8.9.2014

TRENDIT 2014 OSA1
Pehmeät pastellit / TRENDIT 2014Muistatteko H.C. Andersenin tarinan keisarista, joka ei välittänyt kuin uusista vaatteistaan. Eräänä päivänä häntä huiputtaa kaksi kankuria, jotka kutovat keisarille taikakankaan, jota ei kykene näkemään, jos oli typerys, tai ei ollut kykeneväinen hoitamaan virkaansa. Keikarit pystyvät petkuttamaan jopa ministereitä ja virkamiehiä, sillä kukaan ei uskalla myöntää olevansa typerys, kun ei nähnytkään kangasta. Sadun lopussa keisari astelee alusvaatteisillaan taikakankaasta valmistetussa asussa kansan eteen, perässään näkymätöntä viittaa kantavat lakeijat. Vasta sitten pieni lapsi uskaltaa paljastaa: "Keisarilla ei ole vaatteita!" 

Tarina keisarista on aina ajankohtainen ja sadun opetusta voi tulkita monelta kantilta. Usein tarinaa pohditaan ihmisen tarpeesta tulla hyväksytyksi. Itse aloin vanhaan satukirjaan törmätessäni miettiä bloggaajan tarpeesta hakea hyväksyntää täällä blogimaailmassa, sekä mikä on oma asemani tuossa klassikkosadussa.


Moroccan Rug
Kuva täältä.

Bloggaaja on usein trendien edelläkävijä, joka haistaa tulevat muoti-ilmiöt ennen muita. Blogeissa kiertävä haaste ennustaa tulevia blogihittejä on siten erittäin mielenkiintoinen. Se sai miettimään moneksi päiväksi sitä materialistia, joka minussakin asuu. Haasteen pani alulle Modernisti Kodikkaan Kerttu ja minulle sen antoi Koti Aurorassa blogin Johanna. 

Tämän ei-niin-syvälliseksi-tarkoitetun blogihaasteen takia  olen uhrannut ajatteluun kokonaisen viikonlopun miettien kysymystä: onko bloggari sadun keisari, joka haluaa aina uutta, vai olemmeko keikareita ja lukijat perässämme seuraavia virkamiehiä? Vieläpä kysyn, mikä on mainostajan paikka tässä tarinassa? Olen edelleen hämilläni ja mietin osaanko oikeasti haistella tulevia trendejä ja blogihittejä ilman, että tunnen kankurin kosketuksen olkapäälläni? Olenko trendikoosteita kerätessäni silti mainoksen uhri? Haenko ostamillani tavaroilla vain hyväksyntää teiltä muilta?

love is a big deal living room stikwood paneling stick wood west elm modern rustic style decorate
Kuva täältä.

Kävin myös hyvin hedelmällisen keskustelun työkaverini kanssa tästä kyseisestä haasteesta, sekä blogimaailmaa riepottelevasta materialismista. Keskustelun päätteeksi olin valaistunut. Ilman, että paatostaisin tänne älä-osta-mitään tekstiä (pyöritellen samalla käsissäni upouusia Muuton Dotseja), päätin koota haasteen tilalle tunnelmia, materiaaleja ja niitä toistuvia motiiveja, joiden kohdalla tuntosarveni ovat viimeisen puolen vuoden aikana värähtäneet ja joihin yllättävän usein törmää juuri blogeissa, Instagramissa ja Pinterestissä. Että terve vaan, materialistinen minä!

Kolikon kääntöpuolena lähtee kiitos Kertulle, joka antoi minulle inspiraation palata tutkimaan tulevia trendejä. Yllä esiteltynä ensimmäinen kollaasini "pehmeät pastellit".  Kaikki sen värit ja materiaalit voisin ottaa kotiini milloin vain, nappityynyt, etniset matot, kupariset säilytysrasiat, marmori, vaneri... Seuraavan postauksen trendikollaasi sisältääkin ihan jotain muuta!

suzanne-shade-wallpaper
Kuva täältä.

Kollaasin tuotteet │

Sissy-matto, House DoctorLopuksi huutelisin,  heräsikö siellä jotain ajatuksia?


Pin It!

4 kommenttia:

 1. Osasitpa hyvin pukea aatoksesi sanoiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pieni synnyttämistä vastaava riemu hulmahti ylitseni, kun painoin 'julkaise'nappia.

   Poista
 2. Niin osuvasti kirjoitettu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna. Tämä teksti ei ihan yhdessä illassa syntynyt, kuten ei kollaasikaan. Ja toivottavasti sen huomaa ja herättää ajattelemaan.

   Poista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...