23.6.2013

e*PORTFOLIO*

Kuka Emilia Karenina?
Mikä Valontalo?

Olen Emilia, 30-vuotias kahden lapsen äiti, visualisti ja stylisti. Kirjoitan raksablogia nimelläni emiliakarenina. Olen ammatiltani muotoilija ja valmistunut Kuopion Muotoiluakatemiasta vuonna 2006, pääaineena vaatetusmuotoilu. Olen saanut stylistin lisäkoulutuksen Savon ammatti- ja aikuisopistossa vuonna 2011. Teen päätoimisesti töitä myymälän visualistina. Ammatissani saan työskennellä uusimpien trendien ja värien parissa ja se on mahtavaa! 

Mistä nimi Valontalo tulee? Halusin raksablogilleni nimen, joka kuvastaisi tulevaa kotiamme. Mieleeni tuli päivänvalo, joka valaisisi koko tulevan kotimme suurten maisemaikkunoiden kautta. Nimi juontuu myös henkilökohtaisesta valaistumisesta jonka koin, päästessäni ensimmäistä kertaa kunnolla sisustamaan. Sisustussuunnittelu vei minut mennessään viimeistään, kun sain alalta lisäkoulutusta. Valontalo on  rakennusblogi, sisustusblogi ja päiväkirja, lisäksi se on paikka inspiroitumiselle. Valontalo ei sisällä kuvia minusta, vaan on luovuuteni näytekansio.

Minä suunnittelijana?
Minä sisustajana?

Aloin opiskella vaatesuunnittelua suoraan lukiosta päästyäni. Valmistuin muotoilijaksi, mutten löytänyt alalta sopivaa työpaikkaa. Yritys, jossa työskentelin osa-aikaisena, antoi minulle kokopäiväisen työn ja sillä tiellä olen edelleen. Työpaikkani koulutti minut visualistiksi ja saan nyt toteuttaa luovaa puoltani kaupan alalla.  En ole kuitenkaan jättänyt kokonaan vaatesuunnittelua, vaan olen valmistanut töiden ohella muun muassa fantasia-asuja Kuopion Sirkukselle. Sirkus on ihan oma maailmansa, jossa voi toteuttaa hulluimmatkin ideansa, unohtamatta kuitenkaan voimisteluasujen vaatimuksia.
Olen innokas suunnittelemaan ja mieluiten työstän ideoita kuvankäsittelyohjelmien parissa. Minulla on usein jokin projekti käynnissä, blogiaihe odottamassa takaraivossa, tai  jokin esine  odottamassa kunnostusta. Tartun mielelläni myös neulepuikkoihin tai virkkuukoukkuun. Olen luova ihminen enkä pysty elämään, ellen saa tehdä jotain omaa. Pidän erityisesti piirtämisestä ja suhdeviivain on uusi paras ystäväni.

Sisustuksessa tykkään yhdistellä eri materiaaleja ja tekstuureja. Kotia suunnitellessa käytän mielelläni maltillisia värejä, mutta lastenhuoneessa on lupa revitellä. Lempivärejäni ovat turkoosi, limenvihreä, aniliininpunainen ja keltainen. Pidän modernista, skandinaavisesta sisustuksesta, jossa puu on suuressa roolissa yhdessä mustan, valkoisen ja harmaan sävyjen kanssa. Erityisesti pidän kalustesuunnitelmien ja pohjakuvien piirtämisestä. Saatatkin bongata useita kalustesuunnitelmia blogia lukiessasi. Sisustuksessa saa mielestäni olla myös olla kerroksellisuutta. Uusi ja vanha yhdessä luovat sisustuksesta mielenkiintoisen. Tuotteiden uusiokäyttö ja diy-jutut ovatkin minun mieleeni, sillä tavaralle on mukava antaa uusi elämä. 

                                                                        ...

About  EmiliaKarenina
What is Valontalo?
What I do?

I'm Emilia Karenina, a 30-year-old mother, Visual Merchandiser and Stylist, writing a home decor blog. I graduated from Kuopio Academy of Design in 2006  studying  Fashion and Clothing Design. In year 2011 I got a Personal / Interior Stylist diploma from Savo Consortium for Education. As a full-time Visual Merchandiser I get to work with trends and colors, which is fantastic!

Valo means light and talo is a house or a home. The name Valontalo comes from my personal enlightenment  which I experienced when I started to do interior design. The Valontalo blog includes a journal from my life through the home building project with some inspiring home decor ideas. 

As an Interior Stylist I like to use different kind of materials and textures. Grey, black and white combined with bright colors like yellow, pink, lime or turquoise are my favorite colors. Scandinavian style and modern design are close to my heart. I also like when old furniture are combined with modern, new ones. Most of all I like to do different kind of layouts or plan kitchens.


Pin It!

5 kommenttia:

 1. Hauska tutustua ;)
  /Siru

  VastaaPoista
 2. Olen seuraillut blogiasi, kun vinkkasit fb:ssä tästä jonkun kaverini sivuilla. Kiva blogi ja innolla seuraan teidän projektin etenemistä! :)

  Jos muistat miut työpaikan pikkujouluista, käy kurkkaa blogiani. ;)

  http://shesgotherselfalittlepieceofheaven.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Muistan muistan :) Lisäänpä blogisi lukulistalleni niin muistan tulla vierailemaan useamminkin!

   Poista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...