11.11.2015

TEE-SE-ITSE LEIKKIMÖKKI


Rakentamiseenkin voi jäädä koukkuun. Siitä elävä osoitus takapihallamme, nimittäin moderni tee-se-itse leikkimökki. Aloitimme leikkimökin rakentamisen loppukesästä ja taitaapa lopullinen valmistuminen siirtyä ensi keväälle, sillä sisäpuolen vanerit on helpompi asentaa sitten, kun ne voi heti käsitellä puuvahalla. Loppukesä ehti projektin myötä vaihtua myöhäiseksi syksyksi, ennen kuin mökillä oli katto, mutta tätä projektia olemme vieneet eteenpäin omassa tahdissa. Niin stressitöntä! Leikkimökin rakentaminen on ollut haaveissa jo pitkään ja ensimmäiset suunnitelmat piharakennukselle löytyvät jo kahden vuoden takaa. Leikkimökki antaa näkösuojaa, sillä takapihalta on suora yhteys vilkkaasti liikennöidylle tielle. Nyt myös lasten leikit on turvattu, kun alapihalle ei ole enää niin helppo karata. Leikkimökin suunnittelu jäi  minun huolekseni ja aiemmin julkaistuihin suunnitelmiin julkisivusta pääset tästä, sisäpuolen suunnitelmiin tästä. Lahjakas mieheni on ollut vastuussa rakentamisesta ja maalauksesta. Apumiehenä rungon pystyksessä on pyörinyt lasten ukki.YHTEISTYÖSSÄ COLORIA

Elokuussa otin yhteyttä maalitehdas Colorialle*, kun leikkimökin suunnitelmat valmistuivat. Colorian maalit ovat meille ennestään tuttuja sillä olemme maalanneet talomme ja autokatoksen puolihimmeällä Coloria Linnea -talomaalilla. Yhteistyön ansiosta maalasimme paneelit kertaalleen jo ennen asennusta, sillä suurin maalausinto olisi suosiolla siirretty ensi keväälle. Myös lämmin syksy auttoi, sillä paneeleita maalattiin autokatoksessa pitkälle lokakuuhun saakka. Ensi keväänä ei sitten tarvitse sutia mökki ja rimoitus kuin kerran!

Sain yhteistyön myötä myös puuvahaa, joka on tarkoitettu sisäpuolen vanereille. Coloria öljyvaha on minulle ihan uusi tuttavuus ja en malta odottaa, että pääsen siihen tutustumaan. Tuote on vesiohenteinen, kuten kaikki muutkin Colorian tuotteet, ja se muodostaa puuhun luonnollisen kauniin likaa ja vettähylkivän pinnan. Hylkivä ominaisuus onkin omiaan tähän tilaan, silla vaneri on aika herkkä materiaali - varsinkin lasten leikkeihin. Täytyy vielä mainostaa, että sain ihan mahtavan ripeää ja asiantuntevaa palvelua Colorialta. Kysyin yhteistyömahdollisuutta elokuisena maanantai-aamuna ja jo torstaina saapuivat maalit kotipihaamme sävytettynä. Kiitos. Leikkimökin maalisävy on Tikkurilan Puutalot-värikartan tummanharmaa 612X, terassiöljy Teknoksen 1806.


Maalisävyksi valikoitui kaunis tummanharmaa.

Lämpiminä syysiltoina pystyimme maalaamaan leikkimökin paneelit ja terassin rimat autokatoksen suojissa.
 Maalina Coloria Linnea -talomaali ja sävynä Tikkurilan harmaa 612X.

Terassin runko rakennettiin kestopuusta. Terassin koko on 2,6m x 6 m ja runkoon ruuvattiin
kestopuutolpat rimoitusta varten.


Leikkimökin runko nousi aurinkoisessa syyssäässä.
Leikkimökille tuli kokoa 2,3m x 3m, elikkäs sisäpinta-alaa noin 6 m² . 


Kattoristikot on tehty mitallistetusta ja höylätystä 123x48 puusta.
Ennen peltikaton asennusta laitettiin umpilaudoituksen päälle aluskate ja ruoteet. 
Työmaa kiinnosti myös pientä rakennuttajaa.

Rungon pystytys kovassa vauhdissa.
Tässä työstetään ikkunan ja oven paikkaa.

Panelointi aloitettiin takaseinästä.

Pystypuihin asennettiin rimat, jotta paneeli tulisi selkeästi sokkelin ulkopuolelle.

Omaa kotia voi nykyisin ihailla ihan uusien kehysten takaa, nimittäin leikkimökin ikkuna-aukon kautta.  

Ikkunanpielet tehtiin 148x48 puusta ja se asennettiin niin, että lankku tuli viisi senttiä paneelin ulkopuolelle. Lankun jatkoksi laitettiin 45x45 puuta, jotta se tuli tasaan sisäpinnan kanssa. 

Lasten ukki auttoi paneloinnissa ja rungon pystytyksessä.

Tadaa! Panelointi viittä vaille valmis. 

Katoksi valittiin Weckmanin peltikatto. Ikkunalasit on leikattu pleksistä ja terassirimoitus tehty ylijäämärimoista.
Rimoitukseen jätettiin aukko alapihalle kulkua varten. Rappusetkin on tulossa myöhemmin.
Oven tekeminen ei ole helppoa. Työmyyrältä tuhrautui tähän yksi kokonainen työpäivä.
Tästäpä on hyvä jatkaa! Ovikin on tätä nykyä paikoillaan ja laittelenpa siitä kuvia, kunhan joskus taas olen valoisan aikaan kotona. Tällä hetkellä arjen täyttää pari kivaa sisustussuunnitteluprojektia, sekä yksi mielenkiintoinen blogiyhteistyöprojekti, mutta niistä myöhemmin lisää. 


Mitäs mieltä olette leikkimökistä?


*Maalit on saatu bloginäkyvyyttä vastaan │ Coloria
Pin It!

5 kommenttia:

 1. Tosi komea leikkimökki! Tykkään erityisesti tuosta terassista mökin edustalla, ja että lattia jatkuu sisälle asti samana :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Lyde! Tuohon terdelle on kiva ens keväänä laittaa löhötuolit...ja ehkä joku istutuslaatikko yrteille. :)

   Poista
 2. Upea! Moderni ja korkea katto tuovat leikkimökkiin usein niihin kaivattua avaruutta. :) Millaiseksi mahtaa sisustus muovautua lasten leikkien myötä, se jäänee nähtäväksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Minna! Sisälle on tarkotus tehä yläpeti, mutta muuten on lapsilla vapaat kädet sisustamisen kanssa :)

   Poista
 3. Tulipa upea lopputulos! Siinä on kyllä mietitty asiaa monelta eri näkökantilta, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty eikös se sanonta niin menee. Erityinen plussa tuosta terassista, jotenkin ei itse ole edes tullut ajatelleeksi moista.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...