8.9.2013

KÄYTIIN IKEASSA ...

...

onneksi tarina ei ole se tavallinen, että piti mennä shottilaseja hakemaan ja tultiin ulos sohvan ja jääkaapin kanssa. Tultiin ulos nimittäin tyhjin käsin, mutta monta päätöstä rikkaampana. Kävimme tutkimassa Pax-vaatekaappeja, WC:n kalusteita ja Bestå-säilytysjärjestelmiä. Vieraspaikkakuntalaisetkin jäivät meidän jalkoihin, kun me rynnittiin mittanauhojemme ja suunnitelmiemme kanssa vaatekaappeja ihmettelemään. Mutta tässä tuotteita, jotka varmimmin päätyvät kotiimme.

Kuvat: www.ikea.com

Eteiseen voisimme valita normaalia kapeamman PAX-
vaatekaapin peiliovilla, syv. 43 cm, lev. 200 cm
Vaatehuoneessa voisi tällainen kulmavaatekaappi olla näppärä keksintö.
Olohuoneen tv-taso koottaisiin erikokoisista Bestå-laatikoista.
Kaluste kiinnitettäisiin seinään.

Kylpyhuoneen vessaan ehkä tällainen musta
Godmorgon-allaskaluste.

Toisen wc:n kalusteet olenkin suunnitellut aiemmin tässä postauksessa. Mutta, kyllä oli mukavaa kiertää Ikea, kun oli selkeä missio mitä tarkkaillaan. Maanantaina alamme vihdoin nikkaroimaan väliseiniä ja nyt on paljon helpompaa tehdä väliseiniin ylimääräisiä tukipuita, kun tiedämme millaista tv-tasoa meille esimerkiksi laitetaan. 

Ai niin, ja tärkein asia viimeiseksi. Valontalon facebook-tykkäjät saivat aamulla jo vihiä, että pian on tulossa arvonta 30 000 sivunäytön kunniaksi. Palkinnon tarjoaa ihanan naisen ihana kauppa, Metkakauppa.fi. Käykäähän tutustumassa erityisesti Metkan Kyläkauppa-tuotesarjaan. Tosi kivoja tuotteita!

Pin It!

15 kommenttia:

 1. Hienoja suunnitelmia! :) Erityisesti tuo kodinhoitohuoneen kulmaratkaisukaappi vaikuttaa tosi kätevältä :). Ja olkkarin laatikkoajatus on myös kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kun budjetti on tiukka, Ikea auttaa! :)

   Poista
 2. Me tehtiin vastaavanlainen suunnittelukierros kesällä Tampereen Ikeaan ja se kannatti! Paxia ja Godmorgonia mekin ajateltiin sieltä kotiuttaa, Beståa on jo olkkarissa tv-tasona. Ostin sitä jo useampi vuosi takaperin olkkariin ja en ole katunut! Hinta-laatusuhde on ollut kohdallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Kurkkasinkin teitin suunnitelmat vasta ja hymilytti miten samanlaisia hankitoja ollaan tekemässä. Kyllä se Ikea on ihan paras keksintö, kun juuri on maksanut kolmen nollan laskuja ties kuinka monetta kertaa :)

   Poista
 3. Hyviä suunnitelmia.
  Me ostettiin kaikki vaatekaapit Ikeasta (eteiseen ja vaatehuoneeseen Pax, pojalle Odda ja tytölle Stuva) sekä allaskalusteet ja peilikaapit kylpyhuoneisiin.
  Beståakin mietittiin tv-tasoksi, mutta sen kohdalla päädyttiin kuitenkin Muurameen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Ollaan laitettu Pax-vaatekaapit edellisiin koteihin ja hyviähän ne on ollut. Nyt syyhyttää nuo puiset vetolaatikot, jotka ois niin kauniit. Harmi, ettei niitä saa tuohon 38cm syvään kaapistoon.

   Poista
 4. samaa mieltä edellisen kans. hienot suunnitelmat!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riituli! Vielä menee tovi, ennen kuin ostoksille pääsee, mutta ihana on suunnitella :)

   Poista
 5. Me käytiin Ikeassa perjantaina ja tarina oli ihan se tavallinen vaan... :P Mutta harmi sinänsä, että Kuopion Ikea tuli vasta meidän remontin jälkeen. Ei päästy lähi-Ikeaan tutkimaan eri vaihtoehtoja ja kauas oli niin pitkä matka.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta. Kiitos luojalle (kai?) Kuopion Ikeasta.

   Poista
 6. Anonyymi8/9/13 17:10

  Juu hyvät valinnat. Itselläni on vain positiivisia kokemuksia sekä Pax- komeroista että Bestå- hyllyköistä...hyvä muotoilu ja loistava hinta-laatusuhde moelmmilla :)
  /Siru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Siru! Paxit on ihan parhaita, juurikin tuo hinta-laatu suhde kohdillaan. Ei paljon tarvii tarjouksia muualta pyydellä.

   Poista
 7. Löysin blogisi katsellessani paritalomalleja.. meillä haaveena ensi vuodelle rakentaminen.. saman suuntaiset suunnitelmat, rakentaisimme paritalon yhdessä äitini kanssa, hänelle kolmio ja meille neliö..eikös teilläkkin mennyt jako noin? Miten te olette pihan jakaneet, kun huoneistot ovat eri kokoisia? Onko teillä siis yksi iso piha? Olet varmaan kirjoitellutkin aiheesta, mutta kahdessa päivässä kaikki tekstisi lukeneena (kuumeessa) niin osa mennyt väistämättä ohi :) Meillä tonttihaku alkaa vasta ensi kuussa, eikä välttämättä saada koko tonttia, mutta täällä joutessani tietoa jo etsin. :) Sit kyselisin vielä että millaisen paketin te otitte? Rakensitteko siis kaiken itse, viittä ville valmiin vai muuttovalmiin? Miljoona kysymystä varmaan vielä putkahtelee, joten palailen varmaan vielä kyselemään :))

  T:Mmarika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marika, paljon kysymyksiä, mutta yritän kuitenkin vastata kaikkiin ;) Meidän asunto on neliö ja toinen puoli kolmio. Meillä 109 neliötä ja kolme makaria. Pohjakuvan löydät INFO-kuvakkeen alta. Tontti on jaettu kahtia suurinpiirtein asunnon väliseinän mukaan, jolloin piha on meillä hiukan isompi( sen tarkempaa jakoa emme tehneet). Tontti ja asuinrakennukset on jaettu hallinnanjakosopimuksella (lakipalvelujen kautta). Tontin asemapiirrokseen merkittiin yhteiset tilat, kuten parkkialue, omat varastot, omat autokatokset jne.Kaikki jaettiin kahtia. Talopakettimme otimme ns. vesikattovaiheeseen, jolloin ulkopuolelle jäi hiukan hommia, kuten räystäsaluslaudat, osa vuorilaudoista, sekä katon lipan panelointi. Sisäpuolen työt teemme itse, tai sen mitä osaamme, poislukien sähkötyöt ja muut sellaiset. Olemme nyt rakentamassa väiseiniä, tervetuloa seuraamaan projektimme etenemistä. Blogi päivitttyy myös facebookissa sivuilla VALONTALO.

   Poista
 8. Kuulostaa NIIN mun suunnitelmilta ;) Pitää yrittää kahlata koko bloginne läpi, sen verran yhteistä tuntuu löytyvän. tuo toisessa postauksessa ollut maininta liesituulettimen tilaamisesta Virosta kiinnosti, vaimo vaan tuskin uskaltaisi sille tielle lähteä...

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...