27.10.2013

PÄÄTÖSTEN MÄÄRÄ ON VAKIO


Normaaliin viikkoon sisältyy vähintään parisenkymmentä raksapäätöstä. Se on vakio. Jokaiselle päivälle on ainakin se kolme. Tässä joitakin tämän viikon päätöksiä, joihin vastauksen joutuu antamaan usein suunnittelija, eli minä. Kuinka monta päätöstä ne tekeekään ilman minua? Satoja! Ja kompromissin kompromisseja, niitä on varmaan tullut jo tuhat.

- ilmalämpöpumpun sisäyksikkö laitetaan harjan keskikohtaan, ei toisen oven päälle 
- saunaan asennetaan kuusi lediä selkänojaan, kahdeksan sijasta
- saunan kattoon asennetaan jokin led-valosarja, ei kuituja
- saunan selkänojan ledit asennetaan siten, että valo hajoaa kolmeksi säteeksi, ei yhdeksi isoksi
- saunan seinään laitetaan valmiiksi käsitelty paneeli, ei maalata saunasuojalla itse (ellei se ole sittenkin parempi vaihtoehto, jos haluaa puunsyyt esille, eikä sitä valmiiksi suojattua kuusipaneelia, joka saattaa pihkata)
- saunan kiuas - luulin tietäväni - en tiedäkään vielä
- saunan ja kylppärin katon valeurapaneelista pyydetään tarjous ensin Puutukusta, ei tyydytä mäntyvaihtoehtoon vielä
- kylpyhuoneen kattoon laitetaan kahdeksan valoa 
- kylpyhuoneen boordin korkeus on 145cm
- makuuhuoneen seinään tilataan Kalklitir-maali, betonitapetin sijaan
- makuuhuoneen seinää ei maalata kokonaan ko. maalilla, vaan maalataan rajattu alue
- maalin sävy on  San Saccaria (vaiko sittenkin Celadon Primo?)
- sisäseinämaalien sävyt ovat Tikkurilan paperi F497 ja keittiön ja kodinhoitohuoneen maali on X486
- kodinhoitohuone maalataan kokonaan harmaanruskealla, yhden seinän sijaan
- Tunto-Kivi maalisävy on meteoriitti
- kattopaneelin sävy on hopeajalava
- sisustuspaneeli olohuoneeseen on Siparilan Struktuuri STS, valkoinen

Lisäksi olemme merkanneet kattoon alasvalojen paikat, joka oli aika hirvee homma. Ensinnäkin, tarkkaakin tarkempi suunnittelija, kun olisi halunnut keittiön, olohuoneen ja eteisen valot samaan linjaan, mutta ei onnistunut. Nyt keittiön ja eteisen valot matsaavat ja olkkarin ja ruokailutilan valot ovat linjassaan. Kompromisseja! Näitähän riiittää.


Kaikkee kivaa tapahtuu työmaalla koko ajan. Kuten nämä ulkovalot, jotka ilmestyivät julkisivuun perjantaina. Samoin tuo jumalainen lasimosaiikkiboordi, jonka isä kävi asentamassa kylppäriin lauantaina, synnytti iloisia riemunkiljahduksia. 
Ensi viikolla on luvassa kaikkea jännää, iik! Päästään nimittäin toteuttamaan takan taakse tuleva Tunto-Kivi pinnoite. Olkaahan kuulolla! Laitan nimittäin Instagramin kautta kuvia heti, kun päästään urakassa alkuun! Postausta seinän pinnoituksesta lupailen alustavasti seuraavalle viikonlopulle.


Siispä, päätöksentäyteistä viikkoa kaikille raksaajille, sekä muille arkisten asioiden, kuten ruokakaupan puutoslistan kanssa painiskeleville kanssaihmisille. Muistetaan, että  nakit ja muussi toimii aina!


Pin It!

9 kommenttia:

 1. Voi sentään. Tajusin juuri, ettei meillä tuo päätösten rumba ole vielä edes kunnolla alkanut. Ahdistuksen määrä on vakio ;)

  VastaaPoista
 2. Voih kuinka siellä ollaan edistytty aivan hurjana! Meinaako koti olla valmis jo jouluksi? Paljon kuvia kiitos hehe:) Terkkuja sinne ja bobille ja mitsulle haleja myös:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluksi tähdätään, ehkä. Riippuu kuinka paljon tulee yllättäviä tilanteita, jotka hidastaa tahtia. Terkut viety, Bobi haluaa tietää kuinka iso uima-allas siellä on :)

   Poista
 3. Voihan. Kun meillä oli remppapäätösten teko kovimmillaan kesällä 2010 (muistan tehneeni pahimman ahdistuksen keskellä hienon päätöskollaasin jonnekin päiväkirjan väliin), muistan ikuisesti kuinka siihen päätöksenteon PÄÄLLE piti vielä päättää yksi LAPSEN NIMIKIN.. ;) Tuntui silloin ylivoimaiselta, lähes :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, uskon! Vastauksen antajan rooli on paikoin hyvin raskas.

   Poista
 4. Voimia! :) Muistan itsekin tuon päätöksentekorumban - välillä tuntuu että niitä tekee hyvällä draivilla ja välillä taas tuntuu ettei ole mistään varma. Hyvä siitä tulee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Se on totta, joskus päätökset tulee hyvällä flowlla, toisinaan taas hyvin väkisin vääntämällä. Toivotaan, että tulee:)

   Poista
 5. Meillä tulee samaa mosaiikkia vessaan ja mustana pesuhuoneeseen ja keittiöön. Päätöksiä tosiaan riittää...

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...