16.4.2014

MUISTOJA VILNAN KADUILTA

 MATKAKUVIA VILNASTA│ PICS FROM MY VISIT TO VILNIUS, LITHUANIA


Enpä olisi kaksi viikkoa sitten uskonut, että menetän palasen sydämestä kaupungille nimeltä Vilna. Ensimmäisen aamun kultturishokki pomppuisen bussikyydin jäliltä on taakse jäänyttä elämää, sillä Vilnan vanha kaupunki  mukulakivineen, holvikaarineen ja koristeineen vei totaalisesti sydämeni. Halu palata takaisin on kova. En ole koskaan ruokaillut niin hyvin (ja edullisesti) kuin Vilnassa. Jokainen ravintola oli järjettömän kauniisti sisustettu, useimmathan sijaitsivat satoja vuosia vanhoissa kiinteistöissä. Vapaailtana kävin myös eräällä klubilla, jollaista ei Suomesta löydy. Sumuisessa hiphop-ravintolassa (jonka nimi oli muuten osuvasti Opium Club) esiintyi brittiläinen Anushka. Ravintolassa oli muuten mielenkiintoiset vessat, joiden väliseinät oli rakennettu kokonaan vanerista.

Erityisen kiitollinen  olen niistä upeista ihmisistä, joita tapasin työmatkallani. Uutta myymälää rakentamassa oli mahtava tiimi, johon kuului suomalaisia, saksalaisia, puolalaisia, latvialaisia, virolaisia ja yksi ahvenanmaalainen norjalainenkin. Normaali aamu alkoi aamupalalla klo 6:30, jonka jälkeen lähdimme bussilla kohti kauppakeskusta, jossa H&M:n myymälä sijaitsi. Bussi ajoi läpi ränsistyneen getton. Suomalaisena ei voinut kuin ihmetellä, kun uudisrakennukset lasijulkisivuineen nousivat korkeuksiin keskeltä hökkelikylää. Voi mikä kontrasti! Työpäivä kesti iltaviiteen maan tavoin. Päivät menivät hurjan nopeasti, eikä koti-ikävää ehtinyt potea, koska illalla suunnattiin vielä porukalla syömään. Takana upeat kaksiviikkoiset ihanien ihmisten parissa. Olen järjettömän kiitollinen.


Oikein rentouttavaa pääsiäisen aikaa kaikille lukijoille. Pin It!

10 kommenttia:

 1. Oi, näistä kuvista syttyi matkakuume, kiitosta vaan! :) Hienoa, että reissu meni hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkakuume on katala sairaus, täälläkin heti alkoi haaveilu kaupunkilomasta johonkin Euroopan pääkaupunkiin.

   Poista
 2. Varmasti mahtava reissu takana. Instassa sinua seurailinkin ja näytti upealta!

  Hei, oli muuten kiva se Savokin juttu! Toimittaja oli ottanut loistavan näkökulman ja oli mukava kuulla myös vähän lisää teidän talon "tarinaa". :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Marjukka! Reissu antoi paljon enemmän kuin osasin odottaa. Ihan kiva juttu oli Savon Sanomissa, hiukan harmitti pienet kuvat ja kirjoitusvirheet. Mutta tärkeintä kuitenkin oli, että ihmiset löysivät blogiini jutun perusteella.

   Poista
 3. Ihanalta kaupungilta näyttää :)
  Mukavaa pääsiäistä.
  terkuin. Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Sanna! Oikein hyvää pääsiäistä myös sinne :)

   Poista
 4. Ihania rakennuksia todellakin!

  VastaaPoista
 5. Upeita kuvia ja on varmasti ollut mahtava reissu!! Kotona on taatusti kiva taas olla rakkaiden ympäröimänä kera uusien kokemusten. Ihanaa pääsiäistä koko perheelle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli ihana palata kotiin ja pienen tauon jälkeen jaksaa olla entistä parempi äiti muksuille. Sinnekin oikein hyvät pääsiäisen pyhät !

   Poista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...