20.4.2013

PARVEKKEEN STAILAUS

Parvekkeen sisustus, kesä 2011

Ensimmäisenä muutoskohteena esittelen parvekkeen, jonka piristys toteutettiin aika pienin keinoin. Kapeaa ja pimeää itäparvekettamme hallitsi suuri viininpunainen pleksilasitus ja kummallinen lohenpunainen seinäväri, joka oli nähnyt parhaimmat päivänsä 70-luvulla. Kylmä betonilattia ei myöskään houkutellut viettämään aikaa parvekkeella. Keinot tunnelman virittämiseen löytyivät tästä. 


Betonilattiaa päällystämään valmistettiin lämpöpuusta neljä noin 1,5mx1,3m ritilää. Istuskeluun ja seurusteluun suunniteltiin kaksi nojatuolia, mutta jossain vaiheessa istuskeluryhmä muuttui  kahden istuttavaksi polyrottinkisohvaksi. Kukkia istutettiin terrakottaruukkuihin, vanhoihin peltisankoihin ja ämpäreihin. Hallitsevaa viininpunaista pleksiä en alkanut häivyttämään, vaan toistin sen väriä tekstiileissä ja tarkkaan valituissa istutuksissa. Tässä ennen ja jälkeen kuvia.

Ennen muutosta parveke toimi säilytystilana
 lähinnä remonttitavaroille.


Parvekelautojen suunta valittiin poikittaiseksi,
jotta syntyisi illuusio leveämmästä parvekkeesta.
Viininpunaiset pelargoniat kukkivat
 itäparvekkeella yllättävän pitkälle syksyyn.


Parvekkeen stailauksen kustannukset: Kukat ja ruukut, yhteensä 60 euroa, parvekesohva 199 euroa, tekstiilit 30 euroa, lämpöpuuta saimme ilmaiseksi, mutta juoksumetrihinta taisi olla 2,50 euroa. Työtunnit  tietysti tähän päälle... Parvekkeen toiseen päätyyn nikkaroimme vielä tikapuut istutuksia varten. Suunnitelmiin kuului vielä kaksi pyöreää mattoa katkaisemaan pitkää parveketta, mutta lämpöpuun pehmeys ja tuntu vei mennessään ja mattoa ei jalan alle kaivannut. 


Pin It!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...