14.3.2013

S*A*U*N*A

Toiveet saunan osalta meillä ovat tässä: lauteet vastakkain ja kiuas päädyssä. Saunamme sisämitat ovat 1,9m x 1,9m, eli noin 3,6 m². Sauna saa olla tumma, tunnelmallinen ja tilava. Valaistukseen saa panostaa ja kuituvalot katossa tai lauteiden takana vois olla SE juttu. Saunan tulee olla myös turvallinen lapsille - alalaude voisikin olla päädystä päätyyn, jolloin tipahtamisen vaaraa ei olisi. Myös kiukaan ympärillä saa olla kunnon suojakaide. Kodissamme on tällä hetkellä musta seinäpaneeli ja harmaat lauteet. Katossa on kuituvalot. Mietimme, laittaisimmeko samat materiaalit tulevaankin saunaamme. Toinen vaihtoehto on lämpökäsitelty puu, esimerkiksi jättiläistuijasta valmistetuissa lauteissa on ihana lämmin tummanruskea sävy (kts. Sunsauna Relax). Kiukaan taakse tuleva tehosteseinä on ollut kauan trendinä, mutta se on myös meidän toivelistalla. Haluaisin kokeilla siihen valkoista verhoilukiveä. Valkoinen olisi tyylikäs kontrasti muuten tummalle saunalle.

Appivanhempien sauna.

Sun Sauna Relax laudepaketti

Villa Adele, Lappeenrannan loma-asuntomessut 2012

IKI  Kiuas 7,5kW
770€/Netrauta

Helo Rocher 105 DE
879€/Netrauta

Pin It!

4 kommenttia:

 1. 1, 9 m on aika niukasti vastakkain istuttaville lauteille. Siksi mekin vähän levennettiin omaa saunaamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva kun pohjamme kiinnostaa. 2,2m oli haave, mutta tontin rajat tulivat vastaan. Aina ei ole mahdollista kasvattaa huoneita, silloin neliöt kasvavat, samoin kustannukset. Ja ainahan voi rakennusvaiheessa tehdä muutoksen suunnitelmiin, jos näyttää siltä, että vastakkaiset lauteet eivät tulekaan meidän saunassa toimimaan.

   Poista
  2. Hei! Ihan sattumalta eksyin blogiisi ja jäin mielenkiinnolla tutakilemaan postauksia saunarempastanne. Meillä on nimittäin sama homma menossa - tosin kyseessä on 60-luvulla rakennettu pihasauna, jota kunnostamme. Inspiraatiokuvasi ovat hyvin lähellä omia mieltymyksiäni ja mielenkiinnolla tässä lueskelinkin pohdintojasi :) Meillä saunan pohja on noin 2x2 metriä, mutta sinne tulee puukias sekä peseytymiselle on varattava tilaa - olemme kantoveden varassa :)

   Mielenkiinnolla jään seuraamaan remonttinne edistymistä lukijana :)

   Poista
  3. Lämpimästi tervetuloa seuraamaan edesottamuksiamme. Saunan osalta ollaan nyt juuri rakentamassa lauteita, että kohta siis valmista!

   Poista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...