26.10.2014

JOTAIN ENNENNÄKEMÄTÖNTÄ


Eilen blogini täytti kaksi vuotta. Naurattaa. Ei siis se, että olen kaksi vuotta kirjoittanut aiheesta (ja aiheen vierestä), vaan se että ensimmäinen lataamani kuva blogiini näytti ihan toiselta, mitä tänä viikonloppuna olen oppinut. Kurkkaas kuva täältä.

Tänä viikonloppuna olen ollut opiskelemassa 3D-mallinnusta käyttäen SketchUp8 -ohjelmaa. Noin vuosi sitten innoistuin mallintamisesta ja latasin koneelle kyseisen ohjelman. Pari tuntia youtube-videoita ei auttanut avaamaan ohjelmaa, vaan se unohtui tietokoneen muistiin ihan silkkaa osaamattomuuttani. Kunnes vuosi myöhemmin - kuin ihmeen kaupalla - sain kuulla, että Pohjois-Savon Opisto järjestää viikonlopun kurssin sisustussuunnittelijoille. Ilmoittauduin kurssille yhdessä toisen bloggarin kera ja hui, kun meillä on ollut hauskaa. 

Ajattelin, että kahden vuoden kunniaksi esittelisin ennennäkemättömiä kuvia rakennusajalta. Mutta, koska uuden oppiminen tuntuu vaan niin mukavalta, niin saatte kurkata pikku projektiini. Aloitin piirtämään kotiamme kolmiulotteisena. Tämä on varmaan verrattavissa nukkekodin sisustamiseen, sillä vain mielikuvitus on rajana, kun valittavana on kaikki maailman designhuonekalut. Lainatakseni kurssitoveriani, valmistelen vaatimattomasti Valontalo: Design Editionia. Toiveena olisi, että saisin valmiiksi videon, jossa olisi mahdollista tepastella meillä - virtuaalisesti! 


Näkymä olohuoneeseen, jossa pari muuttuvaa tekiijää.


Pin It!

6 kommenttia:

 1. Onnea 2-vuotiaalle! <3 Vaikuttaa huisin jännältä nämä 3D-jutut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!!! Aika hurahti kuin siivillä, kun päänsi koneelle säätämään näitä kuvia. Ihan mielettömän hauskaa.

   Poista
 2. Onnea parivuotiaalle! Oman kehityksen huomaaminen on aika hauskaa :)

  VastaaPoista
 3. Vau näyttää kyllä hienolta. Tuollaista olis kiva oppia käyttämään ja kokeilla tehdä omaan kotiin erilaisia muutoksia. Onnea 2-veelle ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On kyllä mahtava ohjelma. Ajattelin muuten ihan samaa, kun tyttären huone kaipaisi vähän väriä seinään.. jos kokeilisin ensin vaikka 3D:ä :D

   Poista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...