6.4.2013

U*U*T*I*S*I*A

Kuunneltuani vartin ajan uuden naapurini tarinaa rivitaloasunnon ostosta, joka paljastuikin "kosteusvauriohelvetiksi", ja siitä muuttoa vuokra-asuntoon, josta myös paljastui kosteusvaurio ja lopulta muuttoa tähän meidän taloomme, neliöön, josta oli pakko uusia ensin kaikki  pinnat asumiskelvottomuuden takia - haukoin hetken henkeäni. Tunsin suunnatonta helpotusta siitä, että olemme nyt tässä, matkalla kohti omaa, uutta taloa. Vaikka tie on varmasti kivinen ja pitkä, olen suunnattoman onnellinen siitä, että saan pian asua talossa, jossa kaikki on uutta, etenkin ikkunat. Vuosia olen katsellut kerrostalojen vetäviä ikkunoita, joista osa alkuperäisiä 1960-luvulta. Vuosia olen pakoillut epämääräisiä, sokeritoukkaisia kylpyhuoneita, joita on hoidettu viimeksi tuhat yhdeksänsataa luvulla. Tässä elämänviisautta (lähde: facebookin ihmeellinen maailma), jonka avulla on hyvä lähteä katsomaan projektia eteenpäin. Vaikka mikä tulisi.


1.Älä tuomitse.
2.Älä odota mitään.
3.Luovu tarpeesta tietää, miksi käy niin kuin käy.
4.Luota siihen, että elämän odottamattomat tapahtumat ovat eräs henkisen johdatuksen muoto.
5.Ole riittävän rohkea tehdäksesi valinnat, jotka sinun on tehtävä, hyväksy se, mitä et voi muuttaa ja ole viisas, että tiedät niiden eron.

Caroline MyssOn meillä myös uutisia. Vastaava työnjohtajamme soitti, että rakennuslupahakemuksemme on hyvää tahtia menossa läpi. Jee! Saadaan myös pian aloittaa räjäytys tontilla, sillä siihen varattu työmies sanoi, että on lähdössä kahden viikon kuluttua matkoille, joten tontilla alkaa tapahtua yllättävänkin pian! Onneksi lumet sulaa oikein mallikkaasti. Perheen pojat kävivät pääsiäisenä nakuttelemassa rakentajan kyltin paikoilleen.
Mies tapasi myös LVI-suunnittelijan torstai-aamuna. Pohdintaan tuli valaistusasioden lisäksi ilmalämpöpumpun paikka, sillä ulos tuleva yksikkö ei saa olla äänen takia naapureita kohti vaan takaseinällä tai etuseinällä. Sisälle tuleva yksikkö on hyvä olla lähellä ulkona olevaa - siis jääkö sille mitään muuta paikkaa kuin kodinhoitohuoneen käynnin läheisyyteen, ruokailutilan viereen? Paras paikka mielestäni olisi ulko-oven yläpuolella, sitten se pömpeli olisi etupihalla - ei hyvä. Mietinnässä myös näiden asioiden lisäksi laitammeko  vessaan lattiakaivoa ja tuleeko kodinhoitohuoneeseen vesikiertoista rättipatteria. 
Piipahdamme tänään vakoilemassa vasta valmistuneen omakotitalon valaistusratkaisuja.Omia kokemuksia  ja hyviä valaistusideoita otetaan edelleen vastaan tähän tai edelliseen :) Kiitos.


Pin It!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...