6.8.2014

SISUSTAJAN KUOPIO - INSPIRAATIOTA ETSIMÄSSÄ


Joku olisi saanut olla laskemassa niiden "uuh" ja "aah" -kommenttien määrän, kun savolaiset sisustusbloggaajat pistivät parastaan putiikkikierroksella Kuopiossa. Ihanien bloggaajien, Marun (Nuapurissa) ja Kristiinan (Deko133) idea Itä-Savolaisten blogitapaamisesta toteutui viime lauantaina, kun paikalle saapui kourallinen niistä kymmenestä lupautuneesta. Jokin syy kai sillä oli, että porukka oli kutistunut puoleen, tai ehkä juuri meidän piti tavata, mutta kylläpäs tästä naisjoukosta kasvoi tiivis ryhmä päivän aikana! Kukaan ei sulkeutunut kuoreensa, vaan kaikki avautui elämästään avoimen ihanasti, juuri niin kuin tavallisten ihmisen voisi odottaa tekevän blogimaailman ulkopuolella. Paikalla oli minun ja kahden edellä mainitun lisäksi Annika (She' s got herself a little piece of heaven), sekä Kappale kauneinta -blogin Soili, joka toimitti päivän aikana kahta virkaa, tehden tapaamisesta samalla juttua Savon Sanomiin ja osallistumalla putiikkikierrokseen Kuopion keskustassa.


Aloitimme päivämme käsityöpuoti Vendelasta, joka sijaitsee vanhassa puutalokorttelissa kivenheiton päässä torilta. Mikä paikka! Ihmettelen vain, miksi en ole astunut  tupaan aiemmin. Luovat käsityöläisnaiset, taiteilijat ja yrittäjät ovat rakentaneet vanhaan miljööseen upean puodin, sisältäen käsitöitä laidasta laitaan. Puheenaiheeksi nousi kuitenkin asiakkaiden vähyys. Vaikka torille on matkaa vajaa kaksi sataa metriä, on turistin ilmeisen hankala löytää sivukujalla sijaitseva puoti. Jotain vikaa täytyy olla opasteissa, tai Kuopion ruutukaavassa, kun asiakkaita ei löydy tällaiseen aarreaittaan. Menkää ihmeessä tutustumaan! Syksyllä tiloissa on luvassa myös käsityökursseja, kuten virkkausta, jota mekin saimme harjoittaa kahvikupin ja jutustelun äärellä.


Vendelasta jatkoimme matkaa Amanda B:hen. Matkan varrella selvisi, etteivät Amanda B:n tuotteet olleet juuri kenenkään meidän makuun. Pakollinen pysähdys kuitenkin tehtiin ja saattoi sieltä löytyä jotakin ihasteltavaa, vai mitä luulette?

Jokaisen Kuopiossa kävijän täytyy tsekata paikka nimeltä Sisustus Picaso. Kahdessa kerroksessa sijaitseva Picaso houkuttelee ohikulkijoita sisään  laatudesignilla. Sisälle astuessa katse kiinnittyy näyttävään seinään täynnä HAY:n rasioita ja sarjaan kauniita valaisimia. Muuton Dotsit, Design Lettersin mukit kauniisiin riveihin aseteltuina ovat sisustajan unelma. Täältä et lähde tyhjin käsin!


Sisustus Picasosta saimme myös ihanaa palvelua (sekä kuoharia!). Mukaan lähti kauan haaveiltu naulakko, puunvärinen Muuton Dots. Paikka dotseille on varattu eteisen tapettiseinältä.Ennen kuin säntäsimme Marimekolle, piipahdimme Taito Shopissa, josta mukaan tarttui pieni ylläri. Ateljee Keltainen Talo, oli jättänyt meille bloggaajille lahjakassit, joissa jokaista odotti kauniit posterit. Kiitos näistä, toinen postereista lähtee jakoon piakkoin! Mutta sitten Marimekkoon, joka sijaitsee torin laidalla H-tavaratalossa. Siellä meitä ihastutti Sanna Annukan  Kukkuluuruu-, Saivu- ja Toteemikankaat, astiat ja iki-ihanat trikoolakanat. Jälleen kerran hyvää palvelua ja syysuutuuksien ihastelua.

