13.1.2015

SISUSTUSTRENDIT 2015 │ WATERCOLOUR" Wintry Watercolour"

LASI
AKVARELLI
LIUKUVÄRI
KERAMIIKKA
MARIININSININEN
ABSTRAKTI
VESIVÄRIT
LILA

Varmasti alkaa tuntua että pastellivärit, geometriset kuviot, sekä siveltimenvedot on jo niin nähty, mutta onneksi trendit kehittyvät ja tänäkin keväänä on tarjolla jotain uutta. Kollaasin ei ensinkään pitänyt olla näin sininen, mutta tutustuttuani  Finlaysonin kevätuutuuksiin, sekä etsittyäni inspiraatiota akvarelliteemaan Pinterestistä, sykähdyttivät sinisen sävyt eniten. Hyvä niin, sillä onhan sininen valittu  yhdeksi tämän kevään trendiväreistä.

Vesiväriroiskeet, impressionistiset siveltimenvedot ja akvarellivärein maalatutut kukkakuviot liukuivat tänä keväänä myös muotinäytöslavoilla. Chanelin ja Tess Gibersonin SS2015 näytöksissä nähtiin muun muassa valuvia satiinikankaita, rohkeita siveltimenvetoja ja vapaasti sommiteltuja kukkia.

Finlaysonin kevät tarjoaa väri-iloittelun vastapainona rauhallisen sinisiä sävyjä. Minua ihastutti erityisesti Minttu Wikbergin  Sumu-kangas, jota kuvattiin sivuilla näin: "Varhaiskevään raikas tuoksu. Aamuisen järven yllä kauan odotettu lintujen sinfonia. Luonnon sininen hetki merkitsee unen ja valveen rajaa." Miten ihana olisi käpertyä utuisiin, sinivalkoisiin lakanoihin, titityyn sirkuttaessa ikkunan takana. Voi kevät, tule pian!

Toinen kollaasiin nostamani Finlaysonin kangas on Sami Vullin kukallinen Reina, joka ihastuttaa sinisen ja lilan sävyissä. Pionikuosi on nimetty espanjalaisittain Reinaksi (kuningatar), joka esiintyy kankaassa maalauksellisen kauniina, kukkien kaunottarena, kertoo Vulli.

Jos nyt olisin valitsemassa pintamateriaaleja omaan kotiini, en ehkä pystyisi ohittamaan sinisävyistä vesiväritapettia, jota myy muun muassa Photowall. Jään innolla odottamaan millaisia tekstiilejä kevään mittaan ilmestyy, sillä tapetoiminen ei ole vaihtoehto numero yksi. Olohuoneeseen sopisi vaihtoehtoisesti abstrakti vesivärityyny. Aika inspiroivia ovat Tobias Toveran maalaukset, joista nähdään yksi kollaasin keskellä. Juuri tuollaisesta tyynystä haaveilen. Lisäsin kuvaan myös Tapio Wirkkalan Iittalalle suunnitteleman lasipullon. Wirkkalan 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi muotoilijan tuotteita nostetaan uudelleen valokeilaan. Saa nähdä nousevatko värilliset lasipullot tänä kesänä trendiksi.


Lisää inspiraatiota │

Vesiväritapetti - Photowall, Blue Drops
Lasipullo - Iittala, Tapio Wirkkala 
Kukkakangas - Finlayson, Reina
Sininen asu - Tess Giberson, SS2015 
Maalaus - Tobias Toveran, Entering the Stream, 2011
Rottinkikeinu - Broste Copenhagen , SS2015
Astiat - Marimekko, Oiva sääpäiväkirja
Vesiväritapetti - Photowall, PuddlePin It!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...