2.12.2014

ORIGAMI: PAPERIKUUSI
Askartelin tyttären huoneeseen jouluisen asetelman. Täytyy myöntää, että se ensimmäinen versio kirjaimellisesti syötiin, kun tytär pisteli kuvun alle sirotellut sokerit poskeensa. Tämä uusi versio uhmaa nyt kohtaloa, mutta on pysynyt koskemattomana kohta 24 tuntia. 

Lasikupu on H&M Homesta ja kakkuvuoka on tullut meille perintönä. Täytyy tunnustaa toinenkin asia, sillä sain vuoan lainaan äidiltä viime keväänä. Silloin hän vannotti minua olla laittamatta alumiinista vuokaa pesukoneeseen ja minä myöntelin, että en tietenkään. Kesään asti se pysyi kaukana keittiöstä, sillä pidin sitä tarjottimena olohuoneen pöydällä. Mutta sitten erehdyksissäni nostin vuoan tiskipöydälle, josta rakas mieheni avuliaasti laittoi sen koneeseen. Vuoka oli mennyttä, täynnä mustia rantuja ja voitte vain kuvitella millainen pakokauhu iski. "Pienen" kriisin jälkeen aloin etsiä samanlaista vuokaa Torista ja onneksi sellaisen löysin. Tämä alimpaan laatikkoon piilotettu perintövuoka sai vastikään uuden elämän, kun maalasin sen kuparispraylla. 

Kuvun alla oleva kuusi on askarreltu Tigerin hopeisista kartongeista. Jos haluat valmistaa samanlaisia paperikuusia joulukuusenkoristeiksi, tai vaikkapa joulukattauksen piristykseksi ruokapöydälle, kurkkaa edellisen postaukseni ohjeet. Kohdat 1-19 toteutetaan aivan samalla tavalla. Tässäpä jatkoa kuusen valmistukseen.

(Katso vaiheet 1-19 postauksesta PAPERITIMANTTI. )
20-22 Leikkaa kolmioon haluamasi määrä lovia ja taittele pieniä kolmiota joka sivulle.
Aukaise kuusi ja asettele sivut tasaisesti toisistaan.

Mukavia askarteluhetkiä!Pin It!

10 kommenttia:

 1. Oijoi miten mahtavia ohjeita! Näitä on kyllä pakko kokeilla kun vaan ehtisi..!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukavaa ajanvietettä, suosittelen!

   Poista
 2. Ihanan näköinen asetelma. Mäkin tein näitä kuusia viime jouluna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna, meillä on hyvä maku ;)

   Poista
 3. Ihana idea, pitääpä kokeilla itsekin :)

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Jenna! Pidetään peukut pystyssä :)

   Poista
 5. Kiva asetelma! Me ollaan tehty nuita kuusia muutama viikko sitte eskareiden kanssa :) Oli loistava keskittymis- ja käsiteharjoitus.

  Tehtiin vihreästä paperista kuusia meidän ryhmän jouluseinälle ja valkosesta rullapaperista tehtiin vähä hienompia kuusia. Pk:lla ku ei oo varaa hienoihin hopeisiin papereihin niin suhhuutettiin valkoset kuuset hopeamaalilla ja heiluteltiin kannellisessa peltiastiassa jossa oli sisällä hopeahilettä :) Kuuset roikkuu langan varassa valkoisella harsolla peitetystä (katosta roikkuvassa) ritilästä, johon on kiinnitetty jouluvalot. Tuovat ihanan seesteisen ja rauhallisen tunnelman ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura ja kiitos ihanasta tarinasta - kyllä on ollut pikku kätösillä haastetta. Kauniita kuusia näinkin instan kautta :)

   Poista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...