3.11.2013

STRUKTUURISEINÄ TUNTO KIVIPinnoitimme takan taakse jäävän seinän Tikkurilan Tunto Kivellä, joka on sävytettävä, luonnonkivirouheinen struktuuripinnoite. Värisävy, jonka valitsimme seinään on Meteoriitti KP41, sävy jossa yhdistyy kauniisti harmaa, sekä ruskea. 

Ensin seinälle maalattiin täyshimmeä Harmony-sisustumaali, värisävynä S486 (Vulkaniitti). Tunto Kivi -värikartasta löytyy jokaiselle pinnoitteelle valmiiksi suositellut pohjamaalisävyt, jotka korostavat kivipinnoitteiden omia sävyjä. Värikarttaan pääset tästä. Mielestäni Vulkaniitti oli hyvin lämmin ruskea ja tässä vaiheessa alkoikin epäilyttämään, oliko valittu Meteoriitti sittenkin väärä valinta kotiimme. Onneksi epäilys kumoutui jo seuraavana päivänä.


Seuraava vaihe oli rajausteippien asennus ja  pinnoitteen levittäminen lastan avulla. Kun purkki saatiin auki, ihmettelimme hetken kivimassan ulkonäköä. Vaaleanharmaa puuromainen pinnoite, oli yllättävän löysää ja silloin alkoi epäilys heti kaivaa rintaa; osaisimmeko tätä sittenkään  levittää? Pian pääsimme huokaisemaan kuitenkin helpotuksesta, kun tuotteen levittäminen osoittautuikin helpoksi ja nopeaksi. Olimme molemmat odottaneet tuotteen olevan paljon raskaampitekoista tavaraa ja varautuneet, että aikaa levittämiseen menisi vähintään kaksi tuntia. Ensimmäisen kerroksen pinnoitukseen meillä meni aikaa noin neljäkymmentä minuuttia, mikä oli mielestäni huippunopeaa. Pinnoitettavan alueen koko oli noin 1,5*3,0 metriä. Kokeilimme aluksi erilaisia lastoja, jotta pinta saataisiin mahdollisimman helposti halutun näköiseksi. Suositellun teräslastan avulla jäljestä tulikin siistein, vaikka pintaan jäikin opastusvideossa ilmenneitä koloja. Videon mukaan ne peittyisivät seuraavan kerroksen yhteydessä. Tuotteen haju oli aika mieto, tosin hieman liimamainen. Sävy oli asennettaessa hyvin paljon vaaleampi, kuin pohjamaalin sävy, mutta tuotteen kuvauksessa kerrottiinkin, että se tummuu kuivetessaan. Valitettavasti jouduimme työskentelemään työmaavalojen kelmeässä loisteessa ja minä en malttanut olla ajattelematta, miltä pinnoite näyttäisi eri aikaan päivästä. Siksi jätinkin kameran työmaalle, jotta joku ehtisi ottaa kuvia  pinnoitteen eri kuivumisasteista, värin tummumisesta ja valon vaikutuksesta värisävyyn. 
Alla olevassa kuvassa on kolme eri kuivumisvaihetta. Keskimmäinen kuvaa parhaiten sitä, minkä värinen tuote on puolenpäivän aikaan (ja mielestäni se on parhaimmillaan  juuri silloin, päivänvalossa, kun pinta on vaaleampi ja enemmän harmaa, kuin ruskea).Seuraavana iltana toistimme käsittelyn ja käytimme työkaluna lastaa, jolla saimme pinnoitteen kolot täyttymään, sekä hierrintä, jolla lastan jättämät jäljet peittyisivät. Työvaihe sujui yhtä nopeasti kuin edellisenäkin iltana, onneksi, sillä takan muuraaja oli tulossa jo seuraavana päivänä. Aikaa ei ollut hukattavana ja epäonnistumiselle ei ollut mahdollisuutta. Raakaa, mutta onneksi kaikki meni ilman hankaluuksia.Lopuksi kuvia vielä valmistuneesta pinnasta. Takkakin sattui tulemaan jo kuviin, ei kai haittaa? Oikeastaan odotan jo miten takka ja pinnoite toimii yhdessä. Kuvasin pinnasta myös videon, mutta siitä tuli niin huonolaatuinen, etten kehtaa sitä täällä esitellä. Yritän kuvata paremman videon vaikka valmistuneesta seinästä, kunhan takkakin on muurattu. 

We used Tikkurila's Tunto Stone ( a tintable effect coating for interior use) to make an effect wall behind our fireplace. First we painted the suggested primer to the wall. The color of the surface may slightly shine through, so the primer had to be from Tikkurila's own color chart. Then we applied the coating to the wall. In the end the coated wall had to be smoothed with a trowel. The Tunto Stone dries about 24 hours and the wall had to be treated two times. The color we used was Meteorite KP41 and the primer was called Volcanic S486.


Pin It!

9 kommenttia:

 1. Vau, tosi ihana! Odotan kovasti, että näen seinän ja takan vielä yhdessä. Aloin heti miettiä, mihin meillä voisi tätä laittaa, kun takkakin tulee huoneen keskelle tilanjakajaksi :D. Kiitos työselostuksesta, homma vaikutti riittävän helpolta, että siihen uskaltaisi ehkä ryhtyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Seinä on upea ja varmasti vielä upeampi, kunhan saadaa takka muurattua :) Heti rupes mullakin raksuttamaan mihin kaikkeen tuota pientä määrää ylijäänyttä pinnoitetta vois sipaista. Sais aika hienon päälisen pöytäänkin.

   Poista
 2. Onko takantausta lujalevyä vai millä turvaetäisyys on saatu riittäväksi ilman palomuuria?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tausta on tehty Luja-Levy A:sta.

   Poista
  2. ja seinän runko on tehty teräsrangasta.

   Poista
 3. Kiitos työselosteesta, seinä on tosi hieno! Mietimme juuri että millaista struktuuria pitäisi laittaa seinään, joten kuvasi antaa vähän vinkkejä. Mietimme mm onko liian karkea vaikka pienessä tilassa tosi upea, yllättävän vaikea valita kaikista ihanista vaihtoehdoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Nyt kun silmä on tottunut Tunto Kivi pinnoitteeseen, tykkään siitä vieläkin enemmän. Vaikka se on kolmiulotteinen ja näyttävä,on seinä myös hyvin rauhallinen. Toimisi varmasti myös pienessä tilassa, hallitsematta sitä liikaa. Suosittelen lämpimästi, lisäksi pinta tuntuu ihanalle kättä vasten!

   Poista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...