12.4.2013

K*H*H*2*

Muokkasimme taannoin meidän kodinhoitohuoneen pohjakuvaa siten, että saimme tilaa kurasyöpölle  ulko-oven sisäänkäynnin viereen. Teimme viime hetken muutoksia pohjaan myös niin, että pukeutumiselle ja pyyhenaulakolle syntyi selkeämpi tila. Pohjakuvan löydät täältä.Huoneen mitat siis 3,4m x 2,7m. Pyykinpesukoneen molemmin puolin tulisi nelikymppiset korkeakaapit, vasemmalla siivouskomero ja oikealla pyykinlajitteluun tarvittavat korit. Pyykinpesukoneen yläpuolella olisi varaus kuivausrummulle. Me tulimme kuitenkin hankkineeksi koneen, joka myös kuivaa, mutta varalta, jos joskus tarvitsemmekin pyykkitornin. Yläpuolella voisimme säilyttää lakanoita. Vesipiste tulisi nurkkaukseen ja yläpuolelle kaapistot, joiden alla ledinauha valaistus. Välitilan laattaa en ole koomin tuuminut. Mutta siihen voisi käyttää samaa laattaa kuin pesuhuoneessa: kiiltävää valkoista 20mm x 40mm laattaa. Ikkunan alle jäisi työtaso, jonka oikeanpuoleisessa vetolaatikossa olisi integroitu silityslauta.

Huoneen oikealle puolelle pitäisi tehdä jokin puoliseinä, joka suojaisi kalusteita. Kurasyöppö olisi mini mallia, eli noin 40mm x 60mm. Seinä vesieristettäsiin ja laatotettaisiin kurapisteen kohdalta mustalla laatalla 10mm x 30mm. Koko muu seinä voisi olla mustasta paneelista. Voisiko saunan mustaa seinäpaneelia tuoda huoletta kodinhoitohuoneeseen, mitäs sanotte? Seinä toimisi huoneen kiintopisteenä ja valkoiset yläkaapistot olisivat kontrastina mustalle seinälle. Yläkaapeissa ja istuimen vetolaatikossa olisi säilytystilaa pyyhkeille. Pyyhenaulakolla voisi leikitellä ja siihen voisi tuoda jotain näyttävää designia.

Olisiko tässä ideaa pyyhenaukakoksi?
Crown-naulakko 58€ (http://www.scandinaviandesigncenter.fi)

Aika hauska idea, eikö?
Tikka-naulakot Anthony Chrispiltä 28€. (http://www.suck.uk.com/products/dartcoathooks/)

Miten ois veikeät pikkulinnut?
Qualy Bird 2kpl/13€ ( http://www.verhokauppa.com/)

Kodinhoitohuoneista on hyvin vähän OIKEASTI hyviä kuvia netissä, mutta pienenä vinkkinä annan, että usein parhaimmat ideat saa napattua vastavalmistuineiden myytävien asuntojen kuvista jokakoti.fistä tai etuovi.comista. Kokeilkaapa vaikka hakea 2012-2013 valmistuneita omakotitaloja tai rivitaloja ja vakoilkaa hieman niiden kodinhoitohuoneratkaisuja. Löytyy välillä oikeita helmiä.Erään kuopiolaisen omakotitalon kodinhoitohuone on simppeli, siisti ja hyvin suunniteltu.
(myynti-ilmoituksen löydät kiinteistövälitys Gitta Mielosen sivuilta)

Tämän kodinhoitohuoneen jujuna on harmaa seinä käytävän päädyssä.
 ( Tämäkin kuva kaapattu viime syksynä  asunto-ilmoituksesta,  pyydän anteeksi röyhkeyttäni.)

Siispä ideamatka myynti-ilmoituksiin kannattaa ihan  myös täällä Suomen kamaralla. Ruotsalaisten välitysfirmojen asuntoesittelykuvat ovat jo monen bloggarin suosiossa inspiraatiota hakiessa. Suosittelen myös lukemaan kirjasarjan Suomalainen koti 1-3, joista löytyy hyviä ideoita nykypäivän omakotitalon sisustukseen.


PS.
Huomenna suuntaamme kohti Rakenna ja Asu 2013 -messuja. Aiheesta lisää pian.Pin It!

4 kommenttia:

 1. Moi :) Kyllä varmaan se saunanpaneeli tuolla toimis, miksipä ei :) Kivaa vastapainoa kaikelle sileälle ja kiiltävälle pinnalle :) Meilläkin tulee kurasyöppö tuohon oven viereen. Moni on sitä ihmetellyt, kun totuttu vissiin siihen, että se on heti oven edessä. Mut niin, meidän kurasyöpön asennus oli menny jotenkin vi**iks, ja siksi se pitää vielä piikata ylös sieltä ja laittaa uus! :D Kaikennäköistä sitä voi käydä :)

  VastaaPoista
 2. Joo! Aloin heti hykerrellä ja taputella tuossa saunapaneeli kohdassa. Tottakai, hyvä idea. Hyvä juju kodinhoitohuoneessa. Olen myös joskus miettinyt millaiselta sellainen parin sormen levyinen paneeli (siis mikä meillä saunan katossa, mistä sinäkin ainakin puhuit aiemmin) näyttäisi seinällä.

  VastaaPoista
 3. Jäi vielä mieleen kummittelemaan tuo kurasyöpön tausta :)
  Kun me ollaan yks tehosteseinä laatoitettu lattialaatalla. Niin siitä vaan tuli mieleen, että voishan se kurapisteen tausta olla myös samaa laattaa kuin khh:n lattia (jos nyt jotain yhtenäisyyttä hakee) miksei. Vai tuleeko lattiaan kovinkin iso laatta?

  VastaaPoista
 4. Miia: Mietittiin, että kurasyöppö on turvallisempi ratkaisu tuossa syvennyksessä, kun kalusteet tulevat niin lähelle molemmin puolin. Ja minua itseäni ainakin ärsyttäs ulos astellessa joka kerta rämistellä sen ritilän päältä. Myös lasten kuravaatteita on hyvä kuivata tuossa pienessä sopukassa, jos vielä meinas laittaa jonkun patteriviritelmän sinne seinälle.

  Maiju: Lattiaan ajateltu 10X10 laattaa, ja miksipä ei sekin toimisi seinässä. Ajattelin sen takia leveää ja kapeaa laattaa,että sama muotokieli jatkuisi vaakapaneloidusta seinästä sinne laatoitukseen. Mut vielä on aikaa pohtia!

  Kiitos kommenteistanne, oikein tervetulleita!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...