19.10.2015

RIVITALOKODIN ETEINEN

Rivitalokodin sisustusprojektiin kuului lastenhuoneiden, keittiön ja olohuoneen lisäksi myös eteisen suunnittelu. Eteinen on kooltaan hyvin tilava (8,5 m²) ja vaatesäilytys toimii hyvin pitkälti seinän kaapistojen ansiosta. Harmitusta aiheutti lähinnä huoneen pimeys, jota omalta osalta lisäsi pohjoinen ilmansuunta, sekä valitut pintamateriaalit. Alunperin maalarinvalkoisen seinän mustaksi maalannut Suvi oli kuvitellut pääsevänsä eroon kolkkoudesta, mutta tilaan oli tullutkin uusi ongelma - tummuus. Kotikäynnillä ollessa heitin idean seinän maalaamisesta puoliksi, sillä kokonaan maalaaminen uudella sävyllä ei ollut Suville se mieluisin vaihtoehto. Pian laitoin Suville kuvia huoneista, joissa seinä oli maalattu ns. paneelikorkeudelle. Ehdotin seinän maalaamista samalla maalarinvalkoisella sävyllä mitä muissakin tiloissa oli käytetty ja Suvi tarttui syöttiin.Eteisessä muutettiin myös valaistusta. Valaisinta ei lähdetty vaihtamaan, vaan annoin vinkkejä uusien energiansäästölamppujen hankintaan. Lamppuja valitessa kannattaa valovirran lisäksi kiinnittää huomiota myös värilämpötilaan. Useimmat kaupoissa myytävät lamput ovat 2400 Kelviniä, joka vastaa hehkulampun värisävyä. Mitä lähemmäs luku nousee 5000, sitä valkoisempaa valo on ja vastaa päivänvalon sävyä. Tähän ikkunattomaan eteiseen vaihdettiin uudet 4000 Kelvinin energiansäästölamput ja huone kirkastui huomattavasti.


Yhteistyössä VM-carpet ja RIEMUpuoti

Yksi eteisen tärkeimpiä valintoja on helppohoitoisen ja kulutuksenkestävän maton valinta. Tähän eteiseen suosittelin vaaleasävyistä mattoa, sillä päämääränä oli kuitenkin huoneen kirkastus, vaikka vaalean maton valinnassa piilee aina riski. Suvi sai solmittua blogiyhteistyön VM-carpetin kanssa ja pääsi valitsemaan eteiseen suomalaisen mattotehtaan mattoa. VM-carpet on Pohjanmaalla sijaitseva, vuodesta 1973 toiminut mattotehdas, joka valmistaa mattoja juuri eri tiloja silmällä pitäen.  Hänen valintansa oli Esmeralda, 133x200cm kokoinen villa-paperinarumatto luonnonvalkoisena, joka on varta vasten suunniteltu eteistiloihin.  Käypäs lukemassa Suvin käyttökokemukset matosta, kun aikaa on kulunut kuukausi ja eteisessä vanhempien lisäksi temmeltänyt kaksi alle kymmenvuotiasta poikaa. 


Eteistä suunnitellessa myös Nuapurissa-blogia kirjoittava Maru tuli mieleeni. Eteisessä, kun oli kiva sähkökaappi, jota pystyi käyttämään myös magneettien kiinnitykseen. Päätin yllättää Suvin ja tuoda kuvauspäivänä mukanani myös ehtaa savolaista käsityötä. RIEMUpuodin koivuvanerimagneetit ovat niin suloisia! Parastahan niissä on, että kolmioista voi sommitella ties minkälaisen kuvion. Eteisen sisustus viimeisteltiin magneeteilla, Design House Stockholmin Wave-naulakolla, sekä taululla ja istuimella. Myös käytännöllinen aputaso saatiin siirtämällä Combonibili ovensuuhun.

Lopuksi vielä kuva ennen muutosta. Tässä vielä näkymä keittiöstä eteiseen päin. Kiitos kuvalainasta, Suvi!


Pin It!

2 kommenttia:

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...