3.12.2013

TAISTELUNI
Ajattelin kertoa nyt pienestä taistelustamme, joka kasvoi vähän liian suuriin mittakaavoihin. Etsimme pitkän aikaa saunan ja kylpyhuoneen kattoon paneelia, toisin sanoen - liian kauan. Tuhlasimme kaikennäköisiin saunasuojiin rahaa - ihan liikaa, sekä ajelimme paneelin perässä ympäri Kuopiota - ristiin rastiin, monta kertaa. Laitoimme sähköpostia kolmeen eri firmaan - mutta tuloksetta. Viimein jouduimme myöntämään, että toiveemme valeurapaneelista oli liian hankala toteuttaa.  Kuopiosta emme siis löytäneet mieluista STS/ STP-profiililla olevaa kuusi, haapa tai leppäpaneelia (mäntyä kyllä). Mieluiten paneeli olisi saanut olla valeuralla, valepontilla, tai kääntöpaneelia (valheellisen rakkaalla paneelilla on liian monta nimeä). Leveys olisi saanut olla 95mm. Kun emme tätä paneelia saaneet Kuopiosta, etsimme netistä, jossa toimitusajat venyivät kahdesta kolmeen viikkoa - not good! Hintakin rahteineen olisi noussut ihan liian kovaksi. Kakkosvaihtoehtona meillä oli kapeampi 45mm paneeli, jolla olisi saanut luotua lähes samanlaisen efektiin. STS-profiililla olevaa paneelia löytyikin sattumalta Puukeskukselta ja materiaalina vielä leppä. Tässäkö se on, riemuitsimme viikko sitten. Kun sitten testasimme parafiiniöljyä, sekä väritöntä ja valkoista saunasuojaa, meinasin repiä pelihousuni. Mikään ei näyttänyt hyvälle ja käsitelty leppä muuttui heti punertavaksi. Jouduimme lopulta turvautumaan hätäratkaisuun ja otimme tänään valmiiksi käsiteltyä harmaata kuusipaneelia (jota laitoimme myös saunan seinään) jä käsittelemme sen Supi Arcticilla helmiäishohtoiseksi. (En enää keksinyt muuta, siis luovutin, pyydän anteeksi.)

Tästä taistelusta viisastuneena tiedämme, että jos joskus taas rakennamme, tilaamme puut saunan laipioon jo samalla, kun muuraamme talon perustuksia. Kiitos. Pin It!

5 kommenttia:

 1. Voihan plah. Näinkin voi rakentaessa joskus käydä. Pakko kompromisseerata tai menee ikä ja terveys. Ihmettelen, miten ylipäänsä ehdit enää mitään rakennusjuttuja miettimään, kun on työ ja kaksi lasta. Hatun nosto. Ehkä ens kerralla voitte kysellä Kuopion ulkopuolelta? Täällä meilläkin päin on noita sahoja, joita me käytettiin. Ei teiltä nyt niin pitkä matka ole itse peräkärryn kanssa käydä hakemassa, jos muuten saa mieluista. No mutta.. Mä oon ihan varma että tämäkin episodi kääntyy vielä voitoksi jossain vaiheessa :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan. En mitään superäidin roolia täällä kuitenkaan suorita, teen sen minkä pystyn ja raksajuttujen miettiminen on ihan mukavaa - vaikka ei tosin aina. Kiitos ideasta, käynti peräkärryn kanssa jossain sahalla ei olisi tullut pieneen mieleenkään. Niin kait sitä aivot sumentuu, kun yrittää päästä helpoimman kautta. Mutta jospa katosta tulisi hyvä ihan näillä paneeleilla mitä hankimme...

   Poista
  2. Siitä tulee varmasti ihan superhyperüberhyvä ;)

   Poista
 2. Tuskallista ja raivostuttavaa, kun mielessä on jokin visio, jota ei vain voi toteuttaa. Upean näköinen kylpyhuone teillä tulossa joka tapauksessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän se on. Onneksi tunne on jo laantunut ja pakko mennä niillä mitä on. Kiitos, ei malttas enää odottaa että pääsisi tuonne kylpemään.

   Poista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...