5.10.2013

APUA materiaalivalintoihin tarvitaan, ASAP!


VALONTALO: Pintamateriaalit keittiö-olohuone

Jos joku on joskus tavannut ihmisen, joka saa läsnäolollaan hengästymään, tietää millaisena sähikäisenä minä olin liikenteessä lauantai-aamupäivällä tänään. Olin varmasti hengästyttävin asiakas pitkään aikaa, kun painelin jo kello kymmeneltä Kuopion Tapettiin ja Väriin piinaamaan myyjäparkoja. Tarkoituksena oli löytää pintamateriaalit lähes kaikkiin huoneisiin, lattiasta kattoon. Aikaa tälle projektille minulla oli ruhtinaalliset neljä tuntia, siis se aika, jonka anoppi oli luvannut katsoa lapsia. Siksi tahti oli kiivas ja eihän siinä auttanut, kun alkaa luetella ulos niitä ideoita, joita olin päässäni viimeiset vuoden päivät pyöritellyt. Kiitos ihanalle myyjälle, joka jaksoi käydä tarvitsemani pintamateriaalit läpi huone huoneelta. Sain siis aivan mahtavaa palvelua, ja etenkin vinkkejä lattialaatan valintaan. Tarjouksia alkaa kilahdella postiin ensi viikolla. Silloin selviää olivatko toiveeni ihan yliampuvia vai menikö kaikki silti budjettiin. 

Lattiamateriaaliksi olemme valinneet Parlan Valkosaarni Rustica Soprano -parketin. Keittiöön, eteiseen ja vessaan on tulossa laatta, johon pyytäisin vielä viimeistä vinkkiä.  Kaikki kuvan laatat ovat Kaakelikeskuksen mallistosta, nimiä en valitettavasti muista. Vaihtoehtona iso tummanharmaa, iso vaaleanharmaa  ja pieni vaaleanharmaa. 

Minkä valitsisit?

Eniten minua viehätti paikan päällä tuo pienin harmaa ja sen otin mukaankin, kun lähdin tarkistamaan, kuinka lattiamateriaalit sopisivat keittiön laminaattitasojen kanssa. Silti jäin miettimään, olisiko tuo isompi laatta kooltaan kivempi? Keittiön välitilaan valikoitui Laattapisteen Ev Diamond White, joka on kooltaan hyvin näyttävä laatta, leveys 100 cm ja korkeus 33,3cm. Sain siitäkin näytteen mukaan ja testasimme iltapäivällä miten suunnitellut pistorasiat osuivat laatan kuviointiin. Ei hätää, hyvin sattuivat.

Ev Diamond White -laattaa apuna käyttäen, kysyin myyjältä apua siihen, millaista tapettia hän ehdottaisi eteisen seinänpätkään. Hän esitteli ensimmäisenä upean tapetin, Casadeco Citizen CTZ, harmaan kiiltelevän tapetin, jossa toistui laatan hexagonmainenkuvio. Seuraavana vaihtoehtona oli Boråstapeterin Scandinavian Designersin graafinen, vaaleanharmaa 2759. 

Casadeco Citizen 
Kuten jo ensimmäisestä kuvasta arvaa, käännyin Scandinavian Designersin puoleen, se sopi loppujen lopuksi paremmin vaaleaan parkettiin ja vaaleanharmaaseen laattaan. Seuraavaksi aloimme käydä läpi kylpyhuoneen materiaaleja, mutta niistä kirjoitan hieman myöhemmin. Kävimme myyjän kanssa vielä etsimässä oikean maalisävyn, johon löytyi inspiraatio Scandinavian Designersin tapetista. Hyvä maalisävy oli Tikkurilan Symphony-värikartan H 482 ja sillä maalaisimme mahdollisesti kaikki keittiön kalustettavat seinät. Samalla katsottiin läpi Tunto Kivi -värikartan sävyt. Tunto Kiveähän meille on tulossa takan taakse. Tähän pyytäisin myös mielipidettänne. Kumpaa sävyä laittaisitte?

Ylempi on Meteoriitti KP41, alempi harmaa KPC.
Kuvassa näkyy myös keittiön maalisävy H482.

Puolentoista tunnin piinaamisen jälkeen poistuin paikan päältä ilmeisen huojentuneena. Jatkoin matkaa kuitenkin vielä K-rautaan, Kvikiin, Laattapisteelle, Starkkiin, Pukkilaan ja Terraan. Muualta en löytänyt mitään, ehkä varmistuksen  pesuhuoneen laatoitusideaan ja kattopaneelin.

