8.7.2014

PIHATÖITÄ


Jos joku olisi kysynyt minulta viikko sitten, että kuinkas se loma on mennyt, olisin vastannut, että sisätiloissa tapellessa ja masentuessa. Kaksi viikkoa juhannuksen jälkeen kyhjötettiin sisällä odotellen kesää. Tehtiin lasten kanssa majoja, katseltiin elokuvia, nahisteltiin ja hajoiltiin vuoron perään. Pihalla odotti työt tekijäänsä, mutta vettä tuli kuin --. 

Onneksi kelit ovat suosineet tällä viikolla, siitä luojalle kiitos, ja niin me ollaan pystytty ottamaan hukkaan heitettyä aikaa kiinni. Pihatöissä olemme olleet koko perheen voimin aamusta iltaan. Tällä viikolla poika on saanut kastella soraa täryn alta ja pestä kivenlohkareita, joita kaivinkone kävi nostelemassa etupihalle. Tytär on saanut piirtää tussilla autokatoksen runkoon sydämensä kyllyydestä ja minä olen vahtinut tätä touhua rusketuksen perässä lapioiden ja kantaen milloin mitäkin.

Tässä kuvasarjaa töistä, joita olemme saaneet loman aikana tehtyä. 

Terassin pilarit saivat harmaan maalipintansa. Maalattiin myös terassin katto kertaalleen.
Etuterassin pilarit saivat myös harmaan maalin. Pihojen väliin tulee istutusalue, jota koristamaan nostettiin nämä isot kivenlohkareet.

Myös ikkunanpuitteet maalattiin kertaalleen. Etuterassi laatoitetaan vielä jossakin vaiheessa ja pilarien väliin laitetaan rimoitus.
Autokatoksen sisälle tulee asfalttia, tässä tärytetään pohjia valmiiksi.

Pihan etureuna saa samoin asfalttia pintaansa. 

Sokkelia kiertämään laitettiin puolenmetrin levyinen sora-alue.
Rapun viereen kivien kohdalle istutetaan vielä jotain.


Kävin pojan kanssa sunnuntaina puutarhalla ihailemassa taimia ja kukkia, ja sitä kaikkea mitä siellä puutarhaa varten onkaan. Kunpa rahapussikin olisi yhtä iso kuin luovuus, joka tarhalla iski. Olen onnellinen, että nyt alkaa vihdoin tapahtua asioita, joita on suunnitellut kauan aikaa sitten. ( Tekemääni pihasuunnitelmaan pääset tästä.)

Ensi viikolla palaan töihin vuoden viisaampana, sillä vietin synttäreitäni viime perjantaina. Muuten en päiviäni juhlinut, mutta kävin hytisemässä Cheekin keikalla nahkahanskat kädessä. Käsittämätöntä, että viikko sitten "lämpö"asteita oli seitsemän ja nyt niitä on kaksikymmentäseitsemän. Suomen kesä,  yhtä ailahteleva kuin kaksivuotias uhmaikäinen tyttäreni. Tykkään!PS. Jos valitsemamme ulkomaalit kiinnostaa, löytyvät koodit pilarien ja julkisivun maalisävyihin TÄSTÄ tekstistä. Pin It!

4 kommenttia:

 1. Heippa! Eksyin blogiisi ihan sattumalta googlatessani Clas Ohlsonin lampuista kuvia - ihana DIY -lamppu löytyikin! :)

  Tykkään kovasti tyylistäsi sisustaa, kotiinne on persoonallinen, moderni ja lämmin yhtä aikaa.

  Meille tuo clasun halpa lamppu päätyi myös eteiseen, vaikken ihan vakuuttunut olekaan vielä sen lopullisesta sijainnista. Käynnistelimme nimittäin juuri vastavalmistuneen kotimme sisustusurakkaa.

  Mukavaa viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ilahduttavasta kommentistasi :) Tsemppiä sisustuspuuhiin, kävin jo vastavierailulla blogissasi ja tulen mielelläni uudelleen!

   Poista
 2. Kylläpä näyttää hyvältä ja paljonhan siellä on tapahtunutkin. Onnittelut synttäreiden johdosta. Munkin loma alkaa olla loppusuoralla ja ensi viikolla töihin. Kävin tänään jo työpaikalla hakemassa työvuorot. Kohta olis 5 viikkoa lomaa takana, mutta vielä olisin voinut jatkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Niin ne lomat aina hujahtaa. Onneksi kesä vielä jatkuu ja toivottavasti jatkuu vielä pitkälle elokuuhun saakka. Auringosta saa voimaa syksyä varten, että jaksaa taas pakertaa töissä vuoden verran.

   Poista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...