5.7.2013

*TAKKA*

Teimme suuria päätöksiä jälleen ja saimme tilattua takan. Pyysimme tarjousta Linnatulen Johannes-kulmatakasta, sekä Uuniseppien Lokki-takasta, mutta molempien hinnat asennuksineen ja piippuineen ylittivät lasketun budjetimme reippaasti. Olimme jo luovuttaa, kunnes saimme kuulla Saana-takasta, joka lähtisi edullisesti. Saana-takka on myös Uuniseppien mallistosta ja tehdaskorkeutta sillä on 1650mm, leveyttä 735mm ja syvyyttä 530mm. Odottelimme hetken aikaa tietoa siitä, onko takkaa mahdollista kaakeloida kokonaan, sillä mallissa etupuoli on kaakeloitu ja sivut slammattu. Kun tieto tuli, että onnistuu - teimme kaupat. Meille tulee kokonaan valkoinen kaakeloitu takka päältäliitoksella, harkkopiipulla ja luukkuvaihtoehdoksi valitsimme satiinikromin. Takkamme tulee olemaan vähän tämän näköinen. 


Uunisepät Saana-takka

Nyt mietityttääkin takan takana olevan seinän maalaus, sillä haaveilen siihen Tunto-maalin tyyppistä ratkaisua. Joko Hieno- tai Kivi-pinnoitetta, joita saa sävytettynä. Vai olisiko sittenkin siistiä, jos seinää peittäisi jokin laasti? Seikkailin eilen mielenkiintoisille sivuille, joista ei meinannut saada tarpeeksi. Decos on sisustuspintojen erikoisliike, joka tarjoaa erilaisia sisustuslaasteja ja luonnonmukaisia sisustusmaaleja. Sivuilla on myös selkeät ohjevideot tuotteiden käyttöön ja maalaukseen. Aika inspiroivia efektiseiniä, vai mitä sanotte näistä Valkeakosken asuntomessukuvista vuodelta 2009? Kuvat Decos.fi.


Pin It!

6 kommenttia:

 1. Heippa Emilia, ihania nuo seinävaihtoehdot! Ja nyt vasta tajusin et mehän ollaankin tavattu ;) tsemppiä teille rakennuspuuhiin! ps. sekoilin vkpl:na jotain ja olin hävinnyt sun lukijoista.. no nyt sekin on korjattu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Heinie! Kiva kun löysit tänne takaisin :) Olen yrittänyt siirtää lempiblogejani tuonne Blogloviniin, kun ei meinaa pysyä päivityksissä perässä. Ihanaa kesää sinulle!

   Poista
 2. Hyvä vinkki tuo Decos. Tänään luin sun takka-blogin just oikeaan aikaan, kiitos Emilia!! ; 'kummitustalomme' uuden osan seinät kaipaa jotain vanhanaikaista ja sieltä saa olkihippuja savilaastissa! JEP! Sopii tänne maalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau! Mahtava kuulla, että oli apua :)

   Poista
 3. Kuinka tuo kaakelointi hoitui, eli tuli suoraan Uunisepiltä kokonaan kaakeloituna? Juuri soiteltu Uunisepille blogin löytymisen myötä ja kieltävä vastaushan sieltä tuli kuten aiemminkin, että ei onnistu. Juuri kun pieneen tilaamme olisi sopiva takka, niin eiköhän sitten tällaisilla rajoituksilla jouduta jatkamaan etsintöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, emme ole vielä takkaa muuranneet, että varmasti en osaa lopullista toteutusta sanoa. Mutta alustava sopimus on Uuniseppien kaakeleille. Yritin etsiä Uuniseppien sivuilta kuvia kokonaan kaakeloidusta Saana-takasta, jotka siellä vielä vastikään olivat, mutta minne lienee kadonneet??? Vaihtoehtonahan on ostaa itse kaakelit ja hommata muurari, joka osaa sen laatoittaa, siis jos takka muuten miellyttää... kysyittekö sellaista vaihtoehtoa?

   Toivottavasti tästä oli jotain apua takkaetsintöihin.Yst.terv. Emilia

   Poista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...