Olen myös yrittänyt metsästää Siparilan sisustuspaneeleja täältä Kuopiosta, tuloksetta. Jos joku tietää kellä näitä olisi esillä, voi vinkata. Laitoin kuitenkin postia Siparilalle, voisiko heiltä irrota näytteitä, jospa he jotain vastaisivat... Sillä olohuone-ruokailutilaan, kun on vielä tulossa se paneloitu seinä. Huh huh. Tuntuu kuitenkin huojentavalle, että ollaan päästy näin pitkälle ja suurimmat valinnat on lähes tehty. Vielä harkinnassa on saunan panelointi.  Olen kaivanut esille kaikki viime kesäiset Asuntomessukuvat, mutta niistäkään ei ole ollut apua. Tulevan saunan värimaailmat selviävät varmaankin pakon sanelemana, kuten kaikki tämänpäiväisetkin valinnat tuli tehtyä ;).

Pin It!

6 kommenttia:

 1. laatoissa kiinnitin kans huomiota ekana tuohon pieneen vaaleanharmaaseen laattaan! :p Tosin ainakin keittiöön ja isoihin tiloihin laittaisin tuota isompaa. Tulee jotenki "rauhallisemman" näköinen :) Tumma taas ei ole niin arka lialle.. Kauniita materiaaleja on kyllä kaikki! Varmasti tulee hieno laitat mitä vain! ja tunto kivestä ottaisin tuon ylemmän :) tuo vaaleampi tunto kivi kävisi hyvin yhteen sen vaalean laatan kanssa ;P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyviä pointteja kaikki. Juuri sitä minäkin jäin miettimään, että olisiko tuo iso laatta sittenkin rauhallisempi isossa tilassa, kun saumoja tulisi vähemmän. Tykkään kans siitä ylemmästä Tunto Kivestä, siinä on pehmeämpi harmaan sävy.

   Poista
 2. Iso vaaleanharmaa laatta on minun valintani noista.
  (On muuten tosi helppoa valita, kun ei ole tulossa itselle :D)
  (By the way, valintojen tekemisessä olen Maailman Surkein. Siis SURKEIN. Onneksi mies edustaa toista ääripäätä, joten saamme joskus päätettyä edes jotain.)
  Vaaleanharmaa näyttää nyt jotenkin ihanalta tuon parketin rinnalla. Ja isompi koko ihan samalla perusteella kuin tuossa aiemminkin, eli isossa tilassa voi olla levoton se pienempi laatta.. (Voi se tosin antaa sen jännän jujunkin koko lattialle, että.. en tiijä. Kokonaisuus ratkaisee.) Molemmat värit on kyllä mun kokemuksen mukaan ihan yhtä arkoja lialle. On monia tahroja, jotka ei näy vaaleassa mutta näkyy tummassa ;)!
  Tunto Kivistä tykkään enemmän ylemmästä meteoriitista. Näiden muiden sävyjen rinnalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju avusta. Auttaa tosi paljon, kun uudet silmäpärit katsoo näitä kuvia. Tykkään vaaleanharmaasta laatasta todella paljon. Se raikastaa parketin, vaikka voikin olla arka lialle. Meteoriitti on minunkin makuuni :)

   Poista
 3. Samaa mieltä riitulin kanssa :) Pieni olisi kiva, mut onko levoton isossa tilassa ja istuuko isojen keittiön kiintokalusteiden kanssa, tuleeko liikaa kontrastia kokoeron vuoksi? Meille tulee muistaakseni pikkuvessaan, eteiseen ja kodinhoitohuoneeseen 30x60 laatta, jotta tilat säilyy yhdenmukaisena. Kylppäriin oli pakko laitta 10x10 kaatojen vuoksi.. Mutta laatta on sama kaikkialla. Aivan MahtavanIhanat matskut olet valinnut, tykkään!! :) Tunto Kivestä valitsisin myös itse Meteoriitin, se istuu sävyltään mielestäni parhaiten muihin valitsemiisi materiaaleihin, erityisesti tuohon vaaleanharmaaseen lattialaattaan ja parkettiin. Toki ruudulla sävyt aina vähän vaihtelee, tämä arvio tämän minun näyttöni mukaan. Jos tummaa haluaa mukaan, niin tekstiileillä, tuon tumman laatan ja parketin ero on oikeastaan aika silmiinpistävä, vaikka niitäkin on nähty ja hyvältä näyttävät. Meillä sauna-asia edelleen auki, vaikka päätös olisi pitänyt jo tehdä. Miten se voikin olla niin vaikeaa?!? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tumma pomppaa liikaa, vaikka ajatuksen tasolla luulin, että se on paras. Vaaleanharmaa on kivempi. Iso laatta tekee varmasti tilasta rauhallisemman, kun saumoja jää vähemmän. Kyllä sävyt on ihan erit tässä näytöllä, miten se voikaan olla niin? Mutta kiva kun tykkäät! Onpa hyvä, että jollekin muullekin tuo sauna-asia on vaikea valittava, eiköhän me johonkin ratkaisuun joskus päästä :)?

   Poista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...