25.11.2012

T*A*R*J*O*U*K*S*I*A

Saimme vihdoin luonnoksia Omataloilta, sekä alustavaa tarjousta. Tämä kaikki siis pohjalle, joka on esitelty aiemmin blogissani. Luonnokset olivat hyviä ulkoapäin. Siinä arkkitehti oli onnistunut. Mutta sisätiloille oli tapahtunut jotain matkan varrella, kuten neljän neliön sauna oli kutistunut kahteen ja puoleen. Tarjouksen saimme vesikattovaiheeseen. Homma jää hautumaan hetkeksi, sillä paperipinoon tutustuminen ottaa aikansa.

Sitten kävimme Kastellilla koko porukka. Vanhempi herrasmies esitteli meille ensin yritysfilosofiaa, kunnes sitten päästiin asiaan eli uuteen talopohjaan, jonka olin työllä ja vaivalla väkertänyt. Koska miehen siskon porukka päätti vähentää neliöitä, me saadaan suorakulmionmuotoinen tönö. Pohjakuvan inspiraationa on toiminut Kannustalo Harmaja 134 talopohja. Siihen ihastuin silloin joskus taannoin alku syksyllä. Mutta mies halusi kodinhoitohuoneesta käynnin takapihalle, niin sitten alkoi se raksutus - tik tak - kunnes viime viikolla välähti! Sain ihanan avokeittiön soviteltua pohjaan seuraavanlaisesti.

talopohjamme luonnos

Tämän kuvan pohjalta odottelemme nyt luonnoksia ja tarjouksia Kastellilta. Tämähän on ihan mukavaa, kun on kerrankin aikaa pohtia taloa ja miettiä erilaisia tilaratkaisuja. Aiempien remonttien kanssa on aina tullut kiire,stressi ja hoppu, toivottavasti tämä "hyvin suunniteltu - puoliksi tehty" -menetelmä onnistuisi talonrakennuksen kanssa. (Pessimisti epäilee aina.)

 paritalopohjamme luonnos

Juteltiin eilen ystävien kanssa pikaisesti talonrakentamisesta. On oikeastaan aika hyvä, että ollaan tehty remontteja ennen oman talon rakennusprojektia. Monia asioita osaa tehdä toisin. Erittäin tärkeänä pidän keittiön suunnittelua jo tässä vaiheessa. Unelmien keittiössä astiat on helppo laittaa koneesta kaappeihin (lyhyt välimatka), astianpesukone on ergonimisella korkeudella, pesualtaaksi paras on yksi iso ja syvä allas, uunissa on oltava ajastin, roskien lajittelu on toimiva ja tyhjille pulloille ja purkeille pitää olla tilaa roskakärryssä. En osaa kaivata kivitasoa, en ole ikinä sellaista omistanut, enkä kaasuliettä, viinikaappia tai espressokeitintä. Jos jotain luksusta keittiööön kaipaan, niin se on saarekkeen ylle tuleva liesituuletin, johon saa panostaa. Mies haluaa sitten kunnon jääkaapin. Että toivottavasti budjetti kattaa nämä toiveet :)


Elica Twin - saarekkeen liesituuletin
Elica Wave - saarekkeen liesituuletin

Pin It!

4 kommenttia:

 1. Meillähän on saarekkeen päällä liesituuletin ja voin lämpimästi suositella sellaista missä huippuimuri tulee katolle, on nimittäin ihanan hiljainen ja pystyy vaikka olohuoneen puolelle juttelemaan ruokaa laittaessa.. :) (Toisin kuin ennen) Ehkä sellainen tuleekin uusiin taloihin automaattisesti.

  VastaaPoista
 2. Hei mutta siellähän on jopa kaksi vaatehuonetta, wuhuu! (Kade..) Onko talossa vielä takka? Onkse tuo harmaa tossa olkkarissa?

  VastaaPoista
 3. Kyllä, hiljainen sen olla pitää. Takka on se harmaa möykky:)Mittasuhteet ei oo sit yks yhteen, mutta kait siitä idean saa.

  VastaaPoista
 4. unohdin listasta vielä yhden huomion, keittiön uuni on hyvä olla korkealla, ettei nuo metrinmittaiset näppäräsormiset ehdi väänellä uunin nappuloita.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...