20.11.2014

DIY: ADVENTTIKYNTTILÄT TEEMA-KUPEISSA
Viime jouluna katselin kaihoten blogeissa esiintyneitä  adventtikynttelikköjä, lasimaljaan istutettuja huonekuusia ja tunnelmallisia jouluvaloja. Silloin harmittelin, etten pystynyt antamaan samanlaista joulua lapsillemme, kun muuttomme uuteen kotiin sattui juuri aaton kynnykselle. Joululaatikkojen sijaan, huokailin muuttolaatikoiden keskellä ja päätin, että ensi vuonna aion tehdä kaikki toisin ja tarjota lapsille kunnon joulun. Muistan elävästi, kun lapsena kaapin ylähyllyltä kaivettiin se korkea pahvilaatikko, jossa päällimmäisenä oli monta joulua nähnyttä kuusenkoristetta. Oli kulunutta nauhaa, isän tekemiä puisia joulukuusenkoristeita, pieniä sieviä valkoisia poneja ja se yksi pelottavakin juttu - pukin naamari. Tällaisen nostalgisen laatikon haluan koota tämän joulun jälkeen meillekin. On meillä jo joitakin palloja, valoja ja nauhoja kertynyt vuosien varrella, mutta tähän laatikkoon pääsevät tänä vuonna myös lasten koulussa ja hoidossa syntyneet askartelut (toivottavasti niitä tulee paljon!) ja kaikki jutut mitä keksimme yhdessä joulukuun aikana tehdä. 

Viime vuonna minua ihastutti erityisesti Pihkala-blogin kynttelikkö, jossa lasipullot oli numeroitu tarranumeroilla. Tarraidean ajattelin lainata kotiimme, mutta pienellä muutoksella. Syntyi adventtikynttilät neljään vanhaan Teema-mukiin. Numerotarroja myydään muun muassa Clas Ohlsonilla ja mustat kynttilät ovat Tigeristä. Aika pienellä vaivalla syntyi kotimme ensimmäinen diy-joulukoriste. Niin sievä, että ehkä säästän kynttilät ensi joulullekin.
PS. Kynttilöiden polttaminen on muuten lasten kanssa  aika mahdotonta. Sammutusyksikkö, kun seuraa perässä, minne ikinä yritän tuikun sytyttää. Ehkä hyvä niin, eipähän satu vahinkoja. 


Pin It!

14 kommenttia:

 1. Ai nämä oli teemoja! Mahtava idea ja oikeastaan kivemmat, kuin lasit. :)

  Voi teidän sammutusyksikköä! :D Meillä poika kiertää kynttilät kaukaa todeten "kuuma, aijaijai!". Vielä ei reppanan puhallusvoimat riitä sammutustöihin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maru! Niin vain vanhoille kupeille tuli uutta käyttöä. Meillä jopa kiistellään siitä, kumpi saa puhaltaa. Olen myös joutunut sytyttämään tuikun usean otteeseen välttääkseni lasten riidan :) Hyvä että siellä annetaan vielä liekin loistaa. Kynttilät tuovat niin piristystä tähän synkkyyteen.

   Poista
 2. Kivan näköinen kynttelikkö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Samoin oli teillekin syntynyt kaunis kynttelikkö, jota ihailin vastikään :)

   Poista
 3. Minä olen lopettanut yrittämisen kynttilöiden suhteen.. tunnelmoidaan sitten kunhan nuorimmainen on koulussa (tai muuttanut pois kotoa..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä odotellessa. Onneksi on ulkolyhdyt, jotka hyvällä tuurilla näkyvät sisälle, jos liekin lepatusta kaipaa.

   Poista
 4. Kiva adventtikynttelikkö! Mä en ole ikinä tehnyt sellaista, vaikka monena jouluna olen minäkin niitä kaihoten katsellut.. Ehkä tänä jouluna? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Ei vielä ole onneksi myöhäistä, jospa sait tästä inspiraation omaan toteutukseen :)

   Poista
 5. Ajatella että teidän muutosta on aikaa jo vuosi!! Nopeasti menee tämä aika :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopsaa menee! Vuosi on hujahtanut kyydillä.

   Poista
 6. Tosi kiva idea! Täällä odottelen jännittyneenä, kerkeääkö omat adventtikynttelikkötarpeet saapumaan postiin ollenkaan ennen H- hetkeä...No, jos ei niin sitten rakennellaan pelkkä kynttelikkö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa! Toivottavasti tarvikkeet saapuivat ajoissa, että ehdit askartelemaan :)

   Poista
 7. Meilläkin kisa kuka saa puhaltaa kynttilät:). Ja kahvikuppiadventtikynttilät, mutta numerot tein sormiväreillä. T uusi lukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei paljon kynttilöitä poltells. Onneksi jouluvalot tuovat tunnelmaa näin vuoden pimeimpänä aikana. Tervetuloa lukijaksi, sait samalla myös yhden uuden :)

   Poista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...