huippuvähällä käytöllä, että odotellaanpas kevään kurakelejä, niin. Sitten minä suihkuttelen oikein antaumuksella. (Mainittakoon, että miehen toivelistalla ollut pukeutumispenkki on varmasti ollut yhtä vähällä käytöllä, että yritetäänpäs saada ne vaatteet kulkeutumaan lattian sijasta vaikka penkille, tai parhaimassa tapauksessa suoraan pyykkikoriin, vink vink. ) Joo, mä hommaan sen naulakon ihan pian, kulta.

Parasta tässä huoneessa on kuitenkin tila, sillä lattialle mahtuu hyvin myös pyykinkuivausteline. Toinen kiva plussa on valo. Kaksi ikkunaa takaa luonnonvalon tähänkin pimeään kolkkaan. Kaapiston alle on tulossa vielä lisävalaistusta led-nauhan muodossa. Kaapistot ja vetimet on muuten Kvikiltä, kuten keittiömme. Seinät on maalattu kauttaaltaan Tikkurilan X486:n, pehmeällä greigen sävyllä. Samaa maalisävyä löytyy myös keittiön kaapistojen takaa. Lattialaatta on yhtenäistä pesuhuoneen ja saunan lattian kanssa. Välitilaan sommittelimme pesuhuoneesta ylijäänyttä mosaiikkia vaakasuoraksi boordiksi. Välitila ja kurapiste laatoitettiin muuten sillä samaisella valkoisella, 20x40 kiiltävällä laatalla, jota löytyy myös pesuhuoneen, että vessan seinistä.


Psst. Ja jos et muista missä siivessä kodinhoitohuoneemme sijaitsee, voit käydä kurkkaamassa pohjakuvan INFO-linkin kautta,  tuosta sivupalkista.

Pin It!

9 kommenttia:

 1. Ihania yksityiskohtia. Nuo hupaiset korit ja tuo matto on <3.

  Kaunis on tuo näkymä teidän kodariin. Kyllä kelepoo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Marjukka! "Hupaisat" huopakorit löytyi alennusmyynnistä Kodin1:ltä ja pitävät sisällään kaavoja ja ompelulankoja. Maton ostin jo puoli vuotta sitten. Taka-ajatuksena oli, että tuon kyllä laitan kodarin lattialle. Siinä se nyt vihdoin on, omalla paikallaan.

   Poista
 2. Vautsi! Kyllä tuolla kelpaa kotia hoidella ja kuraa pestä :) Tuo huoneen muoto on tosi toimiva (teillä oli loistava suunnittelija ;)), harmittaa vähän, että meillä on käytävän mallinen, kun tuo olisi niin tilava. Mutta ei koettu tarpeelliseksi kurapistettä, kun kylppäri on ihan vieressä eikä meillä kuivata vaatteita telineellä vaan kaikki työnnetään rumpuun. Samat neliöt, mutta toimii ihan eri tavalla, kun muoto ei ole yhtä hyvä.

  Tuo valaistus on mielettömän hyvä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PS. Meillä on muuten neljä ovea(!!!!??!)

   Poista
  2. Kiitos Henna. Odotan innolla, että pääsen näkemään myös teidän kodinhoitohuoneen livenä ensi kesänä. On varmasti hieno sekin. Neljä ovea, no siinä on teillä kans tekemistä ;)

   Poista
 3. Todella mietitty ja kaunis kodari. Meillä on neliöitä L-muotoisessa kodinhoitohuoneessa aika vähän ja myös tekninentila sijoittuu huoneen perälle, joten täytyy laittaa aivonystyrät hommiin, että saadaan kokonaisuudesta edes jollain tavalla kivan näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! Tekniset tilat ja kaikenmaaliman putket laittavat kyllä aivonystyrät töihin, todellakin. Kodinhoitohuone on usein monen kulkureitin risteyksessä ja sisältää pyykkihuollon, kurapisteen, jne. Oishan se kiva, jos toimivuuden lisäksi ois vielä hyvännäköinenkin. Tsemppiä suunnitteluun, hyvä siitä tulee :) !

   Poista
 4. Voi miten ihana kodari teillä! Mitä paneelia tuossa ulkopuolella olevassa seinässä on ? Tosi kivan näköinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu! Se on Siparilan struktuuripaneeli STS white, 14x145mm. Täältä voit lukea lisää http://emiliakarenina.blogspot.fi/2013/11/siparilan-struktuuripaneeli.html

   Poista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...