5.5.2016

PÖYTÄ JA KUUSI TUOLIA │IKEA KATTAUSKILPAILU


Kaupallinen yhteistyö

Alussa oli pöytä ja kuusi tuolia

Sain vastikään ihanan haasteen suunnitella Kuopion IKEA tavarataloon kesäisen kattauksen. Näin visualistina on huippua päästä testaamaan rajojaan ja kokeilla stailaustaitoja myös kattauksen puolella. Kattaminen sinänsä on oma henkiökohtainen akilleen kantapääni, johtuen ehkä siitä, että meidän astiakaapista sattuu löytymään  vain sekalainen sarja muumimukeja ja viiden euron kahvikalusto. Näilläpä ei paljon hienoja asetelmia tehdä, ei.  Meinasi sitten iskeä oikein valinnanvaikeus, kun vaihtoehtona kattaukseen oli koko tavaratalon valikoima! Onneksi minulle oli kuitenkin osoitettu valmiiksi vallan ihan MÖCKELBY-pöytä, sekä nojatuolit joiden avulla lähdin työstämään ideaa eteenpäin. 


Kesäjuhlat meren rannalla1│STILLHET-lämpökynttiläkuppi 2│SINNERLIG-kattovalaisin 3│GILTIG-karahvi 4│MÖCKELBY-pöytä 5│SOMMAR 2016 -tyynynpäällinen 6│HENRIKSDAL-nojatuoli 7│SOMMAR 2016 -tarjoiluvati 8 │VALLÖBY-matto 9│FEJKA  orkidea tekokasvi”Kalajoen valkoinen hiekka jalkojen alla…suolaisen meren tuoksu…yötön yö. 
On keskikesä meren rannalla. Pehmeä tuuli pyörittää paviljongin sifonkiverhoja, 
taustalla kuuluu lasten iloinen nauru, jossain joku soittaa kitaraa. 
Suussa maistuu makea mansikka ja vasta grillatut herkut.  
On kesä. Ei ole kiire mihinkään.”

Kunnes tiesin vastauksen 

Kattausosaston Tiina Lindén antoi minulle täydet vapaudet suunnittella kattausta ja toiveena olikin tehdä siitä kesäisen runsas ja näyttävä. Inspiraation kattaukselle antoi SOMMAR 2016 malliston vedensininen väri, joka toimii upeasti yhdessä puun kanssa. Pöydän ympärille valikoitui HENRIKSDAL-nojatuolit REMVALLEN-irtopäällisillä. Päälliset sattuvat olemaan juuri sinivalkoraidalliset, jolloin kesämalliston sähkönsininen väri antoi tuoleille mukavan vastaparin. Kattauksen tyyli on sekoitus skandinaavisuutta, laivastotyyliä ja boheemia marokkolaisuutta. Sen värit on haettu suoraan Suomen luonnosta, Kalajoen valkoisesta hiekasta ja merensinisestä. Ripauksen luksusta kattaukseen tuo messinki ja välimerellistä tunnelmaa bambuvalaisin kera persialaistyylisen maton.

Kattauskilpailu on käynnissä viidessä Suomen IKEA tavaratalossa 5.5-31.5.2016. Kuopion tavaratalossa kattauksia on yhteensä kolme, joista kaksi muuta kattausta on toteuttanut IKEA tavaratalon omat visualistit. Vielä en paljasta millainen lopputuloksesta tuli, mutta nopeimmat voivat käydän äänestämässä lempikattausta tavaratalon ruokapöytäosastolla. Kisa käydään aina tavarataloittain, joten eri kaupunkien IKEA- tavaratalot eivät kilpaile keskenään. Lämmin kiitos jo etukäteen äänestäneille!

Kesäkelejä odotellen,
Emilia


Pin It!

2 kommenttia:

  1. Onpa jännittävää nähdä minkälaisia kattauksia muutkin tähän haasteeseen osallistuneet ovat valinneet. Suunnitelmasi kuulostavat ja näyttävät todella hyviltä ja mielenkiinnolla odotankin kuvia lopputuloksesta. :) Tsemppiä kisaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, eikös olekin. Pitää kyllä nyt käydä katsastamassa muidenkin suunnitelmat! Onnea sinnekin :)

      Poista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...