22.6.2015

MINUSTAKO YRITTÄJÄ?


©Emilia Karenina
Olin vastikään tienristeyksessä, kirjaimellisesti. Tien toisessa päässä häämötti työ, josta olin haaveillut monta vuotta. Työ oli ollut tarjolla aiemminkin, mutta olin joutunut sen hylkäämään muun muassa lasten takia, sillä reissutyö ja pienet lapset, kun ovat hankala yhdistelmä. Toinen polku oli tämä blogi. Aloitin kirjoittamaan  alunperin sukulaisilleni, jotta pysyisivät ajan tasalla siitä, missä vaiheessa rakennuksella mennään. Olihan tämä tietenkin kotiäidille oiva kanava pysyä hengissä, mutta taka-ajatuksena oli saada töitä sisustuksen alalta. 

Elin tämän kriisin toukokuussa. Talonrakennus ei nimittäin ole mitään helppoa, vaan tämä on osoittautunut järkyttävän pitkäksi projektiksi. Koska lapset ja rakentaminen ovat vieneet kaiken vapaa-aikani, ovat omat haaveet olleet taka-alalla pitkään. Niin pitkään, etten enää muistanut mitä ne olivat! Kun sitten tämä työpaikka aukesi jälleen, romahdin täysin ja päätin, että nyt jos koskaan. Haen ja annan elämän näyttää.  Mutta kappas, sitten kohtalo puuttui peliin.

Samaisella viikolla, kun kaikki oli niin selvää, sain viestiä kaveriltani. Hän oli myymässä kotiaan ja pyysi minut apuun. Ystäväni tarvitsi stailausvinkkejä kaksioon, joka oli jäänyt liian pieneksi, kun perheeseen oli syntynyt kaksi lasta. Toukokuisena lauantai-aamuna kirjoittelin kaksi tuntia siivous- ja stailausohjeita hänen lähettämien kuvien perusteella ja huomasin olevani elementissäni.  Ja sitten tuli se ratkaiseva viesti.

Tuntematon nainen lähestyi minua sähköpostilla ja kysyi, teenkö sisustussuunnittelua. Luen pitkän viestin kodin sisustusongelmista  miehelleni ääneen. Kuulen sanovani, että nyt on se hetki. Tämä on se, mihin minun on tartuttava. Vastaan naiselle, että: "Kyllä, nyt teen."

Iso pyörä lähti pyörimään nopeasti ja tänään olen siinä pisteessä, että toiminimen perustamisilmoitus lepää täytettynä vieressäni ja pian kiikutan sen eteenpäin. Saanen onnellisena ja ylpeänä ilmoittaa, että alan tekemään sisustussuunnittelua ja ensimmäinen asiakkaani, se ihana "tuntematon nainen", on itseasiassa Sisublogin Sisu. (<-Käypäs tutustumassa energisen naisen blogiin ja kotiin jo etukäteen.) Tämä projekti on muuten hyvin inspiroiva, sillä kaksikerroksinen rivarikoti kaipaa vähän maalia, tilanhallintaa, sekä stailausta. Haastetta on siis monipuolisesti, muttei liikaa. Yhteistyöstä tulette varmasti kuulemaan täällä blogin puolella lisää ja tämän postauksen kuvina on kodin 3D-suunnitelma, jonka olen piirtänyt keittiötä varten.


©Emilia Karenina
Seuraavaksi suunnittelen asunnon makuuhuoneen värimaailmaa. Makkariin on tulossa muun muassa punainen kelim-matto, sekä toiveiden mukaan tehty vanerinen sängynpääty. Myös Ikean Nipprig-malliston vaateripustimet saavat aivan uuden käyttötarkoituksen.

Ai niin, yritykseni nettisivut ovat myös työn alla. Nettisivut esittelen myös pian.


Pin It!

23 kommenttia:

 1. Jeijjj, onnea Emilia!! Olen niin iloinen puolestasi ja uskon, että tämä on todellakin sinun juttu. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina, kyllä nyt todellakin ollaan oikealla polulla :)

   Poista
 2. Onnea uudelle elämäntielle! Ihan mahtavaa ja rohkeaa:) Elämässä ei saa mitään yrittämättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos todella paljon Little Mrs Finland. Kyllä tässä on rohkeutta kerätty pitemmän aikaa, mutta palo on vaan niin kova, ettei enää voi olla yrittämättä :)

   Poista
 3. Mahtavaa! Paljon onnea Emilia!

  VastaaPoista
 4. Todella hienoa, Emilia, että lähdit tuolla lailla unelmiasi seuraamaan. Tsemppiä ja kaikkea hyvää tulevaisuuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta Elisa. Alkoi olo käydä liian tukalaksi, joten ratkaisu oli tehtävä. Toivotaan vaan, että oikeaan suuntaan ;)

   Poista
 5. Vautsi, onnea ja menestystä!

  VastaaPoista
 6. Paljon onnea näihin uusiin tuuliin! Se on aivan mahtava tunne, kun tajuaa olevansa siinä käänteen tekevässä pisteessä. Itsekin olin siinä keväällä ja syksyllä aloitan sisustusalan opinnot. Innolla odotan uusia nettisivuja tutkittavaksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jälkikäteen ajateltuna oli mahtavaa, että se piste tuli ja loppui tämä loputon jahkailu. Onnea sisustuksen opintoihin, oikein hyvä valinta! :)

   Poista
 7. Kannattaa uskaltaa! Tuulta purjeisiin!

  VastaaPoista
 8. Hurjasti onnea! Olen aina ihaillut sinun pettämätöntä tyylitajua, joten tiedän, että pystyt ihan mihin vaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, kiitos, Pettämätön kuulostaa hienolta :) !

   Poista
 9. Aivan ihana kirjoitus! Tässä kohtalolla täytyi olla sormensa pelissä, se on selvää. Ja ihan mahtavaa, että vastasit viestiini kyllä! En malta odottaa, että saamme proggiksen toteutusvaiheeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummallinen sattuma, tai kohtalo :) Täällä kädet jo syyhyää malttamattomana, että päästäs aloittelemaan.

   Poista
 10. Hieno juttu. Onneksi olkoon ja onnea työhösi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...