29.11.2012

L*A*T*T*I*A*S*T*A

Asiaa lattiasta.
Lattian tulee kestää kolhuja ja Plaston mopolla ajelua. Sen tulee kestää kosteutta, märkiä kumisaappaita ja saunanpuhtaita jalkoja. Lattian tulee olla sen värinen, ettei vieras heti huomaa pölypalleroita eteisen nurkassa. Missä tarvitaan laattalattiaa, kosteissa tiloissa, kodinhoitohuoneessa, entä eteisessä? Onko laatoitettu keittiön lattia tarpeellinen?

Aito puulattia on kaunis ja lämmin jalan alla. Eikä se ole kovaääninen. Mutta puulattia tummuu ajan myötä, ellei sitä hio ja lakkaa tai maalaa. Parketti on pehmeä ja lämmin jalan alla ja senkin voi hioa vuosien kuluessa. Laminaattia saa edullisesti, mutta halpa laminaatti ei kestä kosteutta, eikä kolhuja. Korkkilattia on kaunis ja lämmin, mutta kallis. Tälläiset lattiat minua miellyttävät tällä hetkellä.


Tanskalaisen Dinesen leveä lankkulattia
(huom. linkki yrityksen sivuille)

Haro
Parketti Country Arctic saarni, 1-sauva, valk.mattalakka
43€/m2

Barlinek
Saarniparketti Valkolakattu lankku 14mm
40€/m2

Pergo
Laminaatti Living Expression, 72016-0859, 
Silver Mänty Lauta, 1288x195x9mm
25€/m2


Haro,
Laminaatti Tritty 75 TC Jäätammi /
Tammi Polar, 3-sauva
15€/m2
Haaveilen näköjään valkolakatun saarnin sävyisestä lattiasta, joka saisi olla 1-sauvainen. Emme ole vielä tehneet kustannuslaskelmaa, mutta toivoisin, että hyvän lattian saisi noin 25 eurolla neliö. Laminaattia saa puolet halvemmalla.


Pin It!

4 kommenttia:

 1. Oo, oon unelmoinut puulattiasta. Parkettikoteja oon asuttanut useampaa. Nykyisessä laminaatit. En oo huomannut muuta eroa kuin terävän esineen tippuessa lattialle, että laminaattiin saa aika mojovat ja pysyvät jäljet. Lankkulattia! Se hankkikaa (voi kun löytyisi sopivan hintaista) on mun mielipide :D

  VastaaPoista
 2. Lankkulattia on tunnelmallinen ja on ollut paljon esillä eri sisustusartikkeleissa. Se ois ihana! Luultavasti joudutaan kuitenkin tyytymään laminaattiin;)

  VastaaPoista
 3. Laattalattia keittiössä... hmm. Meillä on. Se on sellainen sileä, ei kiiltävä mutta ei ihan mattakaan. Ja sellainenhan on tosi helppoa pitää puhtaana. Mutta. Siinä myös näkyy jokainen maitopisara ja pudonneen perunankuoren jälki. Laiskalle siivoalle ja lattianpesijälle ei siis ihan niin kiva kuitenkaan. Mutta toisaalta taas huoleton, ei lasin tippuminen tai veden hetkellinen seisominen haittaa. Ja saahan niitä laattoja tietysti sellaisiakin, mihin tahrat "häviää". Jos kuitenkin vaihtoehtona on jokin hyvälaatuinen ei-laatta-lattia joka kestää pikkuisia kolhuja ja vesipisaroita, saattaisin harkita...

  VastaaPoista
 4. Hyviä pointteja, kiitos Maiju!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...