8.10.2013

SALAT JULKI

Vihdoin pääsen julkaisemaan pitkään harkinnassa olleet kylpyhuoneen materiaalit. (Älkää kysykö saunasta, sillä en vielä tiedä!) En ole mitenkään tarkoituksella tätä huonetta salannut, ovat vain olleet suunnittelulistan perimmäisenä, nuo pikkupirulaiset, eli laatat.  Eiväthän suunnitelmat ole vieläkään sataprosenttiset, jaa-a milloin ne olisivat?


VALONTALO:kylpyhuone
Joskus tammikuussa aloitin tämän urakan ja etsin kuvia kylpyhuoneista. Tykkäsin erityisesti Tampereen asuntomessujen Villa Harmonyn laattavalinnoista. Olen yllä olevaan suunnitelmaan kirjoittanut vasemman seinän materiaaliksi harmaa, matta laatta, saattaa vaihtua harmaa, kiiltävä laatta -vaihtoehdoksi, kun tykkään tuosta alla olevasta niin paljon edelleen. 

Villa Harmony, Tampereen asuntomessut,
kuva täältä.
Harmaata en kuitenkaan jaksa liikoja määriä, pesuhuoneessa saa olla valoisaa. Siksi toiseen seinään on valikoitunut valkoinen, kiiltävä laatta, 25*40. Mutta mikä ihme pääsee luikertelemaan meidän kylpyhuoneen seinässä ja vielä vaakasuunnassa?

Taas minulla on kaksi vaihtoehtoa, joten saa sanoa mielipiteen!

Vaihtoehto 1. Inter Malla Quartz White, Kaakelikeskus

Vaihtoehto 2. GTSB-90 Silver Grey/White mix, Pukkila

Ylempi vaihtoehto nähtiin muuten asuntomessuilla, Passiivikivitalo Lumikkin keittiön välitilassa. Kuviin pääset tästä. Mutta ideahan tähän vaakasuuntaiseen boordiin tuli Kuopion Pukkilan liikkeestä. Sanotaanko näin, että vaikka idea poikkisuuntaisesta koristeesta on vanha, tuntui se tuoreelta ja erilaiselta monien vuosien pystysuuntaisten efektien jälkeen. Kuvassa seinässä siis GTSB-90 lasimosaiikki, hieman kapeampana, kuin mitä meille voisi tulla. Mitäs sanotte?Kattoon olen suunnitellut valeurapaneelia, josta olen pyytänyt materiaalinäytteitä suoraan Siparilalta. (Kiitos Siparilalle vaan nopeasta vastauksesta, kun en meinannut löytää materiaalinäytteitä sitten millään. Ja jos joku muukin Kuopiossa etsii struktuuripaneeleja, niin kuulemma Terrasta löytyy...). Starkin kautta pyysin tarjousta mäntyisestä, käsittelemättömästä valeurapaneelista. Sitä tulisi kuitenkin kylpyhuoneen, sekä saunan kattoon ja männyllä on tapana tiputtaa pihkaa, joten en nyt tuosta mäntyvaihtoehdosta osaa sanoa. Odottelen näytteet ensin Siparilalta ja katson sitten, joutuuko kattosuunnitelmia muuttamaan.

Lattiaan tulisi keskiharmaa 10*10 laatta. Yhtä ihanaa mudanharmaata hypistelin, mutta se paras värivaihtoehto oli kovin liukas. Tässä kuvassa vaihtoehto kakkonen yhdessä Kaakelikeskuksen lasimosaiikin kanssa.
Saunan lasiseinä meille tulee kirkkaana ja sen tilasimme Netraudasta. Koostuu siis neljästä osasta. Toivottavasti asentaminen ei ole ihan hirveää.


Saunan lasiseinä

Pin It!

8 kommenttia:

 1. Kaakelikeskuksen on mun suosikki noista. Vähän tuollanen rouheempi, kun se toinen seinä on matta. Laatat näyttää kyllä vasta seinässä todellisen luonteensa. Meillä kans meneillään kylppärin laatoitus, jossa ihan pieniä näkemyseroja oli. Ei suunnitelmassa, vaan toteutuksessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti mielipiteestä, Kiika! Aina kun on vaihtoehtoja enemmän kuin se yksi, menee hankalaksi. Mies tykkää alemmasta, minä ylemmästä vaihtoehdosta. Sitten vielä se budjetti... Ihan mielenkiinnolla jään odottamaan miltä lopullinen toteutus näyttää :)

   Poista
 2. Riikka S.8/10/13 18:22

  Emppu rakas, kannattaa vielä miettiä niitä kiiltäviä laattoja! Tällä alueella on nimittäin kova vesijohtovesi eikä kalkkijäämiä meinaa saada irti millään. Meidän kohta 10 v. asunnon valkoset kaakelit ja muutkin vesikalusteet on aika kurjan näköset.

  VastaaPoista
 3. Kiitos varoituksesta RiikkaS. Se onkin ikuisuuskysymys, että haluaako puhdistaa kiiltäviä vai mattapintaisia laattoja kalkkijäämistä. Mattaanhan lika pinttyy myös, mutta näkyy vähemmän. Kiiltävää ollaan laitettu aiemmin ja olen tykännyt. Tummaa lattiaa ei tule, sillä siinä jos missä värjääntyy saumat valkoiseksi. Lattia voisi olla vieläkin vaalemapi harmaa, kuin minkä olen tuohon ylle valinnut... Valintoja, valintoja :)

  VastaaPoista
 4. Meillä oli edellisessä kodissa mattalaattaa ja se pinttyi kyllä tosi tehokkaasti kalkista :/ . Nyt ajateltiin kokeilla kiiltävää... Lattialaattaan meille suositteli Laattapisteen myyjä jotain ainetta, jolla käsittelyn pitäisi estää kalkkitahrojen pinttyminen. En nyt muista tökötin nimeä, mutta voisihan sitä kokeilla.

  Tuo kiiltävä harmaa laatta näyttää kyllä tosi hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Kunhan mies palaa tontilta, niin alkaa pienimuotoinen suostuttelu. Hinta lkiiltävällä laatalla päälle 30 euroa neliö. Pikkasen yli budjetin, mutta jos se suostuis ;)

   Poista
 5. Ottaisin tuon pukkilan mosaiikin, koska erottuu paremmin valkoisesta seinästä.

  VastaaPoista
 6. Tykkään siitä todella paljon. Siinä on kivoja harmaan sävyjä ja vähän pehmeämpi väritys. Jännäksi menee, kumpi valitaan. Pitääköhän arpoa?! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...