10.9.2014

TRENDIT 2014 OSA2


Skandinaavinen safari/ TRENDIT 2014

Tämän syksyn parasta antia on mielestäni vihreän marmorin ilmestyminen vaalean rinnalle. Myös musta marmori kiinnostaa, mutta vihreä väri lyö nyt kivasti läpi muissakin tuotteissa. Erityisen onnistuneesti vihreä marmori toimii tanskalaisen Norm Architectsin seinäkellossa, jonka muotokieli hurmaa yksinkertaisuudellaan. Toinen vihreästä marmorista valmistettu tulokas on Broste Copenhagenin sirojalkainen sivupöytä. Oikeastaan koko tuotemerkin kuvasto (täällä) on lukemisen arvoinen kokemus, josta voi hakea inspiraatiota syksyn värimaailmaan.

Art deco -tyyli, joka vuosi sitten ilmeni marokkolaisen muotokielen vahvana tulemisena, on saanut rinnalleen Etelä-Eurooppalaisia vaikutteita. Viime kesän Asuntomessuilla esitelty Kannustalon Lato oli sisustettu vaalean skandinaavisesti, mutta jotain oli muuttunut. Hypin melkein riemusta, kun olohuoneen nojatuoleiksi oli valittu italialaista alkuperää olevat sirot, metallijalkaiset, vuonna 1928 suunnitellut Le Corbusierin LC1 nojatuolit. Lehmännahka ja  sen myötä myös safariteema on herkkullinen pari paimentolaismatolle ja mustavalkoiselle skandinaaviselle sisustustyylille  - ja kyllä, sopii mainiosti syksyyn. 

Kannustalo Lato, Asuntomessut 2014

Toinen samassa kohteessa huomaamani asia oli viherkasvit ja erilaiset heinät yhdistettynä rottinkiin. Tänä syksynä olen tömännyt peikonlehtiin, oliivipuihin ja meriheinäisiin Bloomingvillen koreihin useammassa kuin yhdessä blogissa. Ei siinä mitään, tykkään kyllä viherkasveista ja toivon, että itsekin saisin kasvit elämään pidempään kuin sen yhden kesän.

❤️
Meriheinäkori, paimentolaismatto ja seinän upea tapetti. Kuva täältä.

Tarpeeksi vihreää? Kuva täältä.
Tämä kuva herättää varmasti paljon ajatuksia, mutta oli ihan pakko jakaa. Kuva täältä.


Mitä mieltä olet valitsemistani tuotteista ja tyylistä? Iskeekö? 


Kollaasin tuotteet vas. oikealle:

1.Gaddis-kori, Ikea
3.Knot-tuoli, Normann Copenhagen
4.Kannustalo Lato, Asuntomessut 2014
6.Pyöreä peili löytyy täältä
7.Marmorikello, Norm Architects
8.Kalanruotokuosi, Laser Cut Studio, Instagram
9.Seepratyyny, H&M Home
10. CH24 Wishbone tuoli, Carl Hansen
11.Scarlett Johansson, Russel James
12.Kubus By Lassen
Pin It!

9 kommenttia:

 1. Hienon kollaasin olet koonnut :). Korit on kivoja, sellaiset selkeät mallit, joissa materiaali on pääosassa. Tilasin juuri ison meriheinäkassin seinälle ripustettavaksi, lehtien keräykseen...seebrakuosit ja safarimeininki innostavat myös, pieninä mausteripauksina. Ja viherkasvit on kivoja! Suosikkina kaktukset, sellaiset ei-niin-piikikkäät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Sellaiset ryhdikkäät korit, jotka toimivat arjessa voisin meillekin kotiuttaa. Safariteemasta lehmänahkamatto voisi antaa kivan kontrastin olkkariimme,, mutta ehkä sittenkin pieninä ripauksina, kuten sisustustyynyissä. Ja kaktukset, taisin saada nekin kuolemaan teini-iässä :D

   Poista
 2. No nyt osuu ja uppoo nää trendiennusteet ainakin minnuun! Hienoa Emppu! :) T. Työkaveri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos an. Ja kiitos kommenista ;)

   Poista
 3. Moikka, sulla on todella inspiroiva blogi! Ajattelin linkittää myös omani, jos oot vaikka kiinnostunut liittymään lukijaksi. Olen sisustusliikkeessä töissä, ja suunnittelen omaa sisustusmallistoa, jonka julkaisen ensi vuoden puolella myös blogissa!

  Minulla on myös blogissa arvonta käynnissä :)

  http://bytiahenriikka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Tia! Todella inspiroivia juttuja olet blogissasi jakanut, tulen mielelläni vastavierailulle uudestaan. Ja onnea malliston suunnitteluun :)

   Poista
 4. Nämä molemmat trendiennusteet oli kyllä tosi kivoja! Molemmat osui ja upposi minuunkin. Usein itsekin miettii vaikuttaako blogit liikaa omaan sisustusmakuun vai mikä ohjaa minua mihinkin suuntaan. Toisaalta jään kyllä aina isompia juttuja makustelemaan pitkiksi ajoiksi, välillä liiankin pitkiksi ennen lopullista hankintapäätöstä. Toisaalta se on ihan hyvä :) Kaikkea ei aina tarvitse saada, voi rauhassa ihastella niitä toisten kodeissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeinen lause on kuin suoraan minun suustani. Onneksi kaikkea ihanaa ei tarvitse omistaa, vaan riittää että niitä katsoo. Kiva jos ennusteet uppoo, trendien haisteleminen on mielettömän hauskaa ja tähän touhuun voisi uppoutua päiväkausiksi :)

   Poista
 5. So much fun that you use the pic- ture of my living room and my favorite black wallpaper from Storeys wall .
  Many have enjoyed this picture, it's exciting . Thank you .
  Very inspirational blog you have !!!
  I will be very happy if you link to my blog idylloghim.blogspot.com
  have a nice day :) :)
  Ann Elin

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...