30.8.2015

MUISTOJA ASUNTOMESSUILTA


Jäikö asuntomessut väliin? Niin meinasi meilläkin, sillä pyörähdimme Vantaan Kivistössä vasta viimesenä aukiolopäivänä. Voisi luulla, että me 'mattimyöhäset' olisimme saaneet kierrellä ihan rauhassa, mutta toisin kävi. Taloissa riitti kuhinaa normaaliin tapaan.

Alue oli moniin aikaisempiin vuosiin varsin tiiviisti rakennettu. Tontit olivat suhteellisen pieniä, eikä viime vuosien hulppeita erillisrakennuksia pihasaunoineen tai kesäkeittiöineen ollut nimeksikään. Myös talotyyppejä oli vähemmän, sillä useimmat kohteet olivat nousseet juurikin pystysuuntaan korvaten tontin puuttuvat neliöt. Messujen helmiksi nousivat hirsirakennukset, erityisesti Villa Kapee (kohde 26), joka yllätti sisäpuolen arkkitehtuurillaan, sekä Honka Savukvartsi (kohde 18) joka inspiroi harmaasävyisellä ulkoverhouksellaan.


Koska olimme reissussa lasten kanssa, aiheutti se omat mutkansa matkaan. Kolmevuotiaamme, tuo varsin vaativa seuralainen, ei ollut kiinnostunut viettämään hellepäivää rattaissa ja siksi turvauduimme lapsiparkkiin, jossa kolme- ja seitsemänvuotiaamme saivat leikkiä kahteenkin otteeseen. Välissä käytiin vetämässä lihapullat. Emme siis ehtineet kiertää kaikkia kohteita ja illalla hotellille palatessa vähän harmitti, sillä moni kiva kohde jäi näkemättä.Kolme lempikohdettani olivat ulkoverhoilulla  hurmannut Savukvartsi, sisätilojen sisustuspinnoitteilla ihastuttanut Hevi Kivitalo Panthera Tigris (kohde 33) ja  arkkitehtuurisesti inspiroinut kohde Villa Kapee, jossa syvennyksillä ja kattoikkunoilla oli luotu täysin uniikki kokonaisuus. Myös kohteen sisustus hurmasi, sillä pidin sinisistä ja kuparisista yksityiskohdista. Pidin myös Pontius Isokivi A:n (kohde 16A) materiaalivalinnoista; messinkihanoista ja marmorisesta välitilan laatasta, mutta muuten talo jäi vähän liian kylmäksi minun makuuni. Muita mieleenpainuneita juttuja olivat seinien erilaiset sisustuspinnoitteet, konjakinväriset nahkaverhoillut nojatuolit, pyöreät peilit ja kattoikkunat paikoissa, joissa niitä ei ole totuttu näkemään.

Odotin messuilta, ehkä rohkeampia vetoja, sillä valkoisen, puun ja harmaan liitto tuntui verrattain hyvin alleviivaavalta. Toisaalta tällä kertaa emme olleet keskellä rakennusprojektia, joten kiertelymme oli hyvin päämäärätöntä (eikä joka ikistä rakennusteknistä ratkaisua tarvinnut tutkia, huh!). Lähdin muuten messuille etsimään ideoita leikkimökkiä varten, mutten loppujen lopuksi nähnyt sellaista yhdessäkään pihassa, korjatkaa jos olen väärässä. Yhdessä messuesittelijän leikkimökissä pistäydyimme kyllä. Ehkäpä kuitenkin Vivolan (kohde 19) ulkoneva ikkuna olisi sellainen juttu, joka olisi kiva toteuttaa meidän leikkimökin julkisivussa... 


Pin It!

2 kommenttia:

  1. Kuvien otto onnistunutta eli täysi 10! Kyllä sinulla on tuota muotoilijan silmää kuvakulmillekin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...