12.6.2013

C*L*O*S*E*T

Mikä avuksi, kun vaatehuone ei olekaan kiitoradan mittainen?

Usein tuntuu, että isosta vaatehuoneesta on tullut statussymboli. Varsinkin kaikille Carrie Bradshawn korkokengänjäljissä kulkeville kolmikymppisille naisille. Itsekin olen sortunut huokailemaan isojen vaatehuoneiden perään ja kuolaaman (linnan kokoisia) huoneita, jotka ovat täynnä vaatteita ja asusteita aseteltuina täsmällisesti väriyhdistelmissä ja malleittain. Kun mahdollisuutta isoon vaatehuoneeseen ei meille kaikille suoda, niin mikä sitten ratkaisuksi. Meidän tuleva walk-in closet sattuukin olemaan vain kokoa closet, joten apu on tarpeen  suunnittelussa ja järjestelmän valinnassa.small-closet-ideas.jpg
Pieni on kaunista, toivottavasti.

Olen sisustuksen suhteen yksinkertaisuuden puolestapuhuja ja tavaroiden kierrättäminen on minulle tärkeää. Mutta sitten on tämä kompastuskiveni, eli vaatteet. Rakastan niitä, mutten osaa pitää vaatteitani järjestyksessä. Ehkä en ole karsinut edelleenkään tarpeeksi, kun vieläkin (kahden lapsen jälkeen) säilytän  rakkaita, valkoisia 26 tuuman farkkuja. O-ou! Suunnitellessamme talopohjaamme haaveilin vaatehuoneesta, josta olisi ollut kulku suoraan kodinhoitohuoneeseen. Mutta idea oli kelvoton, sillä seinätilaa ei olisi jäänyt vaatehuoneeseen kuin yhden seinän verran. Siksi ovi pantiin kiinni P*A*M ja nyt vaatehuoneemme on noin kahden neliön kokoinen, jonne mahtunee minun sekä mieheni vaatteet;). Pohjakuvan voit vilkaista kohdasta Tiedot, jossa vaatehuoneemme on heti 12 m² makuuhuoneen vieressä.

Unelmieni vaatehuoneessa olisi lukematon määrä vetolaatikoita, joissa voisi säilyttää mm. vöitä, alusvaatteita, koruja ja sukkia. Laatikoita ei voi olla koskaan liikaa! Ikean PAX-säilytysjärjestelmä tarjoaa Komplement-vetolaatikoita mustana, valkoisena, koivun ja tammen sävyissä. Säilytysvaihtoehtona on myös laatikosto, jossa erillisen lasin alle voi laittaa talteen myös koruja. (Kuvassa oik. Komplement - upotettava laatikosto).

KOMPLEMENT Laatikko IKEA Kevyesti liukuvissa laatikoissa on pysäyttimet. Ulos vedettävässä laatikossa tavarat ovat helposti nähtävissä ja saatavilla.KOMPLEMENT Laatikko IKEA Kevyesti liukuvissa laatikoissa on pysäyttimet. Ulos vedettävässä laatikossa tavarat ovat helposti nähtävissä ja saatavilla.KOMPLEMENT Upotettava laatikosto IKEA Ylimmässä laatikossa lokerikko, johon korut, solmiot, alusvaatteet ym. on helppo järjestää.

Ikean Komplement-vetolaatikot

KOMPLEMENT Laatikko IKEA Ulos vedettävä. Sisältö on helposti nähtävissä ja saatavilla.
Ikean PAX-vaatekaappijärjestelmä toimisi myös eteisessä.

Säilytysjärjestelmistä tunnetuin on ehkä Elfa, jonka käyttö perustuu erilaisiin kiskoihin, mihin asennetaan haluamansa sisusteet. Kilpailevan järjestelmän tarjoaa Sovella, jonka toimintaperiaate perustuu samoin kiskoihin asennettaviin hyllyihin ja lankakoreihin. Molempien sivuilla on hyvää asiaa vaatehuoneen suunnitteluun ja  järjestyksen ylläpitoon liittyen. Yhden hyvän vinkin voin antaa itsekin, sillä opin sen stailatessamme kotiamme myyntiin. Vaatehuoneessa vallitsi kaaos, kunnes tajusimme hyödyntää tyhjänä lojuvat matkalaukkumme. Sulloimme kaikki käyttämättömänä roikkuvat ulkotakkimme matkalaukkuihin ja pian vaatetangolla oli jälleen tilaa. Pakko kai se on myöntää, että raivaus on jälleen edessä ennen muuttoa uuteen kotiin. Toivottavasti vaatehuoneemme näyttää aina yhtä siistiltä kuin alla oleva.


IG014
"Käytä säilytykseen koko vaatehuoneen korkeus ja
aseta vaatetankoja kaksi päällekäin", neuvoo Elfa.com

Usein vaatehuone jää muiden huoneiden varjoon ja on viimeisenä sisustuslistassa. Tästä tulikin mieleen, että miksei vaatehuonetta voisi myös tapetoida tai stailata. Esittelen nyt inspiroivia sisustuideoita vaatehuoneeseen. (psst. huomatkaa upeat tapetit)Villa Harmony - Vaatehuone
Peili suurentaa tilaa ja helpottaa vaatehuoneen käyttöä.

Tummaksi maalatut seinät antavat kivasti kontrastia.Pin It!

4 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus! Mä olen tosi paljon tykästynyt Ikean Pax-järjestelmään ja erityisesti sen sisusteisiin. Todennäköisesti laitammekin eteiseen Paxia ja mahdollisesti makkarin yhteydessä olevaan vaatehuoneeseenkin. Meille tulee kulku vaatehuoneen läpi makkarista kodinhoitohuoneeseen ja vaikka se toivottu ratkaisu olikin, enemmän säilytystilaa olisi saanut, jos vaatehuone olisi umpinainen. Nyt molemmille vaatehuoneen sivuille jää n. 150 cm säilytystilaa - toinen puoli minulle ja toinen miehelle. Tarkoitus on, että tuossa vaatehuoneessa säilytetään vain parhaillaan käytössä olevat vaatteet. Eteisen yhteydessä olevaan isompaan tekniseen tilaan/vaatehuoneeseen olisi tarkoitus mahduttaa kausivaatteet ja kaikki harvemmin käytettävät juhlavaatteet yms. säilöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kävin kurkkaamassa teidän pohjakuvaa ja sehän on mainio! Hyvänkoista teknistä tilaa kannattaakin käyttää säilytykseen. Tosi kivasti olette saaneet vaatehuoneen kodarin ja makkarin yhteyteen :)Siihen on helppo suunnitella kalusteet, ehkä helpompi kuin meidän L-malliseen vaatehuoneiseeen :)

   Poista
 2. Mekin mietitty Paxia. Onneksi seinää on yhteensä lähes 5 m! Blogista löytyy juttu. Huom. miehen (minun) suunnittelema! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Voi miten hieno talo ja hyvä pohja teille on tulossa! Täytyy tulla lukemaan ehdottomasti uudestaan :)

   Poista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...