11.10.2015

RIVITALON KEITTIÖN SISUSTUS
 
Rivitalon sisustussuunnitelmaa tehdessä, koin keittiön tilasuunnittelun kaikista haastavimmaksi. Sisustuksessa harmaita hiuksia aihettavat usein tilat, joita on vaikeita hallita. Puhutaan ns. hukkaneliöistä, kuten ahtaista eteisen käytävistä tai rappusten alusista, joille on hankala keksiä käyttötarkoitus.  Monesti haastavia sisustuskohteita ovat myös isot tilat, kuten esimerkiksi olohuoneet, joissa sohvalta on niin pitkä matka televisiolle, että kaipaa jo kiikareita. Rivitalon keittiössä oli kaksi haastetta. Keittiössä oli paljon tilaa, mutta ei niin paljon, että sinne olisi keittiönpöydän lisäksi mahtunut sohvaa tai muuta kalusteryhmää. Lisäksi sieltä löytyi se portaiden alunen, jolle halusin keksiä tarkoituksen.SISUSTUKSEN PUNAINEN LANKA

Alunperin keittiössä oli kaksi nojatuolia ja suuri ruokapöytä, jotka kaikki haluttiin säilyttää. Keittiönpöytä oli seikkaillut monessa eri paikassa, mutta ansainnut lopulta sijansa lähellä keittiön toimintoja. Suvi on siitä ihana sisustaja, että hän ei pelkää värejä. Alakerran värimaailma; vaalea puu, musta, harmaa ja valkoinen, sekä keittiön seinälle tapetoitu Cole & Son Woods -tapetti, antoivat hyvän pohjan sisustukselle, jossa oli tilaa voimakkaallekin tehostevärille. Yksi mielenkiintoinen seikka nimittäin oli, että säilytettävä nojatuoli oli oranssinpunainen. Ihanan rohkeaa! Päätimme yhteistuumin säilyttää sisustuksen punaisen langan  ja lisätä pirteitä väripilkkuja keittiöön, sekä jatkaa saamaa tunnelmaa makuuhuoneeseen saakka.
MUUTOKSETPitkällä seinällä aiemmin ollut iso kaappi sai lähteä kiertoon. Ison kaapin tilalle hankittiin Ikeasta matala senkki, joka mahdollisti taulujen esittelyn, sekä lisäsi keittiöön säilytystilaa. Punainen nojatuoli siirtyi rappusten alle ja rottinkituoli ikkunan alle. Hay Tray -tarjotinpöytä, sekä pyöreä vintagepöytä saivat uuden käyttötarkoituksen yläkerran olohuoneesta (kurkkaa kuvat täältä). Keittiön pöydän alla oleva Linie Designin villamatto sai niin ikään uuden paikan yläkerrasta. Punainen, itämainen kelim-matot säilytettiin ja se siirtyi makuuhuoneeseen.  Näillä yksinkertaisilla ratkaisulla luotiin tilaan tasapaino ja saatiin portaiden alunen hyötykäyttöön. Lisäksi tapettiseinälle annettiin kaivattu funktio.

Se, mitä tilaan lopulta hankittiin, oli uusi  matto. Kodin 1:sen Jalpaikka-villamatto ostettiin koossa 200x290. Suuri villamatto kokoaa ruokailuryhmän yhteen ja se ylettyy kivasti penkkien alle myös istuttaessa. Tason päällä olevat taulut on tilattu Nordic Design Collectivelta, sekä Blawhi Graphicsilta. Sain Suvilta taannoin haasteen etsiä postereita, joita ei vielä löydy joka kodista, mutta olisivat sopivia skandinaaviseen kotiin. Silloin törmäsin Nordic Design Collectiven verkkokauppaan, josta Suvi valikoi kauniit, unenomaiset, Camilla Edforsin, sekä graafiset Sofie Rolfdotterin posterit. Mustavalkoinen käpy on bloggaaja Kristiinan käsialaa. Hänen printtinsä, kuvissa näkyvä A3-kokoinen Cone-juliste on tilattavissa Blawhi Graphicsin verkkokaupasta. Muita Kristiinan printtejä on näkyvillä Olohuone-postauksessa.


Sisustusprojekti Suvin kanssa on ollut mitä antoisin. Sain sen kautta  kipinän opetella mallinnusta, sekä perustaa oman yrityksen. Siis kaikin puolin mahtava juttu! Olen kaikessa hiljaisuudessa jatkanut mallintamisen ja renderöinnin harjoituksia ja tällä hetkellä suunnittelen uudiskohteen julkisivua ja keittiötä asiakkaalle! Myös rivitalon keittiöstä piirtämäni visualistointikuvat auttoivat suunnittelussa. Tässä siis alkuperäinen suunnitelma. Vastaa aika hyvin lopputulosta, eikö? Seuraavaksi sukellamme eteiseen, josta Suvi onkin kirjoittanut laajamittaisesti omassa blogissaan. Käykäähän kurkkimassa Suvin näkökulma Sisublogista.

Pin It!

7 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää. Onpa kyllä todella iso keittiö!!! Ihana toi punainen tehosteväri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lämmin punainen on ihana väri :)

   Poista
 2. Hienolta näyttää! Saanko kysyä mitä mallinnusohjelmaa käytät?

  - zensku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Zensku! Olen käyttänyt mallinnukseen sketch upia ja renderöintiin kokeillut sekä maxwellia että vrayta.

   Poista
 3. Hienolta näyttää minunkin mielestäni :) Loistavia ideoita toteuttaa sisustus! Kiitos, Emilia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppas hyvä Sisu :) Ihanahan tuollaista kotia oli sisustaa !

   Poista
 4. Hei Emilia!
  Ompa kyllä todellakin hieno lopputulos! Juuri tuo rohkeus värien kanssa on mielestäni aina ihanaa, nimittäin ainaiset neutraalit värit eivät loppupeleissä ole niin persoonallisia ja mielenkiintoisia omaan makuuni. Siksi tykkään todella paljon keittiön punaisesta tehosteväristä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...