13.9.2015

TALO VAASASSA │SUNHOUSE
Se hetki, kun yllättyy positiivisesti. Se tapahtui minulle vastikään, selaillessani kuvia Pinterestissä. Eteeni osui kuva korkeasta keittöstä, jota valaisivat suuret ikkunat ja jonka sisäkatto oli kauniisti puulla verhoiltu. Pinterestissä on se hyvä ominaisuus, että klikkaamalla pääsee useimmiten oikeaan kuvalähteeseen, joten yllätyin positiivisesti, kun kuvalinkin takaa löytyi suomenkieltä. Talo Vaasassa, siinä luki. Löytyneet kuvat esittelivät skandinaavista asumismukavuutta parhaimmillaan. Musta, harjakattoinen moderni puutalo merenrannalla -  jotain tuollaista on minunkin unelmieni mökki!

Talon on suunnitellut arkkitehti Jarkko Könönen. Se on ympärivuotiseen käyttöön suunniteltu vapaa-ajan asunto. Talo on muunnos Sunhousen Saaristolaistalo M2-mallista. Sunhouse on moderneja puutaloja suunnitteleva ja toimittava suomalainen yritys, joka on perustettu 2007. Sen perustajalla, toimitusjohtaja Kalle Oikarilla syntyi ajatus taloyrityksestä, joka poikkeaisi muista toimijoista. Syntyi Sunhouse, joka yhdistää arkkitehtisuunnittelun, sekä kustannustehokkaan talotoimituksen. Sunhouse-talot ovat toiminnoiltaan mietittyjä, sekä materiaaleiltaan kestäviä ja ekologisia. Puutalot rakennetaan PRE CUT -järjestelmällä, jossa puurakennuskomponentit esivalmistetaan tehtaalla ja kootaan rakennukseksi työmaalla. 

Jotenkin viehätyin suunnattomasti saaristolaistalojen mallista. Myös muut mallistot, kuten Linjakkaat talot ovat huikeita, kannattaa tutustua. Tämänhetkinen unelmieni kesämökki, miksei ympärivuotinen kotini, olisi juurikin harjakattoinen, skandinaavinen puutalo, suurine ikkunoineen. Paljon puuta, paljon luonnonvaloa, sekä  se idyllinen savolainen järvinäkymä. Mitäs tykkäätte?

Innostuitko?

Kurkkaa tästä linkistä muita valmistuneita kohteita. Etenkin Sauna Porvoossa ja Huvila Strömsössä ovat näkemisen arvoisia. Pin It!

2 kommenttia:

  1. No innostuin! Oon törmännyt varmaan saman talon tai vastaavan kuviin aikaisemmin ja silkkaa ihastusta tuo terävä harjakatto ja ikkunat. Maisemat kun vielä sais yhtä komiat. :) Kiitos lisäinfosta. Painetaan mieleen tulevaisuuden varalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppas hyvä! Jostain kun vielä rantatontin saisi ;)

      Poista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...