2.1.2016

SISUSTUSTRENDIT 2016 - Vintage Green


Vihreän sävyt, lämmin messinki ja ripaus vintagea. Ensi keväänä värit tummenevat ja syvenevät.
Kuvat via 1234567

Olen ollut talvilomalla joulun välipäivät ja pureutunut ensi kevään sisustustrendeihin. Mitään muuta sisustukseen liittyvää en ole tehnyt, vaan loma on mennyt akkuja ladatessa. Kokosin teille kaksi taulua, joista toinen on eräänlainen tunnelmataulu ja toinen antaa shoppailuvinkkejä tyylin hankitaan. Jos olisin remontoimassa tai rakentamassa nyt, valitsisin ehdottomasti messinkiset hanat ja altaan, myös keittiön peiliovet olisivat valintani. Onko tyylissä jotain, joka inspiroi sinua?

Tässä vielä tärkeimmät vinkit trenditietoiselle sisustajalle.

Sametti 
Vuoden 2016 materiaali on sametti. Chesterfield-tyyliset samettisohvat nappiselkänojalla ovat rohkean sisustajan valinta, maltillinen hankkii samettisia sisustustyynyjä. Jos tykkäät kierrättää, kannattaa kirpputoreilta metsästää sirojalkaisia, 50-luvun korkeaselkäisiä samettinojatuoleja.
Messinki
Lämmin messinki syrjäyttää kuparin. Nyt  keittiöön kannattaa hanojen lisäksi harkita messinkistä allasta tai jopa liesituuletinta. Messinki sopii erinomaisesti marmoritasojen pariksi. Vetimisissä on valinnanvaraa, sillä messiki taipuu moneksi. Pyöreät ja kuusikulmaiset nupit tai selkeälinjaiset rivat ovat oikea valinta. 
Shaker-tyyli
Modernin keittiön kilpailijaksi nousee shaker-tyylinen keittiö peiliovineen. Yläkaapittomuus on edelleen in, samoin näyttävä välitilan laatoitus, joka toteutetaan tyylikkäimmillään tiililadonnalla tai kalanruotokuvioinnilla. Kaapinovet ovat mattaharmaita, mutta edelläkävijä valitsee smaragdinvihreän oven messinkisillä vetimillä.
Viherkasvit 
Kasvit ja kukat näkyvät edelleen sisustuksessa voimakkaasti. Trenditietoinen sujauttaa lasimaljaan eucalyptuksen oksia ja istuttaa ruukkuun kultapalmun. Myös kaktukset, mehikasvit ja amppeliköynnökset pitävät pintansa. Romanttisia kukkia, kuten suuria ruusuja näkyy paljon tapeteissa ja kodin tekstiileissä, tosin sävyt ovat aiempaa tummempia. Inspiraatiota Ellie Cashmanin kukkatapetin hurmaavasta käytöstä kannattaa kurkkia Salt Lake Cityssa sijaitsevan Finca-ravintolan sisustuksesta.

Hurmaava ravintola Finca, sisustus City Home Collective.


Peilipaneeliseinät
Valkoiset seinät alkavat olla historiaa. Nyt kaivataan tummia sävyjä ja rohkea maalaa seinänsä tummalla turkoosinvihreällä aksenttivärillä.  Blogeissa ja instafeedissä näkyy  paljon paneeliseiniä ja puolipaneelia. Jos remontoit arvokiinteistöä, valitse ehdottomasti peilipaneelia seinälle sekä välioviin.
Geometriset kuviot
Graafiset, art deco-henkiset kuviot pitävät pintansa. Myös etniset kuviot, kuusiokulmiot, kuutiot, viuhkat ja kalanruotokuviot ovat pinnalla. Nyt kannattaa kuitenkin panostaa ennen kaikkea näyttäviin mattoihin, joista esimerkkiä antaa ruotsalainen  Layered.

Näyttävästi kuvioitu matto kruunaa kotisi. Kuva www.layeredinterior.comTässä ostoslista, jolla onnistut varmasti.

1. Kattovalaisin, Molecular, House Doctor
2. Keittiön kaapinovi, Ponte 188, Kvik
3. Puinen rasia marmorikannella, Nordstjerne
4. Samettisohva, Mystiq, Ellos
5. Messinkiset nupit, Mid Century Knob, Schoolhouseelectric
6. Ruusujuliste sujahtaa kultaisiin kehyksiin, In black and white 50x70cm, Design by JaanaK
7. Sarjapöytä, Gold, Ellos
8. Matto, Byzantine, Layered
9. Tuoksukynttilät, H&M HomePin It!

13 kommenttia:

 1. Ihanaa, jotenkin tosi mielenkiintoinen sisustusvuosi tulossa. Moneen makuun ja kivasti vahvoja värejä ja muotoja seassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain. Tykkään, että tummat värit palaavat sisustukseen. Aina ollut vähän tällainen menneiden aikojen fani, joten aristokraattinen tunnelma toimii.

   Poista
 2. Tykkään hurjasti siitä, että minimalistinen sisustus alkaa väistyä runsaan tyylin tieltä. Värejä, persoonallisuutta ja vanhoja tavaroita - voisko olla ihanampaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. P.S. Todella hyvä kollaasi ja postaus!

   Poista
  2. Ihanaa! Etenkin vanhat tuolit <3 ja kaikki kulta ja sametti. Sisäinen ruustinna kiittää.

   Poista
 3. Kiitos vinkeistä, näitä täytyy vähän sulatella. Toivoisin itseltäni hieman rohkeutta tarttua väreihin, ehkä ihan kohta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks kaikkia trendejä ei aina tarvii sulattaa kokonaan :D. Rohkeutta minäkin toivoisin, että uskaltaisi maalata seinän rohkealla värillä tai ostaa vaikka turkoosin sohvan.

   Poista
 4. Aristokraattinen sisustus mitä muuta sitä tarvitseekaan! Ihanaa että vuosi vuodelta sisustustrendit rohkaistuvat ja syventyvät. Kattava katsanta tähän uuteen jo muutaman päivän verran kuluneeseen vuoteen postauksesi. Toivottavasti sisustajat rohkaistuvatkin juuri sen oman makunsa mukaisiin valintoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta! Kiitos, toivottavasti inspiroi. Jos oisin rohkea ja rahakas nyt, möisin pliisun valkoisen sohvamme ja valitsisin tilalle jonku räväkämmän.

   Poista
 5. Messinkiset hanat ovat kyllä hienoja ja allekirjoitan täysin ne tulevana trendinä. Kuten ylläkin mainittu, minilasimi alkaa olla out ja hyvä niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö, ihan on kaivannutkin runsaita muotoja ja näyttäviä värejä!

   Poista
 6. Anonyymi7/2/16 20:42

  Samettiverho kaksipuolisena on suunnitelmissa oviaukkoon ullakkokamarin ja oleskelutilan väliin. Ihanaa ettei tarvitse häpeillä enää, että tykkää ihan muusta kuin minimalistisesta sisustuksesta.

  Vanhan hirsitalon korjaaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvitse häpeillä, ei. Nyt samettiverho runsaille poimuille oviaukkoon :)

   Poista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...