22.1.2013

K*H*H

K*O*D*I*N*H*O*I*T*O*H*U*O*N*E,

on ehkä suomenkielen pisimpiä sanoja, mutta minulle se on tulevan kotimme kaivatuin huone. En kaipaa lasten omia huoneitakaan näin kovasti, kuin kodinhoitohuonetta. Kerrostaloelämisen jälkeen saan vihdoin laitettua lakanat ja pyyhkeet kodinhoitohuoneeseen, siivousvälineet kodinhoitohuoneeseen, pelivarusteet kodinhoitohuoneeseen, silityslaudan kodinhoitohuoneeseen, ompelukoneet kodinhoitohuoneeseen, ja kaikki talon muut kaapit ja vaatehuoneet eivät sisällä muuta kuin vaatteita ja asusteita (ja leluja). Tälle asialle on taputettava ja kovasti! Kaiken kruunaa se, että se aina-ärsyttävä-pyykinkuivausteline ei ole eteisessä, olohuoneessa tai muussa todella inhottavassa paikassa, keskellä kulkureittejä! Jes!

Meidän tulevan kotimme kodinhoitohuone on 9,4 m2. Miten tuon kaiken saa mahtumaan tuohon talouden ja järjestyksen tyyssijaan, onkin sitten toinen juttu. Piirsin meidän kodinhoitohuoneen pohjakuvan, sekä hahmottelin hieman mahdollisia kaapistoja 3D-piirustusohjelmilla.

Kodinhoitohuoneesta on uloskäynti terassille.

3D-piirros yläpuolelta, oikealle jää olohuoneen,
ylhäälle terassin ja alhaalle pesuhuoneen sisäänkäynnit
Tässä vähän luonnosta siitä, miltä kodinhoitohuone voisi näyttää. Korkeat kaapit pitäisivät sisällään siivousvälineet sekä liinavaatteet. Pyykinpesukoneen paikka on vielä harkinnassa. Vesipiste voisi olla hieman taempana, jolloin ikkunan alle jäisi työskentelytilaa pyykkienlajittelulle ja ompelutöille. Etualalla, vasemmalla puolella olisi tilaa pyyhkeille ja pukeutumiselle.

Ikean 3D-piirosohjelmalla luonnosteltu khh.
Sitten pienen mietintätauon jälkeen syntynyt luonnos Kvikin Mano-sarjan kaapistoista. Kokeilin nyt mustavalkoista värimaailmaa. Mieli kun vielä on aivan avoin kaapistojen värien ja tasojen suhteen... Kuvassa on kolme korkeaa kaapistoa, siivousvälineille, pesutornille sekä liinavaatteille. Vesipiste on nurkassa ja työtasoa olisi ikkunan alla. Voisikohan yksi laatikoista olla rullilla liikuteltava, jolloin ompelu onnistuisi ikkunan alla...? Tässäpä ajatuksiani tähän mennessä. Olemme nyt vihdoinkin saaneet kaikki tarjoukset, joita pohdinkin sitten seuraavassa postauksessani. Siihen asti moi ja saa kommentoida! :)

Kvikin 3D-piirrosohjelmalla luonnosteltu khh.

Pin It!

7 kommenttia:

 1. Mä niiiin tiedän tunteen tuosta kodinhoitohuoneen kaipuusta :) Kaksiossa pyykinkuivaamisesta tuli jopa taitolaji, jossa parhaimmillaan kaksi pyykinkuivaustelinettä huojui PÄÄLLEKKÄIN eteisessä kahden ristiin menevän oven välimaastossa.. phui olen onnellinen että se on ohi ;) Tärkein khh:ssa tapahtuva toiminto on varmasti pyykkihuolto joten se on hyvä miettiä alusta loppuun: missä likaiset säilytetään, missä ne pestään ja missä kuivataan.. Meillä ei ole kuivausrumpua mutta on kuivauskaappi, siitä tykkään kyllä tosi paljon (pyykit saa "piiloon" kuivumaan mut pyykit voi silti kuivua "luomuna" eli konetta ei ole pakko käyttää, hädän tullen kaapin voi kuitenkin laittaa päälle ja saa märistä nopeasti kuivia.....)

