17.2.2013

N*I*M*E*T P*A*P*E*R*I*I*N

On saanut taas viime aikoina kirjoitella omaa nimmariaan. Nimittäin välittäjän papereihin, talopaketin tilauspapereihin, vastaavan työnjohtajan sopimuspapereihin - olo on ollut kuin pankkilainaa hakemassa. Kohta sekin on edessä, kun asuntokin teki jo kauppansa. Päädyimme tilaamaan talopaketin loppujen lopuksi Omataloilta. Hintaerothan neljän eri talotehtaan välilllä olivat hyvin pienet, mutta K-Raudasta saamamme palvelu oli heti alussa moitteetonta ja jotenkin tunsimme sen vakuuttavimmaksi vaihtoehdoksi. Kaupan päälle saimme iPadin, joka on kauppojen jälkeen ollut tahmasormisen viisivuotiaan käytössä lähes tauotta. Ihan kiva laite, mitä nyt vähän olen saanut välistä tutkia.

Seuraavana projektissa on hallinnanjakosopimus, jossa sovitaan paritalon rakentajien kesken muun muassa yhteisten tilojen, kuten autokatoksen tai pihojen hoidosta, autopaikoista, kulkuväylistä, miten pihat jakautuvat, kun asunnot eivät olekaan saman kokoiset. Mitä enemmän asioista sovitaan etukäteen, sitä helpompi on toimia mahdollisissa riitatilanteissa, jos sellaisia ikinä syntyykään. Varmuuden vuoksi on hyvä sopia asioista myös seuraavia asukkaita silmällä pitäen, siis jos jompikumpi päätyy myymään kotinsa.

Alamme pikkuhiljaa hommaamaan työntekijöitä tontin maanraivaustöihin. Lumet pitäisi poistaa tontilta maalis-huhtikuussa, että räjäytysekspertti pääsisi arvioimaan maanmuokkauksen määrän. Kun yksi asia on saatu päätökseen, eli asunnon myynti, sata uutta asiaa on edessä. Aiemmin mainitsemani vuokra-asunto vapautuukin kuukauden liian myöhässä, joten joudumme vielä tässä helmi-maaliskuun aikana etsimään jonkun pesän missä asua.

PS.Laitan piakkoin piirroksia tulevasta talostamme, kunhan ne saapuvat Omatalojen arkkitehdiltä. Sen jälkeen päästäänkin pohtimaan talon ulkopuolta ja tekemään viimeiset muutokset pohjaan.


Pin It!

3 kommenttia:

  1. Käyn aina välillä kurkkimassa mitä taloprojektille kuuluu. Nyt piti ihan liittyä lukijaksi, että tänne muistaa tulla useamminkin. Mukavaa kevättä koko perheelle!

    VastaaPoista
  2. On kyllä kiva päästä keskittymään vihdoin täysillä taloprojektiin, kun asuntokaupatkin sovittu! Tervetuloa lukijaksi Outi-Maria! Kävimme tänään katsomassa vuokra-asuntoa, rivitalo sijaitsee 3km päästä tontilta.. Onhan se vuokra-asunto aina vuokra-asunto! Mut eiköhän siinä 9kk jaksa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...