Samassa rakennuksessa palvelee myös Pentik, jonne pääsimme liikkeen sulkemisajan jälkeen.  Pentikin syksyyn kuuluu paljon murrettuja sävyjä, mustikansinistä, viininpunaista ja oranssia  - kaikki aseteltuina visualistin silmää hivellen. Löytyipä meille Marun kanssa yhteinen mattorakkaus. Käykääpäs kurkkaamassa Pentikin syyskuvasto tästä. Paljon huokailuja herättänyt Tunturi-malliston Como-matto löytyy sivulta 17.  Päivä ei olisi voinut loppua paremmin, kun astelimme nälkäisinä sisustustaivaaseen, meksikolaisravintola ¡Panzaan! Vastikään avattu ravintola häikäisi erilaisuudellaan. Rohkea värien käyttö, trendikkäät tuolivalinnat, baaritiskin rouheus saivat aikaan poikkeavan tunnelman, joka puri ainakin minuun. Ja mikä vastaanotto me saatiinkaan, kun  innostuimme kaivamaan kamerat laukuista ja räpsimään kuvia ympäriinsä. Saatiin ilmaiset alkupalat, kiitos siitä keittiölle! Intohimo ruokaan ja ravintola-alaan oli selkeästi havaittavissa - letkeiden rytmien kaikuessa keittiöstä tuntui, kuin ei olisi ollut Kuopiossa ollenkaan. Koko sydämestäni toivon, että asiakkaat löytävät ¡Panzan! Ruoka maistui, söin kalaa ja sitä suosittelen.Lauantai oli yksi elämäni hienoimmista päivistä. Rohkea hyppää tuntemattomaan ja onni on, jos mukaan tarttuu jotain näin hienoa, kuin kourallinen uusia ystäviä. Odotan innolla mitä keksimme yhdessä. Paljon hyviä ideoita lenteli ilmaan jo nyt.

Tässä vielä lyhykäisyydessään reittimme Kuopion keskustassa.


1. Käsityöpuoti Vendela, Minna Canthin katu 23
2. Amanda B, Vuorikatu 24
3. Sisustus Picaso, Puijonkatu 24
4. Taito Shop, Haapaniemenkatu 28
5. Marimekko ja Pentik, H-talo, Haapaniemenkatu 20
6  Ravintola ¡Panza!, Ajurinkatu 26
Pin It!

14 kommenttia:

 1. Kiva, että saitte näin mukavan päivän kokoon <3 Tunnelmaa on helppo aistia tekstin ja kuvian kautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli niin mukavaa! Huomisen Savon Sanomien Koti ja Asuminen -liitteestä saadaan lukea päivästä Soilin näkemys, en malta odottaa :)!!

   Poista
 2. Voi, kun teillä on ollut kiva päivä! Meillä oli vieraita viikonloppuna, mutta jospa minä seuraaviin kinkereihin pääsisin osallistumaan :) Tuo Panza on meidän kantapaikka. Yksi omistajista on mieheni kaveri, joten hyvän ruoan lisäksi on kiva käydä moikkaamassa tuttuja. Itseasiassa kuulinkin bloggareiden vierailusta, kun kävimme siellä sunnuntaina brunssilla... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauantain tunnelmat olivat ikimuistoiset, seuraavaa tapaamista pitää alkaa jo suunnitella ja toivottavasti paikalle pääsisi isompikin joukko. Panza, mikä paikka! Pamahti kertaheitolla minunkin kantapaikakseni, kunhan joskus pääsis taas ulos syömään.

   Poista
 3. On teillä ollut ihana päivä!

  VastaaPoista
 4. Vautsi, osuvasti postattu! <3 Meistä kuullaan vielä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kuullaan! Huomisen lehdestä ensimmäisenä ;)

   Poista
 5. Oih ja voih...minunkin piti olla...jospa ensi kerralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, tervetuloa remmiin ensi kerralla :):) !!

   Poista
 6. Ninamarie8/8/14 14:28

  Vain parasta...! ;) Kiitos käynnistänne! Kiva kuulla onnistuneesta päivästänne ja vautsi mitä kuvia.Terv. Ninamarie Sisustus Picasosta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Ninamarie, kiitos myös cupcakeista ja innostavasta seurasta!

   Poista
 7. Mahtavalta näyttää tuo ravintola, ihanan erilaiselta! Ja vitsit teillä on ollu kivaa!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli oikein mukavaa yhdessä, samanhenkisiä ihmisiä on mukava saada ympärilleen. Panzan kekseliäs sisustus ansaitsisi ihan oman postauksensa. Mielettömän hyviä DIY-ideoita koko ravintola täynnä.

   Poista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...