  Meillä on kodinhoitohuoneessa sellainen syvä suorakulmainen allas (ehkä noin 30cm? syvä) ja sellaista voin lämpimästi suositella muillekin. Näin varsinkin jos keittiössä tai vessassa ei tule olemaan isompaa allasta. Sille nimittäin on varmasti käyttöä! Meillä isossa altaassa on mm. vaihdeltu kukkamultia, viimeistelty jäälyhtyjä ja pesty 15 kiloisen pepandeeria... ;) Niin ja jos sellaista kura-allasta ei tule, voi sinne isompaan altaaseen sit nostella ne kaikkein itveisimmät kuravaatteetkin..
  Kaappitilaa ei tietysti voi olla liikaa joten siltä osalta oikein hyvältä näyttää suunnitelmat. Jos ompelu tapahtuu tässä huoneessa, niin sellainen pyörillä liikkuva jutskahan vois olla tosi hyvä vaihtoehto! Ja koneiden johdoille paikka seinän viereen.

  VastaaPoista
 2. Pistokkeita tarpeeksi. Niitä ei voi oikeasti olla koskaan liikaa. Ja televisiolleja tietokoneelle vedot valmiiksi. Tulevaisuus on niin salamyhkäinen mykkyrä, että voipi ottaa pannuun sitten, kun ompelukonetta ei saa nettiin, koska ei tullut vedettyä kiinteää piuhaa kodinhoitohuoneeseen.

  Tota mietin kanssa, että jos ovien kätisyydet on oikein piirretty, voi pesuhuoneesta tuleva niistää tuosta laatikostosta siipaleen tullessaan kodinhoitohuoneeseen, jos laatikko on just auki.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista! En tullutkaan ajatelleeksi mihin kaikkeen pesuallasta kodinhoitohuoneessa tarvitaankaan, kuten kukkien multien vaihto on tapahtunut aina kylppärin lattialla, jonka jälkeen edessä hirveä siivo. Siis iso allas sinnekin! Kunhan toiminnot miettii tarkoin, niin kaapistojen suunnittelu helpottuu, sama kattaa pistokkeet. Ei taida olla Emilian piirustuksissa ihan ovet kohillaan, tai voishan se olla hauskaakin, jos ovet aukeasivatkin vain 30 senttiä...

  VastaaPoista
 4. Hei!

  Löysin blogisi sattumalta ja jään seurailemaan projektianne. Itse rakennutimme talon kaksi vuotta sitten ja haaveissa jo siintää seuraava, ei kuitenkaan ihan vielä, mutta aina voi suunnitella. Sinulla on inspiskuvien perusteella hyvin samanlainen sisustusmaku kuin itsellä ja siksipä koukutuin heti :) Tykkään myös tavastasi kirjoittaa blogia pohdiskellen eri vaihtoehtoja, muiden kokemuksistakin saa paljon ideoita myös itselle.

  Tuleva kodinhoitohuoneenne vaikuttaa toimivalta, ja niinhän se kannattaa suunnitella, mitä toimintoja juuri teidän perhe sinne tarvitsee. Kannattaa muuten laittaa ulos hana sisäänkäynnin viereen. On kätevä huuhdella letkulla kuraiset vaatteet ja kengät suoraan ulkona ja tuoda sitten puhtaat kodariin kuivumaan.

  T.Sanna

  VastaaPoista
 5. Hei Sanna! Kiitos palautteesta ja kiva että blogini kiinnostaa! Vesipiste sisäänkäynnin luona on mainio idea, jonkinlainen kuraeteinenkään ei olisi huono vaihtoehto. Näitäpä jään pohtimaan. :) Kiitos! Leppoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 6. Näyttää kivalta. Ja hei, onhan teille tulossa integroitu, laatikosta esiin vedettävä silityslauta?

  Käyhän kurkkaamassa blogissani, sieltä löytyy jotain sinulle ;).

  VastaaPoista
 7. Luulen, että Joni ei varmaan muuta saman katon alle, jos se silityslauta ei ole laatikossa. Kiitos tunnustuksesta Maikki! Laitan lahjan eteenpäin:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...