28.2.2017

5 VINKKIÄ TAULUASETELMAN TEKOON

Yhteistyössä: Desenio
Minulta usein kysytään vinkkejä tauluasetelman tekoon, sekä kuinka luoda helposti asetelma sohvapöydälle tai tason päälle. Tällaisia tyhjiä tasoja on todella näppärä käyttää vaihtuvien asetelmien tekoon, kunhan vain perusteet on hallussa. Ja mikä parasta, aina ei tarvitse lyödä nauloja seinään, sillä seinään nojaavat taulut ovat hyvä vaihtoehto.

Pienten asetelmien teko ei ole vaikeaa. Kaiken lisäksi ne on helppo purkaa ja vaihtaa trendien, sesongin tai kyllästymisen jälkeen uusiksi. Näiden kahden asetelman luomiseen meni minulta noin vartti. Pieneen stailausprojektiin tarvitset vain hieman luovuutta, sillä useimmat tavarat kun löytyvät jokaisesta kodista. Kunhan muistaa katsoa sinne kaapin perälle... 1. KOLMIO Asetelman teko kannattaa aloittaa rajaamalla alue jonka sisälle haluat asetelman tehdä. Kuvittele mielessäsi kolmio. Jos taso ei ole leveä, kannattaa reunoille jättää tyhjää tilaa vähintään noin 25 prosenttia asetelman leveydestä.

2. SYVYYS Aloita asetelman teko asettamalla suurine esine taakse. Molemmissa asetelmissa käytin syvyysvaikutelman luomiseen 50x70cm taulua. Desenio.fista löytyy monenlaisia julisteita tauluasetelman tekoon. Ylemmän kuvan vaaleanpunainen juliste on Capo d'opra. Ison taulun rinnalle sopii pienempi taulu, sen voi asetella joko eteen tai taakse. Ylemmän kuvan 21x30cm Letter M on kehystetty 30x40cm raameihin. Alemman kuvan tummanvihreä 30x40cm  Black Plant-juliste on saanut ympärilleen 40x50cm kehykset.


3.VAAKATASOON Asetelman eteen kannattaa lisätä jotain horisontaalisesti. Tähän hyvä vaihtoehto on kasa kirjoja tai lehtiä tai esimerkiksi tarjotin. Pino kannattaa kruunata jollakin pienesineellä, kuten kynttilänjalalla tai alemmassa asetelmassa olen käyttänyt pienia metallirasioita. 

4.KORKEUTTA Molemmissa asetelmissa korkeutta on tuotu kahden maljakon avulla. Asetelmaan saadaan eloa lisäämällä jotain elävää, kuten viherkasvi tai oksia suoraan luonnosta. Asetelmasta saadaan tasapainoinen, kun  molemmilla reunoilla on jotain vertikaalista, kuitenkin niin etteivät ne ole samaa materiaalia. 

5.SEKOITA MATERIAALEJA Asetelmasta saadaan mielenkiintoinen, kun käytössä olevat esineet ovat muodoltaan ja kiiltoasteeltaan toisistaan poikkeavia. Sekoita keskenään metallia, lasia ja puuta, pyöreitä ja litteitä ja kulmikkaita ja pehmeitä muotoja.Jos kiinnostuit asetelmien teosta, tai sisustuksen viimeistelystä, on sinulla  mahdollista osallistua Pohjois-Savon Opiston järjestämelle viikonloppukurssilleni maaliskuussa 17. - 18.3.2017, jossa annan vinkkejä sommitteluun ja asetelmien tekoon. Tilan Stailauskurssille voit ilmoittautua tästä

Myös Desenio haluaa lahjoittaa lukijoilleni -25% prosentin alennuskoodin, jolla saat alennusta kaikista julisteista, lukuun ottamatta yhteistyöjulisteita (mm. Kate Moss, Tove Frank ja Foto Factory).

Alennuskoodi:

emilia25

on voimassa 28.2-2.3.2017.Pin It!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...